EmirYntrk
Üye
Merhaba saygıdeğer forum üyeleri ben --'AKEL/EmirYntrk--.--
Bu makalemde sizlere bir -Grafiker -olmak için neler yapmanız gerektiğini göstereceğim.-
Artık Aktifim ve konu paylaşmaya yakın zamanda başlıyacağım.-
"İyi Düşünürsen İyi işlere imza atarsın."
Grafiker Olmak İçin Yapmanız Gereken Şeyler-
1-Yaratıcılık
"Her insan doğuştan yaratıcıdır."-

Öncelikle -yaratıcı- olmalısınız yaratıcılık -Grafikerlikteki -en önemli şeydir.-
Yaratıcı olmayan biri tasarım yapamaz,tasarım yapamayan biri Grafiker olamaz.Bu döngü böyle devam eder.
2-Geliştirilmiş Eğitim
"İnsan eğitimle doğmaz ama eğitimle yaşar." - Cervantes--

Eğitim,Eğitim,Eğitim.Bu yolda sizlere yardımı dokunacak çok önemli şey.(3-4 Aylık bir süreç) ile gelişmenizi sağlayacak tek şey Eğitim.
Öncelikle Photoshop'un temellerini öğrenmelisiniz.Bunun için Youtube,Google ve Temel bilgi kitaplarını kullanabilirsiniz.Kendinizi eğitmeyi öğrenmelisiniz bu yolda,kendinizi eğitirseniz başarıya ulaşırsınız.--
3-Arşiv--

Öncelikle kendinize bir arşiv toparlamalısınız,içerisinde;
Font,Görseller,Arkaplan,Png Resimler,Abstract Wallpaper'lar vb olmalı.Arşiviniz,eviniz gibi olacak ve aradığınız şeyi anında bulmanızı sağlayacak binevi kütüphane görevi görecek.
Buradan Arşiv Paylaşımıma gidebilirsiniz.--
4-Merak--
"Önemli olan sorgulamayı bırakmamak. "--
Merakınız yok ise ciddi ciddi bir yere varamazsınız.Çünkü merak bu işin temellerindendir.Sürekli araştırın sürekli araştırın ki bir yere varasınız.Misal bir tasarım yapmak istiyorsunuz,Merakı olmayan bir insan fazla yoğunlaşmaz tasarıma en kötü tasarımını yapar iyi diye size sunar.Merak ettiklerinizi araştırın iyi yerlere varın unutmayın ki merakınız sayesinde iyi yerlere varırsınız.--
5-Kendinizi Eleştirmeyi Öğrenin--
"Sen kendini biliyorsan, bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır."--
Grafikerlikte bir o kadar önemli olan şey,kendinizi eleştirmenizdir.Kendinizi eleştirirseniz yanlış yapmazsınız,kendini eleştiren insanlar bence bir tık öndedirler,çünkü kendilerini eleştirmeyi öğrenmişler.Yanlışlarını düzeltmeyi öğrenmişler.Tasarımınızı eleştirin,yaptıklarınızı eleştirin ki iyi bir Grafiker olun.--
6-Zoru Başarın--
"Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil."--
Zoru Başarmak istiyorsanız cidden çok çalışmanız gerekiyor,zoru başarmak istiyorsanız daima rekabet içinde olmanız gerekir,daima çalışmanız daima gelişmeniz gerekir,"zor" aslında sadece bir kelimeden ibaret zor sadece sizin gözünüzü korkutur,zorluk arttırıldığında korkunuz artar.
Önce kendinize güvenin,kendinize inanın kendinize inanın ki zoru başarın.Zorluk merdivenini tırmanın.--
Peki Bunları Nasıl Yaparsınız?--

Merakınız yok ise ciddi ciddi bir yere varamazsınız.Çünkü merak bu işin temellerindendir.Sürekli araştırın sürekli araştırın ki bir yere varasınız.Misal bir tasarım yapmak istiyorsunuz,Merakı olmayan bir insan fazla yoğunlaşmaz tasarıma en kötü tasarımını yapar iyi diye size sunar.Merak ettiklerinizi araştırın iyi yerlere varın unutmayın ki merakınız sayesinde iyi yerlere varırsınız.--
5-Kendinizi Eleştirmeyi Öğrenin--
"Sen kendini biliyorsan, bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır."--

