Hoşgeldin Misafir

Aft

CyberHawk

CyberHawk

WebMaster
Adana
12 Ara 2018
16,070 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Aft ağız içerisinde sıklıkla yanak ve dudak mukozasında, dil üzerinde, yumuşak damakta, farenkste, diş eti üzerinde görülen solgun sarı-kırmızı hale ile çevrili oldukça ağrılı ülserleşmiş lezyonlardır.
Toplumun %18-20 az ya da çok aft sorunu ile karşı karşıyadır.
Bayanlarda daha sıklıkla rastlanır. Aft genellikle tek olarak seyretse de aynı anda birkaç bölgede birden görülebilmektedir.

Turkuaz

7 Şub 2019
1,389 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Tam benim konum.Doktorlar hiç teşhis koymasa bile 19 yıldır behçet hastasıyım.

Aft sadece ağızda çıkarsa sorun yok.Ancak cinsel bölgede çıkarsa(ağızdaki aftlar geçer iz bırakmaz ama cinsel bölgedekiler geçse bile iz bırakır bende 2 tane var),göze perde inerse,eklemlerde ağrı şişlik olursa o zaman mutlaka dermatolağa(cilt doktoru) gidip behçet için araştırma yapılması istenmeli.
Behçet hastalığı 2 türlü olur.Birincisi şiddetli başlar sonra yavaş seyreder ki ben böyleyim.Diğeri şiddetli başlayıp şiddetli seyreder.Tabi bunda teşhis konulması daha kolay oluyor.

İlaç olarak aft için piraldyne oral solusyon vermişti bana doktor.

CyberHawk

CyberHawk

WebMaster
Adana
12 Ara 2018
16,070 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Turkuaz' Alıntı:

Aft sadece ağızda çıkarsa sorun yok.Ancak cinsel bölgede çıkarsa,göze perde inerse,eklemlerde ağrı şişlik olursa o zaman mutlaka dermatolağa(cilt doktoru) gidip behçet için araştırma yapılması istenmeli.
Behçet hastalığı 2 türlü olur.Birincisi şiddetli başlar sonra yavaş seyreder ki ben böyleyim.Diğeri şiddetli başlayıp şiddetli seyreder.Tabi bunda teşhis konulması daha kolay oluyor.

geçmiş olsun kardeşim allah şifa versin

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Turkuaz' Alıntı:

Aft sadece ağızda çıkarsa sorun yok.Ancak cinsel bölgede çıkarsa(ağızdaki aftlar geçer iz bırakmaz ama cinsel bölgedekiler geçse bile iz bırakır bende 2 tane var),göze perde inerse,eklemlerde ağrı şişlik olursa o zaman mutlaka dermatolağa(cilt doktoru) gidip behçet için araştırma yapılması istenmeli.

Geçmiş olsun piraldyne fırçayla sürülen değil mi