Hoşgeldin Misafir

2.Abdülhamid Han'ın 5 İlginç ve Bilinmeyen Özelliği

IIKAPTANII

22 Ara 2017
340 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
1-İlginç bir uğraş: Marangozluk: Marangozluk işiyle de uğraşıyordu. Hatta Osmanlı-Yunan savaşında(1897) yaralanan askerlere baston hediye ettiği bilinir.-

2-Hamidiye Suyu'nun kökeni: Hamidiye su aslında 1902 yılında 2. Abdülhamit Han tarafından kurulmuştur.-

3-Onun zamanında neler yapılmış neler...: Ayrıca onun zamanında birçok demiryolları yapılmış, çiftçilere destek gayesiyle Ziraat Bankası açılmış, Mekteb-i Hukuk-u Şahane adında hukuk fakültesi açılmış, çeşmeler yapılmış ve daha birçok alanda eserler yapılmıştır.-

4-Şahsi Gelirinden Masrafları Karşılaması: Yunan Seferi sırasında hazinede yeteri kadar para olmadığı için şahsi servetinden masrafları karşılamıştır.-

5-Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir! :-

Yahudiler Filistin'de bir devlet kurmak istiyorlardı.  Siyonistlerin başkanı Theodor Herzl bu konuyu 2.Abdülhamit'e açtığında 2.Abdülhamit tarihi cevabını verdi: Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!-