Hoşgeldin Misafir

Amerika çip üretiminde dünyaya meydan okuyacak!

H0lyBl4ck_1998

18 Ağu 2020
1,397 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Şimdi, bu teşebbüsün nasıl sonuçlanacağını görmeye başlayacağız: Biden İdaresi, “üretim için ticari tesisler inşa etmeye, genişletmeye yahut modernize etmeye yönelik projeler” için müracaat sürecini düzenleyerek Amerika için birinci CHIPS finansman fırsatını bugün resmen başlattı.

İlk finansman fırsatındaki “ilk”, buradaki anahtar söz: Başlangıçta, CHIPS for America, bilhassa programın bir dizi öncü mantık fabrikasyon tesisine sahip olmayı ve on yılın sonuna kadar DRAM çip üreticilerinin “mevcut kuşak ve olgun düğüm” yarı iletkenler için makul üretim kapasitesi amaçlarına ulaşmasını amaçlayan “başarı vizyonu” ile uyumlu projeleri finanse etmek istiyor Program, daha sonraki bir tarihte Ar-Ge ve üretim ekipmanı tesisleri için daha fazla finansman fırsatı sunmayı planlıyor.

Amerika çip üretiminde dünyaya meydan okuyacak!

Bu programlara müracaatlar 2023 İlkbahar ve Sonbahar sonlarına kadar başlamayacak, lakin CHIPS Program Ofisi umutlu müracaat sahiplerinden ilgi beyanları almaya şimdiden açık.

Program birebir vakitte finansmanın nasıl kullanılacağı konusunda katı kurallar içeriyor. CHIPS finansmanı alan adayların ödemeleri pay senedi geri alımları yahut temettü ödemeleri için kullanmaları yasaklanacak ve ödemeler belli dönüm noktalarını karşılamaya bağlanacak. CHIPS finansmanının birinci alıcılarının açıklanması biraz vakit alacak, lakin umut verici projeler 31 Mart 2023’te müracaat göndermeye başlayabilecek.