|
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Amin hocam , diyelecek çok şeyi de aminAllah yar ve yardımcımız olsun, diyecek çok şey varda...
Ben daha cumartesi günü fark tabanlı trend analizi yaparak açıklamıştım. Birazdan da gerçekte halkın enflasyona ezdirildiğini paylaşacağım.Yeni Asgari Ücret Belirlendi.
28.075 TL Olarak belirlendi.Görüşleriniz nelerdir
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Aktiflik
Seviye
Deneyim
2 ay daha çalışıp kredi kartını ödeyip işi bırakıcam bu paraya yaşanmazBen daha cumartesi günü fark tabanlı trend analizi yaparak açıklamıştım. Birazdan da gerçekte halkın enflasyona ezdirildiğini paylaşacağım.
Gerçekte göstermelik bir masaya oturma var. Verilecek maaş önceden bellidir. Sadece formalite icabı masaya oturulur. En düşük memur maaşını da bugün paylaştım. O da doğru çıkacak yalnız haber sitelerinden değil Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı Ocak aylarına ait maaşlar üzerinden yaptım. En düşük memur maaşı 71.261 TL olacak asgari ücret alanlar bu maaş açıklanınca memurlara çok zam yapıldı diyecekler gerçekteyse her iki tarafa aynı şekilde verildi. Asgari ücretlinin maaşına biraz daha fazla zam yapılıyor. Ancak düşük olduğu için hissedilmiyor. Memur maaşı hissediliyor. Her iki tarafın da sendikası üyelerini satmış.2 ay daha çalışıp kredi kartını ödeyip işi bırakıcam bu paraya yaşanmaz
Aktiflik
Seviye
Deneyim
işçiye 28 memura 71 80 90 100 adaletmi buGerçekte göstermelik bir masaya oturma var. Verilecek maaş önceden bellidir. Sadece formalite icabı masaya oturulur. En düşük memur maaşını da bugün paylaştım. O da doğru çıkacak yalnız haber sitelerinden değil Hazine Bakanlığı'nın yayınladığı Ocak aylarına ait maaşlar üzerinden yaptım. En düşük memur maaşı 71.261 TL olacak asgari ücret alanlar bu maaş açıklanınca memurlara çok zam yapıldı diyecekler gerçekteyse her iki tarafa aynı şekilde verildi. Asgari ücretlinin maaşına biraz daha fazla zam yapılıyor. Ancak düşük olduğu için hissedilmiyor. Memur maaşı hissediliyor. Her iki tarafın da sendikası üyelerini satmış.
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Yok hocam asıl mesele bu değil üstü dediğin maksimum 3-5 fazladır daha üstü yok fabrikalar belki biraz daha fazla ama ekseri asgari ücret ve ayrıca bizim insanımızın ahlak seviyesi bozuk olduğu için ki bu yüzden dedim nasılsanız öyle yönetilirsiniz bu yüzden örnek getirdimAmin hocam. Benim görüşüm ise asgari ücretle çalışan sayısı yüzdelik olarak daha üstüne çalışan sayısından daha az. Çoğu kişi üstünü alır ama aldığı maaş üzerinden gösterilmez.
Fazla yükselmemesi aslında bir çok bakımdan iyi , özellikle zam oranları için , ama bunu bizim esnaf yemez tabi öncesinde ve sonrası *2 katı zam yaparlar, şikayet eden yine halk olur.
Hali hazırda gıda sektöründe olduğum için 2-3 aydır firmalar bizlere mal vermiyor zam geleceği için , zamları yaptılar yeni fiyat geçişleri oldu ama yinede vermiyorlar yeni yıla kadar. Yeni yılda yeni zam yapmaları içinsöyleyeceklerim bu kadar az miktarlla geçinenler ne yapsın :/
Kesinlikle haklısınız hocam. Bence ahlak meselesine hiç bulaşmayalım hocam. O malumunuz yavaş yavaş diyemeyeceğim hızla kaybolup gidiyor güzel ülkemizden.Bunu ise ben tek bir nedene bağlıyorum medya ve İnternet. Virüs gibi yıllardır buralardan yayılıp devam ediyor.Yok hocam asıl mesele bu değil üstü dediğin maksimum 3-5 fazladır daha üstü yok fabrikalar belki biraz daha fazla ama ekseri asgari ücret ve ayrıca bizim insanımızın ahlak seviyesi bozuk olduğu için ki bu yüzden dedim nasılsanız öyle yönetilirsiniz bu yüzden örnek getirdim