Hoşgeldin Misafir

1. Kurallar ve Kullanım klavuzu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

QARAKURT

QARAKURT

inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Üye Yöneticisi
dağlar
9 Mar 2024
554 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

6p72yu6.png

Cheatsheets Bölüm Kuralları

Bu bölüm; siber güvenlik operasyonlarında, sızma testlerinde (pentest) ve sistem yönetiminde kullanılan araçların hızlı kullanım kılavuzları (cheatsheets), parametre listeleri ve pratik komut setlerinin paylaşılması için oluşturulmuştur.

Bölüm düzenini ve içerik kalitesini korumak adına aşağıdaki kurallar kesinlikle uygulanacaktır:

1. Yetkili Paylaşım İzni (ÖNEMLİ)
Bu kategoride konu açma yetkisi yalnızca Bug Research Tim üyelerine ve Yönetim kadrosuna aittir.

• Normal üyelerin veya yetkisiz grupların bu alanda konu açması yasaktır.
  • Yetkisiz açılan konular, içeriği ne kadar kaliteli olursa olsun uyarısız silinecek veya ilgili üye cezalandırılacaktır.
2. Kaynak ve GitHub Atıfları
Paylaşılan Cheatsheet'lerin büyük çoğunluğu açık kaynak topluluklarından derlenmektedir. Emeğe saygı ve lisans kuralları gereği:

• İçerik bir GitHub reposundan alınmışsa, konunun en altında "Kaynak / Source" başlığı ile orijinal GitHub linki açıkça belirtilmelidir.
  • Repo sahibinin adı veya nicki (Credits) konuda geçirilmelidir.
3. İçerik Formatı
Amaç "Hızlı Başvuru Kaynağı" oluşturmaktır. Bu nedenle:
  • Tool Tanıtımı: Aracın ne işe yaradığı 1-2 cümle ile özetlenmelidir.
  • Komutlar: Tüm komutlar, parametreler ve kodlar mutlaka forumun CODE veya CMD etiketleri içerisine alınmalıdır. Düz metin olarak paylaşılan kodlar kabul edilmez.
  • Görsellik: Mümkünse aracın çalışan bir ekran görüntüsü (screenshot) veya terminal çıktısı konuya eklenmelidir.
4. Zararlı Yazılım ve EXE Yasağı
Bu bölümde sadece kullanım yöntemleri ve kaynak kodlar paylaşılır.
  • Derlenmiş .exe, .bin vb. dosyaların doğrudan foruma yüklenmesi (upload edilmesi) yasaktır.
  • Kullanıcılar, araçları orijinal GitHub repolarından kendileri derlemelidir.
5. Soru ve Tartışma
Bu bölümdeki konular bilgi verme amaçlıdır. "Bu aracı çalıştıramadım", "Hata alıyorum" gibi yardım talepleri bu bölümün altına yazılmamalıdır. İlgili yardım kategorilerine konu açılmalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...