Hoşgeldin Misafir

Apple’ı şoka uğratan haber sonrası iPhone 15 planları suya düşebilir

CoderMustafa

1 Kas 2017
783 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Amerikalı teknoloji devi Apple, çok uzun bir vakittir her tipten aygıt üretiminin çok büyük kısmını Çin’de gerçekleştiriyor. Uzun bir müddettir devam eden bu iştirakte birinci çatlak ses ise Covid-19 pandemisinde duyuldu. Çin hükümetinin kimsenin gözünün yaşına bakmadan uyguladığı karantina kuralları sonrası tedarik zincirinde büyük kahırlar yaşamaya başlayan Apple, Amerika ile Çin ortasındaki siyasi krizin artmasıyla birlikte yeterliden uyguna alternatif üretim üslerinin araştırmasına başladı.

Akıllı aygıtlarını üretebilmek için Çin dışındaki ülkeleri değerlendirmeye başlayan Amerikalı teknoloji devi Tayvan’dan Vietnam’a kadar pek çok ülkede yeni paydaşlıklar tesis etti. Lakin Apple’ın gerçek manada üretim üssü olarak kabul ettiği yeni adresi ise gerek nüfusu gerekse de gelişime olan verdiği ehemmiyetle ikinci Çin olarak gösterilen Hindistan’dı.

Apple’ı şoka uğratan haber sonrası iPhone 15 planları suya düşebilir

Bu kapsamda Hindistan’da fabrikalar açan ve kıymetli iştiraklere imza atan Apple, geçtiğimiz günlerde aldığı bir haberle adeta yıkıldı. Hindistan’da üretilerek Foxconn’a gönderilen iPhone kasalarının %50’sinin kalite standartlarını karşılamadığı anlaşıldı. Bir başka sözle, Hindistan’da üretilen iPhone kasalarının yarısı çöp oldu. Tabi bu durumda Apple’ın üretim üssünü Çin’den Hindistan’a taşıma planlarının sorgulanmasına neden oldu.

Eğer bu türlü bir sorun baş göstermeseydi Apple önümüzdeki yıl satışa sunacağı iPhone 15 modellerinin en az yarısını Hindistan’da üretecekti. Fakat bu son gelişmelerden sonra Amerikalı teknoloji devinin nasıl bir hal takınacağı büyük merak konusu oldu.