Grafikerlikte bir o kadar önemli olan şey,kendinizi eleştirmenizdir.Kendinizi eleştirirseniz yanlış yapmazsınız,kendini eleştiren insanlar bence bir tık öndedirler,çünkü kendilerini eleştirmeyi öğrenmişler.Yanlışlarını düzeltmeyi öğrenmişler.Tasarımınızı eleştirin,yaptıklarınızı eleştirin ki iyi bir Grafiker olun.--
6-Zoru Başarın--
"Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil."--

Zoru Başarmak istiyorsanız cidden çok çalışmanız gerekiyor,zoru başarmak istiyorsanız daima rekabet içinde olmanız gerekir,daima çalışmanız daima gelişmeniz gerekir,"zor" aslında sadece bir kelimeden ibaret zor sadece sizin gözünüzü korkutur,zorluk arttırıldığında korkunuz artar.
Önce kendinize güvenin,kendinize inanın kendinize inanın ki zoru başarın.Zorluk merdivenini tırmanın.--
Peki Bunları Nasıl Yaparsınız?--
1-Yaratıcılık-
Düşünce tarzınızı geliştirecek kitaplar okuyun,hayal gücünüzü geliştirmek için çabalayın.Sürekli zihinsel gelişim oyunları oynayın/bir şeyler yapmaya çalışın.Size öncelikle bir önerim olacak,Bir kağıt alın ve çizmeye başlayın sonra oluşan şekili bir şeye benzetin,böyle bir oyun oynarsanız gerçekten yararınıza olur.--
2-Geliştirilmiş Eğitim
--Geliştirilmiş Eğitim,burada biraz yorulacaksınız ama ter dökmeden bir yere varamazsınız,öncelikle photoshop'un temellerini öğrenin bunun için internette kitaplar ve videolar mevcut,bunları okuyun/izleyin orada uygulananları uygulayın lakin geliştirerek uygulayın,demek istediğim şu;Adam bir çizgi çizdi mesela,siz 2 çizgi çizin.Siz daima en iyisi olmayı ümit edin.Sonra en iyisi olacaksınızdır
--
3-Arşiv--
Arşiv tutmak önemli olacaktır,yaptığınız tasarımların psdsini alın,gerekirse 2-3 gününüzü harcayın hatta 2-3 ayınızı harcayın ama o arşivi yapın.Benim gibi ara ara internetiniz bitsede tasarım çıkarabilirsiniz,arşiviniz sayesinde.Arşivde olacak şeyleri genellikle DevianArt adlı siteden alıyorum.Bazen google yeterli oluyor hatta gfx paketleri indirin ki tasarımınız güzel gözüksün.--
4-Merak
--Meraklı bir insan bence çok başarılı yerlere gelebilir,merakı sayesinde çok iyi yerlere gelebilir,fakat merakı neye odaklayacaksınız?Merakı ünlü Ressamların/Grafikerlerin yaptığı tasarımlara odaklayın,kendinize bunu nasıl yapmış acaba diye sorun.
Kendinize sormanız gereken bir kaç soru,
1-Bende yapabilirmiyim?
2-Nasıl Yaparım?
3-Daha iyisini yapabilir miyim?
4-Profesyonel bir tasarımcı olabilir miyim?
Bunları sorarsanız kendinize Başarılı olursunuz.
--
5-Kendinizi Eleştirmeyi Öğrenin.--
Emin olun,siz kendinizi eleştirirseniz başkasının sizi kötü yönden eleştirmesine izin vermezsiniz,kendi tasarımınızı en iyisi olana kadar gerekirse 50 kere deneyin,sonuç olarak en iyisini çıkartın.En iyisini çıkartırsanız,eleştirme hakkı tanımazsınız kimseye,kendinize tekrardan bu kelimeleri söyleyin;
1-Yapamadım-Yapacağım!
2-Başarısızlığı Kabul Etmeyeceğim!
