Conrado Sol
- 29 Nis 2026
- 67 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Merhaba, ilk öncelikle bugün Açık Kaynak İstihbaratı ile ilgili konuşmak istiyorum.
Forumda takip ettiğim kadarıyla bilgisi olan ve olmayan çoğu kişi bu konu hakkında bir yorumu, gönderisi ve fikir beyanında bulunmuş. Daha iyi anlaşılması açısından zaman buldukça Açık Kaynak İstihbaratı konularını anlatmak istiyorum.
Açık Kaynak İstihbaratı arkadaşlar, Amerika kaynaklarının doğruladığına göre diğer İstihbarat Kaynaklarının %70-80'i bütününü oluşturur aslında.
Hemen herkes hayatının bir bölümünde İstihbarat yapıyor demem kesinlikle yanlış değil, bilerek yada bilmeden.
İstihbarat öncelikle, entellektüel bir faaliyettir. İstihbarat'ı yapacak insanların doğuştan gelen bir yetenekleri olmasını da göz önünde bulundurmamız bizlere daha farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır, kabul edin, etmeyin bu istihbarat teşkilatlarında kabul gören ve değişmez bir ilkedir.
Bugün sizlere başlıkta göreceğiniz üzere Resimden kişi bulma tekniklerinin ilk adımını göstereceğim, daha sonra Açık Kaynak İstihbaratı'nın genel bir yüzeysel olarak ele alacağım.
Bundan sonra ki Açık Kaynak İstihbaratı gönderilerimde, ilk olarak konu veyahut konu dallandıkça anlatacağım hususu daha sonra ise teknikleri anlatacağım, uzun olsada aslında bir taşla iki kuş vurmuş misali, sizlerin daha iyi anlamasını sağlamayı hedeflemekteyim.
Burada sizlerin geri dönüşlerinizin, fikirlerinizin, beyin fırtınası yapmamız hem forum için, hem forumun değerli üyelerinin yararına olacaktır.
Unutulmasın ki İstihbarat bir derya deniz olduğu gibi, Açık Kaynakta bir derya denizdir, ve OSINT alt dallara ayrıldıkça, onlarda kendileri arasında bir okyanus oluşturacaktır.
İstihbarat bir entellektüel bir faaliyettir, cümlesini kurdum şimdi bir cümle daha kurmak istiyorum, amaca ulaşmak için her yol mübahtır arkadaşlar.
Açık Kaynak kullanarak diğer İstihbarat prensiplerinin %80'nini karşılayacak şekilde istihbarat çarkının sonucunun istihbarat olacak şekilde veriyi kıymetlendirmemiz lazım arkadaşlar.
Çayınızı ve sigaranızı yanınıza alın bugün artık bu konuya giriş yapıyoruz.
Örnek bir şekilde yapacağım bunu, dikkatli ve at gözlüğü ile değil, 360 derece bir bakış açısı ile zorlayın kendinizi.
Elimde sadece bu resim var;
Ben bu kişinin, yabancı istihbarat servisinin çalıştığından şüphe ediyorum, kullandığı teknikler arasında Bal Tuzağı faaliyetinde bulunduğundan şüphe ediyorum.
İlk önce sizlere vereceğim siteye gidiyorsunuz;
OSINT Industries
Eğer resmi bir kurumda çalışıyorsanız, bulunduğunuz şube aracılığı ile ödenek temin edebilirsiniz, ülkemizin yasal hakları çerçevesinde,
Sivil bir insan iseniz, kendi cebinizden ödeme işlemini gerçekleştireceksiniz.
Üzülmeyin, okuduğunuz bu konu sadece bir giriş
İmage Search kısmına giriyorum arkadaşlar;
Gerekli profillerini, internette farklı isimlerle bulunduğu uygulamaları göz gezdiriyorum,
Rapor'a eklenecek EK-1;
Rapor'a eklenecek EK-2;
Rapor'a eklenecek EK-3;
Rapora eklenecek EK-4;
Rapora eklecenek EK-5;
Rapora eklenecek EK-6;
Rapora eklenecek EK-7;
Burada göstermeyeceğim methodlar ile bu kişinin;
Metropolitan City of Rome, Italy'da olduğu
Paris, France'de bulunduğu,
London, United Kingdom'da bulunduğu,
Budapest, Hungary'de bulunduğu,
Dubai, United Arab Emirates'de bulunduğunu raporuma yazıyorum.
