Hoşgeldin Misafir

Akşam Eve Geldiğimde Yorgun Oluyorum Ne Yapmalıyım?

Reisci

Reisci

Yerli Ve Milli Hacker
11 Mar 2020
6,569 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İşten, okuldan, dershaneden, sokaktan, bakkaldan, manavdan geldiğinde yorgun mu oluyorsun canım okuyucum? Hiç bir şey yapasın gelmiyor mu? O zaman bu içeriğimi oku bakalım.
Oğuz, iş kötüye gidiyor eve gelince hiç bir şey yapamıyorum ve eve geldiğimde kendimi direkt yatağa atıyorum.

Buna bir dur demenin vakti gelmiş o zaman kanki. Bak, sana tavsiye niteliğinde yapabileceklerinin listesini vereceğim şimdi. Fişeq gibi olacaksın.

Melisa çayı-

Ya aslında yemekten sonra normal çay falan hikaye. Siyah çay içtiğinde ne oluyor biliyor musun? Siyah çayı içtiğin zaman yediğin yemeğin içerisindeki demiri ememiyorsun. Bu neye sebep oluyor sen söyle bakalım? Heh, benim zeki okuyucum tabii ki de kanındaki oksijen miktarının azalmasına sebep oluyor, doğal olarak da yorgunluğa sebep oluyor. O yüzden sizlere ilk olarak verebileceğim öneri melisa çayıdır. Yaklaşık son 1 haftadır deniyorum ve güzel sonuçlar elde ediyorum. Yani size şöyle diyeyim, akşamki yorgunluk katsayımda bir değişiklik var ki bu değişiklik azalış yönünde ve günlük stres falan hepsi hikaye oluyor. Ayrıca bilişsel yeteneğimin de arttığını hissedebiliyorum. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız veya alerjiniz yoksa melisa her akşam çayını çokta abartmadan içebilirsiniz.

Şımartma kahvesi-

Ara ara böyle kendinizi şımartmanız lazım canım okuyucularım. Kendi adıma konuşayım; ben kahve içince pozitif yükleniyorum abi, bi’ kıpır kıpır oluyor içim. Tabii kahveye de fazla yüklenmeden bazı akşamlar keyif içeceği olarak içebilirsiniz canım okuyucularım.

30 dakikalık güzellik uykusu-

Yemekten hemen sonra değil de, yemeği yedikten 20 dakika sonra falan bi’ 30 dakika güzellik uykusuna bürünürseniz canım okuyucularım, gün içindeki tüm yorgunluğunuzu atıyor oluyorsunuz haberiniz olsun.

Limonlu su-

Eğer evde sürahi bulunduruyorsanız sürahinizin içine bi’ kaç damla limonlu su damlatırsanız vücudunuzu şımartmış olursunuz. Limonun içerisindeki folik asit, C vitamini vb. bileşenler gerçekten yorgunluğunuzu bir nebzede olsa alıyor.

Gün içinde su tüketimi-

Ben bunu denedim ve gerçekten gün içinde yeteri kadar su tüketmediğimde öyle bi’ cins hal alıyorum ki anlatamam. Beynim, göz kapaklarım, kirpiklerim, kaşlarım, tırnaklarım… Hepsi uyuşuyor. O yüzde günlük su tüketimi konusunda çok ama çok dikkatli olmalısınız canım okuyucularım.

Uğraşı-

Akşam geldiğinizde beyin işi gerektiren bir şeylerle uğraşmaya çalıştığınızda yaklaşık bi’ yarım saat sonra zihninizin ve vücudunuzun açıldığını fark edeceksiniz. O yüzden matematik problemi çözme, kitap okuma veya bulmaca çözme gibi uğraşılarla uğraşınız gerçekten yorgunluğunuzu alabilecek nitelikte.

Hedefleriniz olsun-

Hedeflerinizin olması, günün karanlık vaktinde yapacağınız işleri daha verimli bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Bunu da yazın bir kenara canım okuyucularım.

Naneli Sakız-

Anlayamadım şu naneli sakızın hikmetini. Beyinde bi’şeyleri uyarıyor mu n’apıyor ama zihnen açılmış hissediyorsunuz kendinizi. Akşamları herhangi bir uğraş içerisindeysem veya gün içinde, naneli sakızı cebimde eksik etmem.

Bunları bir deneyin, hele bakalım ne olacak?