NasyoneL
- 25 Ağu 2017
- 25,060 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Ardiuno HID Attack
Arduino MKR1000 Kullanarak WiFi Üzerinden HID Saldırısı Nasıl Yapılır
Öncelikle HID Nedir Onu Bi Anlayalım
Human Interface Device Veya HID
Veri İşlem Cihazıdır Peki Veri İşlem Cihazı Ne Olaki ?
USB Bir Veri İşlem Cihazıdır Klavye mause Bir Veri İşlem Cihazıdır
Peki Ben Neden Böyle Birşey Yapayım Bro Dediğini Duyar Gibiyim
-
-Video Yu İzleyin ben İzleyemem dersen Anlatıma Geçiyorum
-Video Yu İzleyin ben İzleyemem dersen Anlatıma Geçiyorum
HID saldırıları sosyal mühendislik saldırıları sınıfında olan ve hem penetrasyon testi uzmanlarının hemde saldırganların (yani hackerların) favori saldırı modelidir[color=rgba(0, 0, 0, 0.749019607843137)].[/color]
HID saldırısı, özel bir donanımın (USB Memory değil)i386, tablet, telefon ve diğer platformlarda bir HID gibi (Human Interface Device) tanınan ve bununla birlikte enjekte edilen payload 'lar ile işletim sistemine sızılmasıdır.
Burada, kart, her açtığımda cep telefonlarımın WiFi ağına bağlanacak ve telefonumdaki herhangi bir web tarayıcısından erişilebilen 80 numaralı bağlantı noktasındaki bir web sunucusunu başlatacak şekilde programlandı.
Bu yüzden yapabileceğim şey, kurbanı şüphelenmeyecek şekilde kurban bilgisayarlarımın USB portuna bağlaması ve uzaklaşması. Şimdi bir tarayıcı açabilirim, MKR1000 kartının IP adresine gidip kurbanın bilgisayarından uzaklaşmasını bekleyebilirim. Bilgisayardan uzaktaysa, bilgisayar kilitli değilse, uzaktan HID saldırılarını kolayca yapabiliriz.
Bunun bir avantajı, bu baronda birden fazla komut saklayabilmemiz ve istediğimiz zaman telefonumuzdan birer birer yayınlayabilmemizdir. Bu, her seferinde kodu her zaman yüklemeden çoklu cihazlar için aynı şeyi kullanabileceğimiz anlamına gelir.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.749019607843137)]Bu Kadar Anlatım Yeter Siz Mevzuyu Kaptınız şimdi Yapım Aşamasına Gelelim [/color]
Yapılacak ilk şey, buradan Arduino IDE'yi indirip yüklemek .
Kurduktan sonra, Arduino MKR1000 board'u pano yöneticisine ekleme zamanı geldi.
O zaman kütüphane yöneticisinden WiFi101 kütüphanesini kurmanız gerekir.
Kodu indirin
Kod github'da mevcuttur. Buradan indirebilirsiniz .
Bu deneysel kod olarak yazılmıştır ve iyi yazılmamıştır. Gelecekte, diğer işletim sistemlerini ve daha karmaşık saldırıları destekleyerek kodu güncellemeyi planlıyorum.
Kodu Düzenlemek
Şimdi yapmanız gereken tek şey indirilen kodda bazı temel değişiklikler yapmak. Sadece ESSID ve Şifreyi değiştirin.
Şimdi panoya bağlanın ve kodu panonuza yükleyin.
İyi Hacklemeler