Ukraynalı olduğunu raporuma yazıyorum.
İngilizceyi iyi seviye de bildiğini raporuma yazıyorum.
İsim ve soy ismi her platformda farklı olduğundan (ötürü Katya gibi) aramızda iş bölümü yapıyor ve bu kişi üzerinde yoğun bir araştırma içerisine giriyoruz.
İstihbarat tekniklerinden boyunun 170cm olduğunu buluyorum. (Bu işlem uzun olduğu için göstermiyorum.)
26 yaşında olduğunu ortaya çıkarıyorum ve isminin A* olduğunu buluyorum, şuan bulunduğu tam konumu Chisinau, Moldova olduğunu saptıyorum ve raporuma yazıyorum.
Ajan olduğu çok yüksek hedefte muhtemel.
Buradan Türk gençlerine seslenmek istiyorum, sevmenin hiçbir suret ile kısıtlaması olamaz fakat uçkurunuza sahip çıkmalısınız, kim olduğunuzu hatırlayın!!!
Bugün ki teknik kısımını burada sonlandırıyorum gelin şimdi OSINT'te yüzeysel bir giriş yapalım.
! Yanlış yapılandırılma ile nereleri ifşalayacağımızı göstereceğiz
OSINT'te yaygın olarak kullanılan araçlara örnek olarak Shodan, Maltego ve Recon-ng verilebilir.
Bilgi toplama sürecinde gizliliğe saygı göstermek ve yasalara uymak hayati önem taşır. Kişisel verilerin izinsiz veya yetkisiz erişim olmadan toplanması yasa dışı ve etik dışı olabilir. Ayrıca, toplanan bilgilerin nasıl kullanıldığı da önemlidir; kötü niyetli veya hedeflenen kişilerin gizliliğini ihlal edecek şekilde kullanılmamalıdır.
Ülkemiz için, ekmeğini yediğiniz toprağa ihanet etmeyin !
OSINT döngüsü genellikle beş ana aşamadan oluşur:
Yönlendirme,
Toplama,
Analiz,
Değerlendirme ve Yayma.
Yönlendirme:
OSINT döngüsünün ilk adımı, hedef belirleme ve operasyonun amacını tanımlamayı içerir. Bu aşamada, istihbarat toplama operasyonunun hedefleri, kapsamı ve öncelikleri netleştirilir.
Toplama:
Bu, yönlendirme aşamasında belirlenen hedeflere yönelik bilgi toplama sürecidir. Bu aşamada bilgi toplamak için çeşitli açık kaynaklar kullanılır.
Analiz:
Bu aşama, toplanan bilgilerin ayrıntılı bir incelemesini ve analizini içerir. Toplanan bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve önemi bu aşamada değerlendirilir. Analiz süreci, toplanan verilerin düzenlenmesini, ilişkilendirilmesini ve anlamlı sonuçlara dönüştürülmesini içerir.
Değerlendirme:
Analiz süreci tamamlandıktan sonra, bu aşama bulguların değerlendirilmesini ve yorumlanmasını içerir. Analiz edilen bilginin anlamı, önemi ve etkisi bu aşamada değerlendirilir. Değerlendirme süreci, operasyonun hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığının belirlenmesini ve elde edilen istihbaratın kalitesinin değerlendirilmesini içerir.
Yaygınlaştırma:
Son aşama, bulguların ve raporların kullanıcılarla paylaşılmasını içerir. Raporlar genellikle operasyonun amacına ve hedef kitlesine uygun olarak hazırlanır.
OSINT döngüsü, istihbarat toplama operasyonlarını etkili bir şekilde yürütmek için kullanılan bir modeldir. Bu döngüsel yapı, sürecin sürekli olduğunu ve geliştirilebileceğini vurgular. Her aşama, operasyonun başarısı için önemlidir ve uzmanlık gerektirir.
Açık Kaynak:
Açık Kaynak, herkesin erişebildiği veya erişebildiği her türlü bilgiyi ifade eder. İnternetteki web siteleri, sosyal medya platformları, herkese açık veritabanları ve diğer çevrimiçi kaynaklar gibi erişilebilir tüm bilgiler, OSINT için potansiyel kaynaklar olabilir.
