Hoşgeldin Misafir

15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,022 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
15 Temmuz Şehitler Köprüsü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Valilik, köprüde bireysel bir eylem olduğunu, emniyetin tedbir amaçlı olarak köprü trafiğini durdurduğunu bildirdi.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü her iki yönde araç girişine kapattı.

Köprüde çok sayıda polis ekibi bulunurken, araçların köprüye girişine izin verilmiyor. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.

VALİLİK: BİREYSEL EYLEM

İstanbul Valiliği, köprüde bireysel bir eylem olduğunu, emniyetin tedbir amaçlı olarak köprü trafiğini durdurduğunu bildirdi.

15temmuz2jpg-SRQ-E-kxik_wWJ93StwtbQ.jpg

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,022 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sanırım şahısın çocuğu SMA hastası ve tedavi masrafı da milyon dolarları bulduğu için buna isyan etmiş. Ne diyelim, Allah acil şifalar versin. İnsanın psikolojisi artık bazı noktalarda kaldıramayabiliyor. Çaresizlik çok kötü bir şey.
Amin terör gibi bi musibet olmasında gerisi teferruat

Shafu

Shafu

Karanlık Özgürlüktür
Estonya, Tallin
25 Ara 2022
1,038 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sanırım şahısın çocuğu SMA hastası ve tedavi masrafı da milyon dolarları bulduğu için buna isyan etmiş. Ne diyelim, Allah acil şifalar versin. İnsanın psikolojisi artık bazı noktalarda kaldıramayabiliyor. Çaresizlik çok kötü bir şey.
SMA için topluma eğitim verilmeli, evlilikte kan uyuşmazlık testleri zorunlu olmalı. Genel olarak akraba evliliklerinden kaynaklı meydana gelen bu musibeti ancak akıl yoluyla bitirilebilir cehalet yüzünden olan küçücük çocuklara oluyor...

balabans

14 May 2024
137 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
SMA için topluma eğitim verilmeli, evlilikte kan uyuşmazlık testleri zorunlu olmalı. Genel olarak akraba evliliklerinden kaynaklı meydana gelen bu musibeti ancak akıl yoluyla bitirilebilir cehalet yüzünden olan küçücük çocuklara oluyor...
Sonuna kadar haklısınız hocam. Çocuklarının hayatı mahvoluyor ve aslında kendilerine de çok zarar veriyorlar sonuç olarak. Psikolojik olarak çok yıpranıyorlar. Bu konu hakkında neredeyse hiç kimse test yapmıyor ve direk evleniyorlar. Çünkü bilimsel olarak çok bilinçsiziz. En azından devlet baskısıyla kan uyuşmazlık testlerinin zorunlu olması, SMA oranlarını minimum %25 oranında ciddi şekilde düşürecektir ve gelecek nesillerde de ihtimalleri azaltacaktır. Umarım bu konu hakkında ilgili kurumlar çalışmalarını bir an önce faalieyete geçirirler.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,874 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam alakası yok desem :) nikah kıyılmadan evvel kan testi yapılmak zorunda kan uyuşmazlığı var ise tedavisini veriyorlar (kan uyuşmazlığı diye bir şey yok ayrıca) bu öğretiler hep sistemin öğretisidir dikkat edin akraba evliliklerini bitirmek için uygulanan bir prosedür..

Peki ben size SMA hastalığının sebebinin hamilelik sürecinde ve doğumdan sonra verilen aşılardan dolayı olduğunu söylesem!! SMA hastalığı var çaresi de var Cenab-ı Allah’ın izniyle ancak maalesef kimseye inandıramıyoruz…

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,874 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam alakası yok desem :) nikah kıyılmadan evvel kan testi yapılmak zorunda kan uyuşmazlığı var ise tedavisini veriyorlar (kan uyuşmazlığı diye bir şey yok ayrıca) bu öğretiler hep sistemin öğretisidir dikkat edin akraba evliliklerini bitirmek için uygulanan bir prosedür..

Peki ben size SMA hastalığının sebebinin hamilelik sürecinde ve doğumdan sonra verilen aşılardan dolayı olduğunu söylesem!! SMA hastalığı var çaresi de var Cenab-ı Allah’ın izniyle ancak maalesef kimseye inandıramıyoruz…
@balabans inşaAllah sizde okuyun yanlış biliyorsunuz

balabans

14 May 2024
137 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
@balabans inşaAllah sizde okuyun yanlış biliyorsunuz
Evet şimdi baktım. Evlilik öncesi SMA testi 2021 yılında zorunlu hale getirilmiş. Ben bunu bilmiyordum şahsen. Yani uygulamayı aslında yürürlüğe koymuşlar. Buna açıkcası sevindim. Kan uyuşmazlığı dedikleri de annenin fazla antikor üretmesi sonucu çıkabilecek riskler ile ilgili bir durum. Tabi bunu akraba evliliklerini durdurmak için mi yapıyorlar orasını bilemiyorum ama iddia ettiğiniz durum da kulak ardı edilmemesi gereken bir konu. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam 🙏

