Hoşgeldin Misafir

Açık Kaynak Kodu ile Faaliyet Gösteren İşletim Sistemleri Nedir ? Lojistik Tim

scholar

30 Eyl 2019
1,739 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Merhabalar Ben @scholar Lojistik grup adına paylaşılan Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri Nedir ? makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Açık Kaynak Kodu ile Faaliyet Gösteren İşletim Sistemleri

Bilgisayarlarımızın çalışmasını sağlayan işletim sistemleri, günlük hayatımızda önemli bir rol oynar. Ancak, çoğu insan işletim sistemlerinin nasıl çalıştığını ve arkasında yatan teknolojiyi merak etmez. Bugün, açık kaynak kodu ile faaliyet gösteren işletim sistemlerini inceleyeceğiz.

Açık kaynak kodu, herkesin erişebildiği ve katkıda bulunabileceği bir yazılım geliştirme modelidir. Bu modelde, yazılımın kaynak kodu açık bir şekilde paylaşılır ve geliştiriciler tarafından değiştirilebilir, geliştirilebilir. Açık kaynak kodu, yazılımın geliştirilmesine yardımcı olur ve topluluk tarafından desteklenir.

İşletim Sistemleri

İşletim sistemleri, bilgisayarımızın çalışmasını sağlayan temel yazılımardır. Aşağıda, açık kaynak kodu ile faaliyet gösteren bazı işletim sistemlerini inceleyeceğiz:

1. Ubuntu

Ubuntu, en popüler açık kaynak kodu işletim sistemlerinden biridir. Canonical Ltd. tarafından geliştirilen Ubuntu, Debian tabanlı bir işletim sistemidir. Ubuntu, kullanıcı dostu arayüzü ve geniş yazılım desteği ile tanınır.

2. CentOS

CentOS, Red Hat Enterprise Linux tabanlı bir işletim sistemidir. CentOS, sunucu ve veri merkezi ortamlarında yaygın olarak kullanılır. CentOS, ücretsiz ve açık kaynak kodu ile faaliyet gösterir.

3. Haiku

Haiku, BeOS tabanlı bir işletim sistemidir. Haiku, hızlı ve hafif bir işletim sistemi olarak tanınır. Haiku, açık kaynak kodu ile faaliyet gösterir ve geliştiriciler tarafından desteklenir.

4. NetBSD

NetBSD, BSD tabanlı bir işletim sistemidir. NetBSD, portatif ve güvenli bir işletim sistemi olarak tanınır. NetBSD, açık kaynak kodu ile faaliyet gösterir ve geliştiriciler tarafından desteklenir.

5. ReactOS

ReactOS, Windows tabanlı bir işletim sistemidir. ReactOS, Windows uyumlu bir işletim sistemi olarak tanınır. ReactOS, açık kaynak kodu ile faaliyet gösterir ve geliştiriciler tarafından desteklenir.

6. Pardus

Pardus, Türkiye'de geliştirilen bir işletim sistemidir. Pardus, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Pardus, kullanıcı dostu arayüzü ve Türkçe desteği ile tanınır.

7. GNU/Hurd

GNU/Hurd, GNU Projesi tarafından geliştirilen bir işletim sistemidir. GNU/Hurd, mikro çekirdek mimarisine dayanır. GNU/Hurd, açık kaynak kodu ile faaliyet gösterir ve geliştiriciler tarafından desteklenir.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.Açık kaynak kodlu işletim sistemleri, kullanıcıların yazılım üzerinde kontrol sahibi olmalarını ve topluluk tarafından desteklenmelerini sağlar. Her biri farklı ihtiyaçlara ve kullanım senaryolarına göre tasarlanmıştır, bu yüzden hangi işletim sisteminin kullanılacağı, kullanıcıların özel gereksinimlerine bağlı olarak değişir. Tek Tek Açıkladım. Bu makalede daha fazla bilgi edinmek veya bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmak için yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın!

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png