Doğrulama:
OSINT faaliyetleri sırasında toplanan bilgilerin doğruluğunu doğrulamak önemlidir. Birden fazla kaynaktan gelen bilgilerin çapraz kontrolü, doğruluğu artırabilir. Yanlış veya yanıltıcı bilgilerin sıklıkla yayıldığı bilgi açısından zengin internet ortamında,
Veri Madenciliği:
Veri madenciliği, anlamlı bilgiler elde etmek için büyük veri kümelerini analiz etme sürecidir. OSINT bağlamında, internetteki veri kümelerini taramak ve önemli bilgiler keşfetmek için veri madenciliği teknikleri kullanılır.
HUMINT(İnsan İstihbaratı):
OSINT ile birlikte istihbarat toplama sürecinin bir bileşenidir. HUMINT, insan kaynaklarından toplanan istihbaratı ifade eder. OSINT faaliyetlerinde, insan kaynaklarıyla etkileşim kurarak değerli bilgiler elde etmek mümkündür.
Meta Veri Analizi:
Dosya veya belgelerdeki gizli veya önemli bilgileri keşfetmeyi amaçlayan analiz sürecidir. Meta veri, veriler hakkındaki verileri ifade eder ve OSINT faaliyetlerinde önemli bir rol oynar.
Forumda takip ettiğim kadarıyla bilgisi olan ve olmayan çoğu kişi bu konu hakkında bir yorumu, gönderisi ve fikir beyanında bulunmuş. Daha iyi anlaşılması açısından zaman buldukça Açık Kaynak İstihbaratı konularını anlatmak istiyorum.
Açık Kaynak İstihbaratı arkadaşlar, Amerika kaynaklarının doğruladığına göre diğer İstihbarat Kaynaklarının %70-80'i bütününü oluşturur aslında.
Hemen herkes hayatının bir bölümünde İstihbarat yapıyor demem kesinlikle yanlış değil, bilerek yada bilmeden.
İstihbarat öncelikle, entellektüel bir faaliyettir. İstihbarat'ı yapacak insanların doğuştan gelen bir yetenekleri olmasını da göz önünde bulundurmamız bizlere daha farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır, kabul edin, etmeyin bu istihbarat teşkilatlarında kabul gören ve değişmez bir ilkedir.
Bugün sizlere başlıkta göreceğiniz üzere Resimden kişi bulma tekniklerinin ilk adımını göstereceğim, daha sonra Açık Kaynak İstihbaratı'nın genel bir yüzeysel olarak ele alacağım.
Bundan sonra ki Açık Kaynak İstihbaratı gönderilerimde, ilk olarak konu veyahut konu dallandıkça anlatacağım hususu daha sonra ise teknikleri anlatacağım, uzun olsada aslında bir taşla iki kuş vurmuş misali, sizlerin daha iyi anlamasını sağlamayı hedeflemekteyim.
Burada sizlerin geri dönüşlerinizin, fikirlerinizin, beyin fırtınası yapmamız hem forum için, hem forumun değerli üyelerinin yararına olacaktır.
Unutulmasın ki İstihbarat bir derya deniz olduğu gibi, Açık Kaynakta bir derya denizdir, ve OSINT alt dallara ayrıldıkça, onlarda kendileri arasında bir okyanus oluşturacaktır.
İstihbarat bir entellektüel bir faaliyettir, cümlesini kurdum şimdi bir cümle daha kurmak istiyorum, amaca ulaşmak için her yol mübahtır arkadaşlar.
İlk öncelikle resimden kişi bulma tekniklerini ele alalım;
Öncelikle bir kişinin izini sürmek istiyoruz, bir kişi hakkında türlü şekillerde, binom olasıkları sonucunun şüpheleri var, bir kişi hakkında yüksek değerde bilgi... elde etmek istiyoruz fakat elimizde sadece ve sadece resim var.Açık Kaynak kullanarak diğer İstihbarat prensiplerinin %80'nini karşılayacak şekilde istihbarat çarkının sonucunun istihbarat olacak şekilde veriyi kıymetlendirmemiz lazım arkadaşlar.
Çayınızı ve sigaranızı yanınıza alın bugün artık bu konuya giriş yapıyoruz.
Örnek bir şekilde yapacağım bunu, dikkatli ve at gözlüğü ile değil, 360 derece bir bakış açısı ile zorlayın kendinizi.
