Hoşgeldin Misafir

Ankara Mimar Sinan And. Meslek , And. Teknik ve meslek lisesi

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,022 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Okulun Tarihçesi :
Okul 1931 yılında Mustafa Kemal Atatürk emri ile kurulmuş ve cumhuriyetin ilk okullarındandır.
Birkaç sene öncesine kadar adı Yapı Meslektir.

Okulun Konumu

Okul Ankaranın en büyük öğrenci merkezi olarak sayılabilecek bir mekan olan Bahçelievlerdedir.Zaten okulun bulunduğu bölge " teknik liseler " diye adlandırılır.
Okulun çevresinde
Ankara Bahçelievler Akşam Ticaret Lisesi
Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi
Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi
Ankara Bahçelievler Endüstri Meslek L
Ankara Bahçelievler Teknik Lisesi
Ankara Beşevler Lisesi
Beşevler Gazi meslek lisesi
Turizm Meslek Lisesi

Ayrıyetten Gazi üniversitesine bağlı çok sayıda eğitim binaları bulunmaktadır.

Ulaşım : 
Ulaşımı türkiyenin en rahat okulları arasındadır
*Okul tam olarak Beşevler ve Bahçelievler metrosunun ortasındadır ve metro çıkışından yürüyerek 5-10 dk.dır
*Okul tren garına 10 dakikalık uzaklıktadır.
*Bir çok semtten( +mahallelerden) sabahları express belediye otobüsleri vardır. Örn [*Mamak , abidinpaşa , cebeci , tuzluçayır , etlik , yükseltepe , şentepe , keçiören ] sadece aklıma gelenleri yazdım çok daha fazlası var.
*Dolmuşlada ulaşım yapılabilir.
*Yani bi helikopterle uçak kaldı 
smile.gif

Okulun büyüklüğü ve binaları
Arkadaşlar okul 60 dönümlük bir arazi üzerindedir ve Türkiyenin en büyük 2. okuludur.
Okul 2 ana bina ve ek binalardan oluşmaktadır.
Ana bina : Ana binada normal teknik ve meslek öğrencileri eğitim görür
Teknik Bina : And meslek ve and. teknik öğrencileri eğitim görür 2 bina arası 300-400 metre vardır 
Ayrıca okulun mesleki binaları bulunmaktadır.Örneğin ahşap doğrama atelyesi , çizim atelyesi , tesisat atelyesi , pvc doğrama atelyesi , ve daha bilmediklerim var arkadaşlar.
Okulun Yemekhanesi ve Spor salonu bulunmaktadır.
Bahçede yeterli düzeyde basketbol potaları , voleybol sahası , kum saha bulunmaktadır.
Ayrıca satranç odası ve masa tenisi odaları hergün açıktır istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Okulun kütüphanesi vardır ama ben hiç kütüphanede insan görmedim 
biggrin.gif

Arkadaşlar gerçekten okul çok büyük mesela kendimden örnek vereyim okulun bahçesinden giriş yaptıktan sonra sınıfıma en az 6-7 dk. yürüyerek varabiliyorum 
biggrin.gif

Yemekhane : 

Okulda yemekhane ilk ve son aylar hariç herzaman açıktır geçen senelerde aylık 50 Liraya ( günlük 2.5tl ) fiyatındaydı ama bu sene aylığı 30 tlye düştü. 
smile.gif

Yemekhanede günlük 3 çeşit yemek çıakr yemekler bazen kötü çıkabilir ama en az 1 tanesini yiyebilirsiniz.
Kötü yönü ise kısaca Hijyendir arada tablot üzerinde pirinç taneleri görebilirsiniz.
Yok ben yemekhanede yemem derseniz 3 tane simiti 1 liraya alabilir , özgaziantepten 3,5tlyr tavuk porsiyon yiyebilirsiniz.Cebiniz doluysa Burger King de olur 
smile.gif

Okulun çevresi :

Arkadaşlar ankarada gençler için en güzel mekanlar kızılaydan sonra beşevler ve bahçelievlerdedir.
Ama genelde öğreniler beşevlerde olur beşevler-tandoğan yolu üzerinde onlarca kafe , restaurant bulunmakta. hemen yakınlarda Bowling oynancak yer Nargile içilecek yerlerde var daha bilmediğim güzel mekanlarda vardır.
Okulun çevresinde Gazi üniversitesinin fakülteleri , voleybol fedarasyonu , sabancı kız yurdu , diğer liseler başlıca büyük yerlerdir.
Anıtkabir yürüyerek 30dkdır

Disiplin : 
okulda disiplin çok katı değildir kanvas pantolon ve ayakkabı çeşitleri kısıtlamasız serbesttir.çizgili gömlek , parlak ceket , dar paça farketmez serbestsiniz.tek öenmli nokta ceket ve kravattır.

Sınıfların Durumu :
Anadolu teknik - meslek sınıflarında ortalama 25 öğrenci bulunur 4-10 arasında kız olur.
bazı sınıflarda hiç kız yoktur özellikle bu sene 3-4 sınıflar ve birkaç sene önce mezun olan sınıflarda kızlar 1-2 tanedir son 2 senedir kızlar artmıştır 
biggrin.gif

Sınıf tahtaları tebeşirlidir.
Normal meslek sınıfları and.lara göre daha kalabalıktır.
Çoğu sınıf eski ve öğrenciler tarafından yapılmıştır hatta geçen seneki sınıfımızın çatısı ve duvarları kontaplaktandı yaslanınca duvarlar patlıyordu
Atelyeler ve makinalar eski

Tenefüsler , öğle araları , ders başlangıcı : 

Okul sabah 8.30da açılır
anadoluysanız akşam 15.30da ya da 16.15 de paydos. ( normal meslekleri tam bilmiyorum hergün farklı )
12.15de 1 saatlik öğle arası vardır.dışarı çıkmak serbesttir.
Dersler 40ar dakkadır.
5-10-5-10 tenefüsler verilir yani 1. tenefüs 5dk 2. 10dk. 3. 5dk 4. 10dk
Okulun voleybol , futbol , basketbol takımları vardır okulda spora çok önem verilir öğle arasında satranç , futbol , basketbol , voleybol , masa tenisi oynamakta serbestsiniz.

Özetlersek
+`ları : Ulaşım , kılık kıyafet , çevre ,spor imkanları , 
-`leri : Sınıflar(eski kullanışsız ) , bahçe ( yağmur yağınca her taraf çamur ) okulun büyük olması ( sınıfımızdan okul dışına çıkmamız 10 dk. buluyor nerdeyse) derst saati ( and. olursanız en az 9 saat )