Hoşgeldin Misafir

5000 Yıllık Türk Tarihi

MiRaT

13 Kas 2017
2,077 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
--5000 Yıllık Türk Tarihi---

-İnternet dünyasında sıkça karşılaştığımız husus: "Biz 5000 Yıldır Varız!". Tarih, belgelere, bulgulara, delillere dayanan bir bilimdir. Böylesi bir bilim dalı sonu gelmez araştırmalar ister, değil mi?
Öyledir. Fakat bazılarımız klasik tavırlarına yapışır: "Türk tarihi, çok, çok eskilere dayanır! Binlerce yıllık bir tarih söz konusudur!" der. Öylede bilinir, biliriz. Lakin bu fikrin ulaşması gereken merkeze yoğunlaşmayız bir türlü. "Nasılsa, 5000 yılı aşan bir tarihimiz vardır. Birileri bizim tarihimizi araştırır ve yazar. Bu bilgi yeter bize."
Onlar söyler, çoğunlukta ezberler.
"5000 yıl..."
Doğru! Peki, tarih... Başlangıç tarihi...
"Bilmiyorum!"
Dayandığınız kaynak, bağlantılar...
"Yok!"
Belli bir mihenk taşı, bir başlangıç noktası tanımı...
"Bilmiyorum!"
Onun yerine dillerden düşmeyen vecize...
"5000 yılı aşan tarihimiz!"
Bu anlatımın bizi ulaştırdığı tarihi belirtelim: MÖ 3000. Bu zaman aralığının kronolojik hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sürekli tekrarlıyorum. Bilip bilmeden bunu söyleyenlere kızgınlığımdan dolayı, dayanaksız gibi görünen bu zaman aralığını sorgulayacağım. Hep birlikte ulaşacağız 5000 yıl öncesine. Yani MÖ 3000 yıllarına. Buna zorunluyuz. Yoksa "Çok eski bir tarihimiz var!" söylevcilerine ortak olmaktan ve bu söylevin içini dolduramamaktan ileriye gidemeyiz. Oysa bir şeyleri açığa kavuşturmak istiyoruz.
Bu sözü edenler, hesabı nasıl yaparlar bilinmez. Hem de saçmalarlar bu sözden sonra. Önce,
"5000 yıllık" bir şanlı geçmişten söz ederler. Ardından ilk atalarımızı "Hunlar", ilk devletimizi de "Büyük Hun İmparatorluğu" olarak ilan ederler. Sanki tutarsızlığın farkına varmazlar. Oysa gerçeği bulmak adına hesap o kadar kolaydır ki!
Buyurun!
"Büyük Hun İmparatorluğu'nun başlangıcı, yani kuruluşu, MÖ 220 olarak kabul edilirse,
bugünden geri gidildiğinde elde ettiğimiz rakam 2230 yıl olacaktır!" 5000 yıl öncesine ulaşmak için daha "2770" yıla ihtiyacımız var. Ya bunu bize açıklayacaklar ya da yalancılık suçlaması yapacağız! Eğer Hunlar ilk Türk budun, Büyük Hun İmparatorluğu ilk devletimiz ise. Nerede 2770 yıllık tarihimiz?
--

-Tabii bu sayı değişebilir, 6000 yahut 7000'de olabilir. Konuyu açmamda ki sebep, bu tarz konuşmaların delilsiz, kaynaksız, belgesiz ve bulgusuz yapılması, yaptırılması. Bir nevi yakınma konusu diyebiliriz. Hayırlı günler.--