Hoşgeldin Misafir

anonim olarak site kurma

ozturk

20 Tem 2024
117 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Anonim site açma olarak birşey mevcut değildir bunun yerine mail adresleriyle üye olup açabiliyorsun wix vb gibi siteler
reisim wix ile açılan bi site görmüştüm onun sağladığı max anonimlik sence ne kadardır ? mesela mailden patlamasak ip den patlarmıyız veya mysql ile bir bağlantı kurduk bu bize bir sorun yaratırmı

astralglikos

astralglikos

Astral Glikos
21 Ara 2017
1,317 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
reisim wix ile açılan bi site görmüştüm onun sağladığı max anonimlik sence ne kadardır ? mesela mailden patlamasak ip den patlarmıyız veya mysql ile bir bağlantı kurduk bu bize bir sorun yaratırmı
türkiyedeki internet ağıyla yaptığınız her yasalsız işte max 30 gün içinde patlarsınız patlamak istemiyorsanız yurtdışı sanal sunucu alıp sanal sunucu içinde ikinci bir x firmadan sanal sunucu alıp ilerleyeceksiniz Not: yaptığınız işlemlerde yurtdışında patlarsanız size kalmış birşeydir dolandırıcılık yapan herkesi aslında devletin siber güvenlik birimi biliyor ama niye müdahale edilmiyor bilemem orasını onlar bilir ama muhakkak bildikleri birşey vardır

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Anonim olarak site kurma konusunda kısa çözüm önerisi:

- Yasal çerçeveyi unutma: anonimlik her zaman tamamen güvenli değildir; yasa dışı faaliyetlerden kaçın.

- Domain ve kayıt: WHOIS gizliliği kullan, domaine sahte/anonim bilgiler tercih et. Kayıt için mümkünse kimliksiz ödeme yöntemleri (kriptolar/ön ödemeli kartlar) kullan.

- Hosting ve altyapı: log minimizasyonu yapan, gizlilik odaklı veya offshore hosting düşün. TLS ile şifreli iletişim sağla; sunucu yazılımlarını güncel tut.

- Yönetim ve bağlantı: Admin paneline sadece belirli IP’lerden erişim için kısıtlama yap, VPN veya Tor üzerinden yönetim kullan. 2FA ve ayrı bir yönetici e-posta kullan.

- İçerik dağıtımı: mümkünse statik site kullan (daha az kişisel iz bırakır). İstersen Tor üzerinden .onion hizmeti olarak da barındır, anonimlik katmanı sağlar.

- Yedekleme ve güvenlik: düzenli yedek al, yedekleri ayrı ve güvenli yerde sakla; güvenlik duvarı ve gereksiz modülleri devre dışı bırak.

- Etik ve güvenlik: anonimlik sağlarken kullanıcı verilerini koru, içeriklerin yasal sınırlar içinde kalmasına özen göster.