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,874 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Evet şimdi baktım. Evlilik öncesi SMA testi 2021 yılında zorunlu hale getirilmiş. Ben bunu bilmiyordum şahsen. Yani uygulamayı aslında yürürlüğe koymuşlar. Buna açıkcası sevindim. Kan uyuşmazlığı dedikleri de annenin fazla antikor üretmesi sonucu çıkabilecek riskler ile ilgili bir durum. Tabi bunu akraba evliliklerini durdurmak için mi yapıyorlar orasını bilemiyorum ama iddia ettiğiniz durum da kulak ardı edilmemesi gereken bir konu. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam 🙏
Estağfirullah yalnız iddia değil hakikat maalesef sosyal medya veya tv programları yüzde 95-98 yalandır kandırırlar gerçeği söylemezler ayrıca 2021 yılından çok öncede kan uyuşmazlığı testi yapılıyordu sorun bu değil sorun hamilelik sürecinde uygulanan prosedürler bunlardan biri folik asit ilaçları ve şeker yüklemesi bunlar direkt olarak anne karnında ki çocuğa zarar verip otizm diyabet down sendromu sma gibi hastalıkların sebebi ne yazık ki..

balabans

14 May 2024
137 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İlaçlar ve aşılar konusunda açıkçası ben de korkuyorum. Bu sebepten ötürü bilerek Covid aşısı bile olmamıştım. Denek faresi durumuna düşüyorum hissi uyandırdı bende ve küreselcilerin dayatmasıyla yapılan bir şeyden pek hayır beklememek lazım. Dediğiniz gibi aslında saptırmalar ile birşeyleri kontrol edip dayatıyorlar. Biz de sizin gibi insanlar sayesinde aslında doğruyu öğreniyoruz. Bunu da öğrenirken bir bakıma bedel ödüyoruz yanlış bilgiler ile. Elbette yanlışı bilmeden doğruyu öğrenemeyiz. Mesela konu ile alakası yok ama Büyük mısır piramitlerinin asıl yapılış amacının bir mezar odası olmadığı ve bunu aslında mısır firavunlarının yapmadığını ben mantık çerçevesinde yeni analiz ettim sayılır. 😊 Neyse konuyu dağıtmayayım 😊

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,874 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İlaçlar ve aşılar konusunda açıkçası ben de korkuyorum. Bu sebepten ötürü bilerek Covid aşısı bile olmamıştım. Denek faresi durumuna düşüyorum hissi uyandırdı bende ve küreselcilerin dayatmasıyla yapılan bir şeyden pek hayır beklememek lazım. Dediğiniz gibi aslında saptırmalar ile birşeyleri kontrol edip dayatıyorlar. Biz de sizin gibi insanlar sayesinde aslında doğruyu öğreniyoruz. Bunu da öğrenirken bir bakıma bedel ödüyoruz yanlış bilgiler ile. Elbette yanlışı bilmeden doğruyu öğrenemeyiz. Mesela konu ile alakası yok ama Büyük mısır piramitlerinin asıl yapılış amacının bir mezar odası olmadığı ve bunu aslında mısır firavunlarının yapmadığını ben mantık çerçevesinde yeni analiz ettim sayılır. 😊 Neyse konuyu dağıtmayayım 😊
Mevzuyu çözmüşsün hocam maşaAllah :) Estağfirullah bizim vazifemiz doğruyu doğru bir şekilde aktarmak yoksa aciz kullarız :)

ruguaglowarez

Yekaterinburg
15 Ocak 2019
1,554 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Evladı olan bilir çaresizlik evladını kaybedecek olma korkusu tarifi olmayan bir acı eylem yapmakta haklı kardeşim insanlar evlatlarının tedavisi için valilik izni ile dilenci gibi para toplatmaya utanmıyor bu hükümet o paralarda tedaviyi karşılamıyor evladı gözleri önünde gidenlerin bedduaları sorumlularının boynuna lüks araçlar ve lüks saraylar yerine bu kardeşlerimize yardım edilebilir.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,874 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Evladı olan bilir çaresizlik evladını kaybedecek olma korkusu tarifi olmayan bir acı eylem yapmakta haklı kardeşim insanlar evlatlarının tedavisi için valilik izni ile dilenci gibi para toplatmaya utanmıyor bu hükümet o paralarda tedaviyi karşılamıyor evladı gözleri önünde gidenlerin bedduaları sorumlularının boynuna lüks araçlar ve lüks saraylar yerine bu kardeşlerimize yardım edilebilir.
Kesinlikle hocam aynen katılıyorum

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,149 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
O toplanan paralarin bir kismini da toplayan dernekler aliyor diye duydum..