Hoşgeldin Misafir

ABD Milletvekillerinden Yeni Yasa Önerisi

bstrkadhmet

21 Eyl 2017
978 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
ABD Milletvekilleri, başarısızlıklarından sorumlu olmaları için banka yöneticilerini içeren bir yasa önerisi hazırladı.

Milletvekillerinin önerdiği mevzuat, Silicon Valley Bank, Signature Bank ve First Republic Bank’ın çöküşüne yanıt olarak hazırlandı. Buna karşın yasa önerisi özel olarak kriptodan bahsetmiyor.

ABD Milletvekilleri, Banka Başarısızlıklarını Hedef Aldı

ABD Milletvekillerinin önerdiği mevzuatın arkasındaki Demokratlar, Amerika Birleşik Devletleri Meclis Mali Hizmetler Komitesi’nde bir dizi yasa tasarısı sunarak büyük bankalardaki başarısızlıkları ele almayı amaçlıyorlar.

ABD-Milletvekilleri-Kripto-Odemelerine-Odaklandi.jpg


Maxine Waters, 21 Haziran’da yaptığı bir duyuruda, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Silicon Valley Bank, Signature Bank ve First Republic Bank’ın çöküşüne yanıt olarak hazırlanan 11 yasa tasarısını desteklediğini belirtti. Ancak önerilen yasa tasarısı henüz komite üyelerinin onayına sunulmadı.

#BREAKING
❗


RM @RepMaxineWaters announces the introduction of a first wave of Cmte Democratic bills to respond to the recent failures of #SVB, #SignatureBank, & #FirstRepublicBank, which were the 2nd, 3rd, & 4th largest bank failures in U.S. history. | https://t.co/NOSRBnc4Jc pic.twitter.com/Dhsn5ZiCMr

— U.S. House Committee on Financial Services (@FSCDems) June 21, 2023




Önerilen yasa tasarısı, banka yöneticilerinin “bankalarının başarısızlığına ihmalkar bir şekilde katkıda bulunmaları” durumunda sektörde gelecekte çalışmaktan men etme önlemleri ve para cezaları gibi önlemler içeriyor. Ancak, önerilen mevzuat kripto veya Blockchain konularına özel olarak değinmiyor.

Mevcut yasa tasarıları arasında, banka yöneticilerine belirli koşullar altında hisse senedi satışını yasaklama yetkisi verme, bankaların stres testi gerekliliklerini genişletme ve banka yöneticilerinin ikramiye ödemelerini sınırlama gibi önlemler bulunuyor.

Maxine Waters, daha önce kripto düzenlemeleri konusunda devlet kurumları ve milletvekilleri arasında işbirliği çağrısında bulunmuştu. Ancak önerilen mevzuatta kripto düzenlemelerine özel bir vurgu yapılmamıştı.