Hoşgeldin Misafir

Asgari Ücret

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,255 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Asgari ücretin belirlenmesinde yaşam maliyetleri ve enflasyon dikkate alınmalı. Güncel ekonomik durum göz önüne alınarak düzenli artışlar yapılmalı, çalışanların alım gücünü korumak için yaşıtlarına uygun seviyede artırılmalı.

Dagit

17 Ağu 2025
118 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
2 ay daha çalışıp kredi kartını ödeyip işi bırakıcam bu paraya yaşanmaz
Gerçekte göstermelik bir masaya oturma var. Verilecek maaş önceden bellidir. Sadece formalite icabı masaya oturulur. En düşük memur maaşını da bugün paylaştım. O da doğru çıkacak yalnız haber sitelerinden değil Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı Ocak aylarına ait maaşlar üzerinden yaptım. En düşük memur maaşı 71.261 TL olacak asgari ücret alanlar bu maaş açıklanınca memurlara çok zam yapıldı diyecekler gerçekteyse her iki tarafa aynı şekilde verildi. Asgari ücretlinin maaşına biraz daha fazla zam yapılıyor. Ancak düşük olduğu için hissedilmiyor. Memur maaşı hissediliyor. Her iki tarafın da sendikası üyelerini satmış.

Stronger_Cracker

25 Tem 2022
6,396 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Gerçekte göstermelik bir masaya oturma var. Verilecek maaş önceden bellidir. Sadece formalite icabı masaya oturulur. En düşük memur maaşını da bugün paylaştım. O da doğru çıkacak yalnız haber sitelerinden değil Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı Ocak aylarına ait maaşlar üzerinden yaptım. En düşük memur maaşı 71.261 TL olacak asgari ücret alanlar bu maaş açıklanınca memurlara çok zam yapıldı diyecekler gerçekteyse her iki tarafa aynı şekilde verildi. Asgari ücretlinin maaşına biraz daha fazla zam yapılıyor. Ancak düşük olduğu için hissedilmiyor. Memur maaşı hissediliyor. Her iki tarafın da sendikası üyelerini satmış.
işçiye 28 memura 71 80 90 100 adaletmi bu

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,869 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Nasılsanız öyle yönetilirsiniz neye layıksanız başınıza o gelir

Hadisi Şerif ve ayeti kerime

Başımıza gelenler az bile ben hep diyorum Cenab-ı Allah belamızı vermiş bizim milletimizin haberi yok ülkemiz tımarhaneye dönmüş vaziyette adalet zaten hak getire mehdi Aleyhisselam’a kadar da muhtemelen böyle gider Cenab-ı Allah bizi affetsin

YARBAY

28 Haz 2025
1,336 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Amin hocam. Benim görüşüm ise asgari ücretle çalışan sayısı yüzdelik olarak daha üstüne çalışan sayısından daha az. Çoğu kişi üstünü alır ama aldığı maaş üzerinden gösterilmez.
Fazla yükselmemesi aslında bir çok bakımdan iyi , özellikle zam oranları için , ama bunu bizim esnaf yemez tabi öncesinde ve sonrası *2 katı zam yaparlar, şikayet eden yine halk olur.
Hali hazırda gıda sektöründe olduğum için 2-3 aydır firmalar bizlere mal vermiyor zam geleceği için , zamları yaptılar yeni fiyat geçişleri oldu ama yinede vermiyorlar yeni yıla kadar. Yeni yılda yeni zam yapmaları için :) söyleyeceklerim bu kadar az miktarlla geçinenler ne yapsın :/

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,869 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Amin hocam. Benim görüşüm ise asgari ücretle çalışan sayısı yüzdelik olarak daha üstüne çalışan sayısından daha az. Çoğu kişi üstünü alır ama aldığı maaş üzerinden gösterilmez.
Fazla yükselmemesi aslında bir çok bakımdan iyi , özellikle zam oranları için , ama bunu bizim esnaf yemez tabi öncesinde ve sonrası *2 katı zam yaparlar, şikayet eden yine halk olur.
Hali hazırda gıda sektöründe olduğum için 2-3 aydır firmalar bizlere mal vermiyor zam geleceği için , zamları yaptılar yeni fiyat geçişleri oldu ama yinede vermiyorlar yeni yıla kadar. Yeni yılda yeni zam yapmaları için :) söyleyeceklerim bu kadar az miktarlla geçinenler ne yapsın :/
Yok hocam asıl mesele bu değil üstü dediğin maksimum 3-5 fazladır daha üstü yok fabrikalar belki biraz daha fazla ama ekseri asgari ücret ve ayrıca bizim insanımızın ahlak seviyesi bozuk olduğu için ki bu yüzden dedim nasılsanız öyle yönetilirsiniz bu yüzden örnek getirdim

YARBAY

28 Haz 2025
1,336 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Yok hocam asıl mesele bu değil üstü dediğin maksimum 3-5 fazladır daha üstü yok fabrikalar belki biraz daha fazla ama ekseri asgari ücret ve ayrıca bizim insanımızın ahlak seviyesi bozuk olduğu için ki bu yüzden dedim nasılsanız öyle yönetilirsiniz bu yüzden örnek getirdim
Kesinlikle haklısınız hocam. Bence ahlak meselesine hiç bulaşmayalım hocam. O malumunuz yavaş yavaş diyemeyeceğim hızla kaybolup gidiyor güzel ülkemizden.Bunu ise ben tek bir nedene bağlıyorum medya ve İnternet. Virüs gibi yıllardır buralardan yayılıp devam ediyor.