400 Forum 200 TL ? ? ?
Türkiyede 400 adet sosyal ve manuel kategorilerde doğal oluşturulmuş "Site Tanıtımı" kategorisine izin veren
forum yok.
Arkadaşlar aranızda Kimse Şüphelenmedi mi bu hizmet ilanından ? Gelin ben herkese anlatayım arkadaşlar. Hatta konu sahibi bilmiyorsa onun da öğrenmesini sağlayayım.
Konuya başlarken sizi karalamaya çalışmayacağımı ve sadece hakikati dile getirerek anlatmaya çalışacağımı belirterek başlamak istiyorum.
(1.Bölüm)
2 günde 400 forumda paylaşım yapmanın SPAM olmadığını söylemeniz bile bu işi bilmediğinizi gösteriyor. Ayrıca kullandığınız forumlar muhtemelen "otomatik paylaşım forumları"dır. Yani sosyal anlamda kullanılan herbiri birbirinden farklı tema ve içeriklere, yüzlerce kategoriye sahip forumlar değil.
Muhtemelen satış politikası gereği süsleme yaparak örnek forumları sosyal kullanılanlardan gösterip diğerlerini üyeliğe kapalı ve programla yönetilen forumlarla kullanıyorsunuz. Siz bir hizmet ilanı açtınız diye Turkhacks üyelerinin bu oltaya gelmesine müsaide edemem hocam.
(2.Bölüm)
400 defa foruma girip 400 defa tek tek manuel paylaşım yapmanın ücreti 200TL olmadı olamaz ve olamayacak. Bu yapılan çalışma baştan aşağıya spam faaliyetidir. İnsanların web sitelerine spam çalışma yaparak ekmek parasını kazanmak, haram para yemekten hiçbir farkı yok. R10 ve Wmaracı forumlarında bu gibi spam forum satan kişileri kaç defa şikayet ettim. Sayı üzerinden insanları kandırıyorsunuz. Az para çok çalışma diyerek oltalama bir şekilde insanlar bu çalışmalara atlıyorlar. Fakat r10/wmaracı forum sahiplerinin bu kişilerden menfaatleri olduğu için tabiki bu insanları banlattıramadım. Coşkun Çetinle kaç defa konuştum her keresinde insanların ekmeğiyle oynamayalım boşver dendi bir şey diyemedim. Geçen yıllardan birinde Wmaracı'dan süleyman'a anlattım bunlar spam, toxic backlink çalışmasıyla insanları dolandırıyorlar. Hatta belki de kendilerinin bile haberi yok ne yaptıklarından dedim fakat cevap olarak ekmeğiyle oynamayalım boşver dendi.
(3.Bölüm)
Ben sizin konunuzu baltalamıyorum, bir gocunduğum nokta da yok. Yaptığınız şey web sitelerine faydalı bir iş değil. Kısa süreli balon etkileşimi yaratıp kısa süren mutluluklar gibi iz bırakan bir çalışma. Sonrası facia maalesef. Sonra biz disavow edip temizlemek zorunda kalıyoruz. Müşteri cahil çünkü ve haberi bile yok ne çalışması yaptırdığından.
Peki Bu Çalışman Neden Spam / Toxic Backlink ve Neden Zararlıdır ?
1. Arkadaşlar aynı sunucuya veya ip adreslerine forumları kurup sonra bu forumları sadece tanıtım amaçlı kullanıp, google'ın web site oluşturma kuralıyla ve algoritmayla hiç bir alakalı içeriğe sahip olmayan sadece tanıtım amaçlı içerikle bezenmiş LİNK ÇÖPLÜĞÜNÜ kim ne yapsın ? Ayrıca 400 forum yani 400 adet alan adı yani 400 yer sağlayıcıda toxic veya normal hiç fark etmez, 2 günde siz bunu yaptığınızda google botu sitenizi tararken sizin hileye başvurduğunuzu anlıyor. Bunun da cezasını ne zaman çekiyorsunuz biliyor musunuz ? Anahtar kelimede başarı göstermeye başladığınızı düşündüğünüz an, ensenize şaplağı bir geçiriyor. Bir daha belinizi doğrultamıyor ve backlink geçmişinizi silmeye çalışmakla geçiriyorsunuz. Ayrıca bu çalışmaları size yapanlara beddua okumayı da ihmal etmiyorsunuz ve kendi kendinize bilgisayar başında ekrana bakarak iç geçirerek küfür ediyorsunuz istemeden. Çünkü bu tanıtımları yapan adamın da belki de ne yaptığından da haberi yok muhtemelen ve sadece parasını kazanmaya bakıyor olabilir. Harçlık gelsin işte, sizin siteniz neden onun umrunda olsunki?
Sevgili
@NasyoneL
Niyetim bilgiçlik değil, prim kasmıyorum. Ben iyilik meleği de değilim fakat bu arkadaşımızı ve Tüm Turkhacks üyelerini uyarmak zorundayım. Çok kasmamak lazım diye diye nereye kadar ? Gerçeklerin üstünü neden örtelim, sitenize toxic backlink alımı yapılacak paranız yok diye veya az paranız var diye. Buna neden izin verilecek bu forumda ?
Kötü niyeti olmasa bile yaptığı şeyin doğru olmadığını bilmesi gerekiyor bu arkadaşın. Böyle bir backlink çalışması yok dünyada. Hindistan Pakistan Afganistan tarzı şeyler bunlar, google'ın cezalandırdığı şeyler. Kısa süreli etki kasıyor sonra site enkaza dönüyor ziyaretçisi yoksa. Sevgili
@NasyoneL Böyle konular gördüğünüzde Turkhacks üyelerini düşünerek en azından cevap vermenizi tavsiye ve rica ederim.
Saygı ve Hürmetle
Fahri