Hoşgeldin Misafir

AI içeriklerine karşı yeni düzenleme yolda!

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
New York Democrat House Temsilcisi Yvette Clarke, siyasi reklamların göze çarpan ses yahut metin yoluyla üretken AI kullanımını ifşa etmesini gerektiren GERÇEK Siyasi Reklamlar Yasası isimli bir yasa tasarısı sundu. Federal Seçim Kampanyası Maddesi’nde yapılan değişiklik, Federal Seçim Kurulu’nun (FEC) bunu uygulamak için düzenlemeler oluşturmasını sağlayacak, lakin tedbir, kuralların yürürlükte olup olmadığına bakılmaksızın 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek.

Önerilen yasa, yanlış bilgilendirmeyle uğraşa yardımcı olacak. Clarke, bunu 2024 seçimleri öncesinde acil bir mesele olarak nitelendiriyor ve üretici yapay zekanın “insanları büyük ölçekte manipüle edip aldatabileceğini” söylüyor. Denetimsiz kullanımın seçimler ve ulusal güvenlik üzerinde “yıkıcı” bir tesiri olabileceğine ve maddelerin teknolojiye ayak uyduramadığına inanıyor.

AI içeriklerine karşı yeni düzenleme yolda!

Tasarı, Cumhuriyetçilerin, Lider Biden’ın ikinci periyodunda neler olabileceğine dair spekülasyon yapan siyasi bir reklamda AI tarafından oluşturulan görselleri kullanmasından birkaç gün sonra geldi. Reklam, “tamamen AI imgeleri ile inşa edildiğine” dair küçük bir sorumluluk reddi beyanı içeriyor, lakin gelecekteki reklamverenlerin sorumluluk reddi beyanlarını büsbütün atlayabileceği yahut geçmiş olaylar hakkında palavra söyleyebileceği telaşı var.

Politikacılar aslında AI’yı düzenlemeyi umuyor. California Temsilcisi Ted Lieu, AI kullanımını daha geniş bir ölçekte düzenleyecek bir tedbir öne sürerken, Ulusal Telekom ve Bilgi Yönetimi (NTIA) potansiyel AI sorumluluk kuralları hakkında kamuoyundan bilgi istiyor. Clarke’ın tasarısı ise daha maksada yönelik ve açıkça süratli bir formda tedbir almayı amaçlıyor.