3-Daima En İyisi Olacağım!
4-Her Zaman Daha İyisini Yapacağım!
--
6-Zoru Başarın--
Geldik son başlığın nasıl yapılacağına.
Öncelikle Zoru Başarmalısınız yani yapamayacağım dediğiniz şeyi yapmalısınız hatta daha iyisini yapmalısınız,zoru başarmak için zoru kolay olarak görmeniz gerekir,dediğim gibi kendinize inanırsanız "zor" kelimesinin sadece kelimelerden ibaret olduğunu göreceksiniz,zoru başarmak için çalışın daima çalışın ki zoru başarın,bence kendinize güvenirseniz zor engelini ortadan kaldırırsınız.Daima Başarırsınız.--
2-Geliştirilmiş Eğitim
--Geliştirilmiş Eğitim,burada biraz yorulacaksınız ama ter dökmeden bir yere varamazsınız,öncelikle photoshop'un temellerini öğrenin bunun için internette kitaplar ve videolar mevcut,bunları okuyun/izleyin orada uygulananları uygulayın lakin geliştirerek uygulayın,demek istediğim şu;Adam bir çizgi çizdi mesela,siz 2 çizgi çizin.Siz daima en iyisi olmayı ümit edin.Sonra en iyisi olacaksınızdır
--
3-Arşiv--
Arşiv tutmak önemli olacaktır,yaptığınız tasarımların psdsini alın,gerekirse 2-3 gününüzü harcayın hatta 2-3 ayınızı harcayın ama o arşivi yapın.Benim gibi ara ara internetiniz bitsede tasarım çıkarabilirsiniz,arşiviniz sayesinde.Arşivde olacak şeyleri genellikle DevianArt adlı siteden alıyorum.Bazen google yeterli oluyor hatta gfx paketleri indirin ki tasarımınız güzel gözüksün.--
4-Merak
--Meraklı bir insan bence çok başarılı yerlere gelebilir,merakı sayesinde çok iyi yerlere gelebilir,fakat merakı neye odaklayacaksınız?Merakı ünlü Ressamların/Grafikerlerin yaptığı tasarımlara odaklayın,kendinize bunu nasıl yapmış acaba diye sorun.
Kendinize sormanız gereken bir kaç soru,
1-Bende yapabilirmiyim?
2-Nasıl Yaparım?
3-Daha iyisini yapabilir miyim?
4-Profesyonel bir tasarımcı olabilir miyim?
Bunları sorarsanız kendinize Başarılı olursunuz.
--
5-Kendinizi Eleştirmeyi Öğrenin.--
Emin olun,siz kendinizi eleştirirseniz başkasının sizi kötü yönden eleştirmesine izin vermezsiniz,kendi tasarımınızı en iyisi olana kadar gerekirse 50 kere deneyin,sonuç olarak en iyisini çıkartın.En iyisini çıkartırsanız,eleştirme hakkı tanımazsınız kimseye,kendinize tekrardan bu kelimeleri söyleyin;
1-Yapamadım-Yapacağım!
2-Başarısızlığı Kabul Etmeyeceğim!
3-Daima En İyisi Olacağım!
4-Her Zaman Daha İyisini Yapacağım!
--
6-Zoru Başarın--
Geldik son başlığın nasıl yapılacağına.
Öncelikle Zoru Başarmalısınız yani yapamayacağım dediğiniz şeyi yapmalısınız hatta daha iyisini yapmalısınız,zoru başarmak için zoru kolay olarak görmeniz gerekir,dediğim gibi kendinize inanırsanız "zor" kelimesinin sadece kelimelerden ibaret olduğunu göreceksiniz,zoru başarmak için çalışın daima çalışın ki zoru başarın,bence kendinize güvenirseniz zor engelini ortadan kaldırırsınız.Daima Başarırsınız.--
Uzun bir makale oldu,İnşallah yararlanabilirsiniz.-
•-Önemli Olan Yerler Bu renkte.-
Alıntı yoktur/Kendim yazdım.