Hoşgeldin Misafir

Arkadaşlar dikkat edin ve mutlaka okuyun.

ferayweb

19 Ara 2017
510 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Forumdan indirdiğim vavio kurumsal script klasörü içinden çıkan ozy kurumsal 34 adet script içinde, index.php dosyalarında aşağıdaki Base64 ile encrypt edilmiş. Ben decrypt ettim. Ekran görüntülerini de paylaşıyorum herkes dikkat etsin.

DECODE EDİLMEMİŞ HALİ

----------------------------------------------------------------------------

DECODE EDİLMİŞ HALİ

ferayweb

19 Ara 2017
510 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Elinize sağlık. Aslında bu konuda bir öğretici paylaşım vardı diye hatırlıyorum forumda. Yoksa bile eğitici bir paylaşım yapılsa iyi olur herkes bilir ve bilinçlenir.
Evet, indirdiğimiz scriptlere dikkat etmemiz gerek. Aynı zamanda paylaştıklarımızı da kontrol etmemiz gerekir ki zarar görmeyip ve zarar vermeyelim kardeşlerimize.

Security Web

Security Web

Web Hacker
Almanya
2 Eyl 2023
423 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Çoğu yazilimda yada temada base64 sifremele olur base64 şifreli olan yerleri eğer yazilama etkisi yoksa silme işlemi yapılır Shell dedil o paylaşım yaptığın header kodu gömülmüş adminden ne kadar değişiklik yapsanız bile silinmez bazı yazılımcılar bilerek koyuyor o kodu yada başka bir forumdan alınıyorsa yazılım paylaşım yapan kişi bilerek koyuyor takip ede bilmek için

yousef

4 Ocak 2024
143 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Forumdan indirdiğim vavio kurumsal script klasörü içinden çıkan ozy kurumsal 34 adet script içinde, index.php dosyalarında aşağıdaki Base64 ile encrypt edilmiş. Ben decrypt ettim. Ekran görüntülerini de paylaşıyorum herkes dikkat etsin.

DECODE EDİLMEMİŞ HALİ

----------------------------------------------------------------------------

DECODE EDİLMİŞ HALİ

ELİNE SAĞLK

ferayweb

19 Ara 2017
510 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Çoğu yazilimda yada temada base64 sifremele olur base64 şifreli olan yerleri eğer yazilama etkisi yoksa silme işlemi yapılır Shell dedil o paylaşım yaptığın header kodu gömülmüş adminden ne kadar değişiklik yapsanız bile silinmez bazı yazılımcılar bilerek koyuyor o kodu yada başka bir forumdan alınıyorsa yazılım paylaşım yapan kişi bilerek koyuyor takip ede bilmek için

Orada yazan kodları decode ettim. Decode edilmiş halini okursanız görürsünüz reklam kodu olduğunu. Üstelik cinsellikle ilgili.

ferayweb

19 Ara 2017
510 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

babalite33

Kıbrıs
29 Mar 2019
384 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Elinize sağlık yararlı bir konu @ferayweb 'in de dediği gibi shelle veya takip ile alakası yok resmen reklam kodudur.
Kendi sitelerine backlink atmak yükseltmek ve googlede üst sıralara çıkmak için yapılmış bir çalışmadır..

EK OLARAK bende bir ekleme yapayım konuya ( GrepWin ) programını bilgisayarınıza indirin ve kurun..
Daha sonra programdan temanızı klasör olarak seçin ve arama yerine base64 yazın ne kadar base64 lü kod var ise size lokasyonuna kadar önünüze serer. Buda arama yapmanın kısa yoludur. Bir bilgilendirme olsun tarafımca.
Çünkü bazen sadece header.php de veya index.php de olmuyor bu tarz virüs reklam kodları.

Son düzenleme:

ferayweb

19 Ara 2017
510 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Elinize sağlık yararlı bir konu @ferayweb 'in de dediği gibi shelle veya takip ile alakası yok resmen reklam kodudur.
Kendi sitelerine backlink atmak yükseltmek ve googlede üst sıralara çıkmak için yapılmış bir çalışmadır..

EK OLARAK bende bir ekleme yapayım konuya ( GrepWin ) programını bilgisayarınıza indirin ve kurun..
Daha sonra programdan temanızı klasör olarak seçin ve arama yerine base64 yazın ne kadar base64 lü kod var ise size lokasyonuna kadar önünüze serer. Buda arama yapmanın kısa yolduru. Bir bilgilendirme olsun tarafımca.
Çünkü bazen sadece header.php de veya index.php de olmuyor bu tarz virüs reklam kodları.

@babalite33 Emeğine sağlık hemen bulup indireyim. Teşekkürler.