Hoşgeldin Misafir

V4 Plus Sonyazilim Ajans Scri̇pti̇ Türkçe Karakter Sorunu

zkarahan

28 Eki 2019
208 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba arkadaşlar kısa zaman önce türkhack forumundan indirdiğim php script de admin bölümünden site içeriğini düzenlemesi yaptığımda düzenlemeler türkçe karakter tanımlanmadan gidiyor du yani türkçe karakteri tanımıyordu Misal   Ay?e - Ayşe gibi soru işaretli bir şekilde çıkıyordu içerik 

mysql bağlantısında sorgu gönderimi doğru utf8 fakat hala hatalı hatanın kaynağı nerede olabilir acaba, bu arada mysql dan düzenleme yaptığımda sorun yok türkçe karakterleri görüyor web arayüzü fakat admin panelinden bir düzenlemede türkçe karakter görmüyor onun yerine soru işareti çıkyıruz bunun nedenini merak ediyorum ve çözemedim yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum, iyi günler dileriz herkese

horozkentli

horozkentli

Eski Toprak Warezci
Norveç
25 May 2019
1,563 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
dosyalarını notepat++ ile açarak kodlamaları utf8 bomsuz kaydedin karakter sorunu devam ediyor ise veritabanınıza phpmyadmin panelinizden işlemler kısmındaki menüde en altta veritabanı karşılaştırma menüsünden utf8 general_ci seceneğii seçerek git demen yeterli

zkarahan

28 Eki 2019
208 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
horozkentli' Alıntı:
dosyalarını notepat++ ile açarak kodlamaları utf8 bomsuz kaydedin karakter sorunu devam ediyor ise veritabanınıza phpmyadmin panelinizden işlemler kısmındaki menüde en altta veritabanı karşılaştırma menüsünden utf8 general_ci seceneğii seçerek git demen yeterli

Merhaba cevabın için teşekkür ederim, ilkini zaten denemiştim fakat 2. dediğini denememiştim ve çözüm bu oldu. Çok Teşekkür Ederim İyi Çalışamalar.

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Dosyanın içinde beni oku var ? keşke okusan bi. Ha onu okumamışsın inşallah bunu okursun. Sql dosyasını upload etmeden önce işlemlerden ayarlara gir ordan utf8_turkish_ci mi neydi onu seç ondan sonra upload yükle. Kurulum içindede yazıyor yapmazsanız türkçe karakter hatası alırsınız diye ?

zkarahan

28 Eki 2019
208 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Morley' Alıntı:
Dosyanın içinde beni oku var ? keşke okusan bi. Ha onu okumamışsın inşallah bunu okursun. Sql dosyasını upload etmeden önce işlemlerden ayarlara gir ordan utf8_turkish_ci mi neydi onu seç ondan sonra upload yükle. Kurulum içindede yazıyor yapmazsanız türkçe karakter hatası alırsınız diye ?

Genelde Kurulum Dosyalarını okumuyorum kusura bakma bir dahakine daha dikkatli olacağım uyarın için sağol

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
zkarahan' Alıntı:
Morley' Alıntı:

Genelde Kurulum Dosyalarını okumuyorum kusura bakma bir dahakine daha dikkatli olacağım uyarın için sağol

Önemli değil  :D