Hoşgeldin Misafir

Can Gürzap

CyberHawk

CyberHawk

WebMaster
Adana
12 Ara 2018
16,128 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Can Gürzap

Can Gürzap (d. 26 Mayıs 1944, İstanbul) Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen.
İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı - 1993) da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.
Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Eserleri

Söz Söyleme Ve Diksiyon, Remzi Kitabevi, Ekim 2006
Konuşan İnsan, Yapı Kredi Yayınları, Ocak 2004

Ödülleri

Türkçeyi En İyi Kullanan Tiyatro Sanatçısı Ödülü GYTE Türkçe Topluluğu, 16 Şubat 2010

Rol aldığı bazı oyunlar

Kim Bu Adam?
Bana Bunu Yapma
Evliliğe Gelince
Gönül Hırsızı
Salıncakta İki Kişi
Yarım Bardak Su
Bu Adreste Bulunamadı
Taraf Tutmak
İdeaL Koca
Sanat
Amadeus
Sırça Kümes

Yönettiği bazı oyunlar

Bana Bunu Yapma
Gönül Hırsızı : Pierre Chesnot Tiyatro İstanbul - 2006
Amedeus : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Taraf Tutmak Ronald Harwood - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2003
Terlik (oyun "Relativeli Speaking" : Alan Ayckbourn Tiyatro İstanbul - 2001
Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi : Oktay Arayıcı - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1998
Yeşil Papağan Limitet : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Kedi Oyunu : İstvan Orkeny - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Düdüklüde Kıymalı Bamya : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Yangın Yerinde Orkideler : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirendello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Sahibinin Sesi : Sevim Burak - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985

Filmografisi

Kurtlar Vadisi Pusu -2007
Aşk Beklemez - 2006
Rüyalarda Buluşuruz - 2006
Halk Düşmanı - 2004
Aşkımızda Ölüm Var - 2004
Seni Yaşatacağım - 2002
Aşk ve Gurur - 2002
Beyaz Yalanlar - 2000
Yorgun Ölüm - 1994
Bir Aşk Uğruna - 1994
Yorgun Savaşçı - 1993
Ağrıya Dönüş - 1993
İlk Aşk - 1991
Ateşten Günler - 1987
Yangın - 1984
Metres - 1983
Kartallar Yüksek Uçar - 1983
Yorgun Savaşçı - 1979
Yaşam Kavgası - 1978
Sırça Kümes - 1977
 
Geri
Üst