Hoşgeldin Misafir

Apple sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu kademeli olarak satışa çıkaracak

CoderMustafa

1 Kas 2017
783 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bloomberg News’in cuma günü bildirdiğine nazaran, Apple, aygıtları ülke çapındaki 270 lokasyonunun özel olarak belirlenmiş kısımlarında satışa sunmayı planlıyor.

Teknoloji devinin, öteki ABD pazarlarına açılmadan evvel önümüzdeki yılın başlarından itibaren New York ve Los Angeles üzere büyük kentlerde birinci lansmanı planladığı bildiriliyor.

New York Post’un haberine nazaran, ABD merkezli tüketiciler, 2024’ün başlarından itibaren Apple’ın çevrimiçi mağazası aracılığıyla Vision Pro gözlük sipariş etmeye başlayabilir.

FARKLI ÜLKELER İÇİN “YERELLEŞTİRME” SÜRÜYOR

Apple’ın Vision Pro gözlüklerini gelecek yılın sonlarından itibaren Kanada ve Birleşik Krallık’taki müşterilere satmaya başlayacağı bildiriliyor.

Şirketin daha sonra Asya ve Avrupa’daki pazarlara açılması bekleniyor. Öğrenilen bilgilere göre, Apple mühendislerinin aygıtı Fransa, Almanya, Avustralya, Çin ve Hong Kong üzere ferdî pazarlar için “yerelleştirme” üzerinde çalıştıkları bildiriliyor.

ÜRETİM HATASI

Hareket, Apple’ın gözlük üretimini gelecek yıl 400 binin altına düşürecek büyük bir üretim yanlışıyla karşı karşıya kaldığına dair raporların çabucak akabinde geldi.

Vision Pro’yu oluşturmak için yedi yılını harcayan Apple, başlangıçta 2024 boyunca montaj fabrikalarından mağaza raflarına 1 milyon gözlük göndermeyi umuyordu.

Ancak FT’ye nazaran, Apple’ın gözlüğü oluşturmasına yardım etmesi için mukavele imzalayan Çinli üretici Luxshare, 2024’te 400 binden az eser üretmeye hazırlanıyor.