Elimde sadece bu resim var;
Ben bu kişinin, yabancı istihbarat servisinin çalıştığından şüphe ediyorum, kullandığı teknikler arasında Bal Tuzağı faaliyetinde bulunduğundan şüphe ediyorum.
İlk önce sizlere vereceğim siteye gidiyorsunuz;
OSINT Industries
Eğer resmi bir kurumda çalışıyorsanız, bulunduğunuz şube aracılığı ile ödenek temin edebilirsiniz, ülkemizin yasal hakları çerçevesinde,
Sivil bir insan iseniz, kendi cebinizden ödeme işlemini gerçekleştireceksiniz.
Üzülmeyin, okuduğunuz bu konu sadece bir giriş
İmage Search kısmına giriyorum arkadaşlar;
Gerekli profillerini, internette farklı isimlerle bulunduğu uygulamaları göz gezdiriyorum,
Rapor'a eklenecek EK-1;
Rapor'a eklenecek EK-2;
Rapor'a eklenecek EK-3;
Rapora eklenecek EK-4;
Rapora eklecenek EK-5;
Rapora eklenecek EK-6;
Rapora eklenecek EK-7;
Burada göstermeyeceğim methodlar ile bu kişinin;
Metropolitan City of Rome, Italy'da olduğu
Paris, France'de bulunduğu,
London, United Kingdom'da bulunduğu,
Budapest, Hungary'de bulunduğu,
Dubai, United Arab Emirates'de bulunduğunu raporuma yazıyorum.
Ukraynalı olduğunu raporuma yazıyorum.
İngilizceyi iyi seviye de bildiğini raporuma yazıyorum.
İsim ve soy ismi her platformda farklı olduğundan (ötürü Katya gibi) aramızda iş bölümü yapıyor ve bu kişi üzerinde yoğun bir araştırma içerisine giriyoruz.
İstihbarat tekniklerinden boyunun 170cm olduğunu buluyorum. (Bu işlem uzun olduğu için göstermiyorum.)
26 yaşında olduğunu ortaya çıkarıyorum ve isminin A* olduğunu buluyorum, şuan bulunduğu tam konumu Chisinau, Moldova olduğunu saptıyorum ve raporuma yazıyorum.
Ajan olduğu çok yüksek hedefte muhtemel.
Buradan Türk gençlerine seslenmek istiyorum, sevmenin hiçbir suret ile kısıtlaması olamaz fakat uçkurunuza sahip çıkmalısınız, kim olduğunuzu hatırlayın!!!
Bugün ki teknik kısımını burada sonlandırıyorum gelin şimdi OSINT'te yüzeysel bir giriş yapalım.
OSINT (Açık Kaynak İstihbaratı) Nedir?
OSINT, Açık Kaynak İstihbaratı anlamına gelir. Herkese açık kaynaklardan bilgi toplama, analiz etme ve kullanma sürecidir. Geleneksel istihbarat toplama yöntemlerinden farklı olarak, OSINT herkese açık kaynaklardan elde edilen verilere dayanır. İnternetteki web siteleri, sosyal medya platformları, haber kaynakları, herkese açık veritabanları ve diğer çevrimiçi kaynaklar OSINT için potansiyel kaynaklardır.! Yanlış yapılandırılma ile nereleri ifşalayacağımızı göstereceğiz
OSINT'in Önemi ve Uygulamaları
Dijital çağda bilgiye erişim kolaylaştıkça OSINT'in önemi her geçen gün artmaktadır. OSINT, birçok sektörde stratejik karar alma süreçlerinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Siber güvenlikte OSINT, saldırganların saldırı başlatmadan önce güvenlik açıklarını keşfetmelerine ve istihbarat toplamalarına olanak tanır. Ayrıca, marka itibarı yönetimi, rekabet analizi ve hatta kişisel gizlilik koruması gibi çeşitli alanlarda kullanılır.OSINT Araçları ve Teknikleri
OSINT araçları ve teknikleri sürekli olarak gelişmektedir. Araştırmacılar, hedef bilgileri toplamak için çeşitli yöntemler kullanmaktadır. Bu yöntemler arasında web kazıma, veri madenciliği, sosyal medya analizi, açık kaynak kod analizi ve daha fazlası yer alabilir. Ayrıca, OSINT araçları otomatik veri toplama, analiz ve raporlama süreçlerini kolaylaştırır.OSINT'te yaygın olarak kullanılan araçlara örnek olarak Shodan, Maltego ve Recon-ng verilebilir.
Etik ve Yasal Hususlar
OSINT faaliyetleri yürütülürken etik ve yasal hususları akılda tutmak önemlidir.Bilgi toplama sürecinde gizliliğe saygı göstermek ve yasalara uymak hayati önem taşır. Kişisel verilerin izinsiz veya yetkisiz erişim olmadan toplanması yasa dışı ve etik dışı olabilir. Ayrıca, toplanan bilgilerin nasıl kullanıldığı da önemlidir; kötü niyetli veya hedeflenen kişilerin gizliliğini ihlal edecek şekilde kullanılmamalıdır.
Ülkemiz için, ekmeğini yediğiniz toprağa ihanet etmeyin !
OSINT Döngüsü
OSINT döngüsü genellikle beş ana aşamadan oluşur:
Yönlendirme,
Toplama,
Analiz,
Değerlendirme ve Yayma.
Yönlendirme:
OSINT döngüsünün ilk adımı, hedef belirleme ve operasyonun amacını tanımlamayı içerir. Bu aşamada, istihbarat toplama operasyonunun hedefleri, kapsamı ve öncelikleri netleştirilir.
Toplama:
Bu, yönlendirme aşamasında belirlenen hedeflere yönelik bilgi toplama sürecidir. Bu aşamada bilgi toplamak için çeşitli açık kaynaklar kullanılır.
Analiz:
Bu aşama, toplanan bilgilerin ayrıntılı bir incelemesini ve analizini içerir. Toplanan bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve önemi bu aşamada değerlendirilir. Analiz süreci, toplanan verilerin düzenlenmesini, ilişkilendirilmesini ve anlamlı sonuçlara dönüştürülmesini içerir.
Değerlendirme:
Analiz süreci tamamlandıktan sonra, bu aşama bulguların değerlendirilmesini ve yorumlanmasını içerir. Analiz edilen bilginin anlamı, önemi ve etkisi bu aşamada değerlendirilir. Değerlendirme süreci, operasyonun hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığının belirlenmesini ve elde edilen istihbaratın kalitesinin değerlendirilmesini içerir.
Yaygınlaştırma:
Son aşama, bulguların ve raporların kullanıcılarla paylaşılmasını içerir. Raporlar genellikle operasyonun amacına ve hedef kitlesine uygun olarak hazırlanır.
OSINT döngüsü, istihbarat toplama operasyonlarını etkili bir şekilde yürütmek için kullanılan bir modeldir. Bu döngüsel yapı, sürecin sürekli olduğunu ve geliştirilebileceğini vurgular. Her aşama, operasyonun başarısı için önemlidir ve uzmanlık gerektirir.
Açık Kaynak:
Açık Kaynak, herkesin erişebildiği veya erişebildiği her türlü bilgiyi ifade eder. İnternetteki web siteleri, sosyal medya platformları, herkese açık veritabanları ve diğer çevrimiçi kaynaklar gibi erişilebilir tüm bilgiler, OSINT için potansiyel kaynaklar olabilir.
Doğrulama:
OSINT faaliyetleri sırasında toplanan bilgilerin doğruluğunu doğrulamak önemlidir. Birden fazla kaynaktan gelen bilgilerin çapraz kontrolü, doğruluğu artırabilir. Yanlış veya yanıltıcı bilgilerin sıklıkla yayıldığı bilgi açısından zengin internet ortamında,
Veri Madenciliği:
Veri madenciliği, anlamlı bilgiler elde etmek için büyük veri kümelerini analiz etme sürecidir. OSINT bağlamında, internetteki veri kümelerini taramak ve önemli bilgiler keşfetmek için veri madenciliği teknikleri kullanılır.
HUMINT(İnsan İstihbaratı):
OSINT ile birlikte istihbarat toplama sürecinin bir bileşenidir. HUMINT, insan kaynaklarından toplanan istihbaratı ifade eder. OSINT faaliyetlerinde, insan kaynaklarıyla etkileşim kurarak değerli bilgiler elde etmek mümkündür.
Meta Veri Analizi:
Dosya veya belgelerdeki gizli veya önemli bilgileri keşfetmeyi amaçlayan analiz sürecidir. Meta veri, veriler hakkındaki verileri ifade eder ve OSINT faaliyetlerinde önemli bir rol oynar.