Hoşgeldin Misafir

Aşure Günü Yapılması Gerekenler

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
*AŞURA GÜNÜ ALIŞVERİŞ*
Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim aşura günü kendine ve ailesine genişlik yaparsa, ALLAH teala da ona senenin geri kalanında genişlik yapar" (Beyhaki)
-----------
Süfyan ibni Uyeyne rahimehullah şöyle buyurdu: "Biz bunu 50 - 60 sene tecrübe ettik ve hayırdan başka bir şey görmedik." (İbni Receb El-Hanbeli, Letaifu'l-mearif; s:113)
-----------
*Aşura günü (ve gecesi) Pazartesi akşam ezanıyla başlayıp salı akşam ezanına kadar devam eder.*

*Müslüman akıllı olmalı ve evin erzak vs ihtiyaçlarını almayı bu zamana denk getirip bütün sene bereketinden istifade etmeli*

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Olsa da yesek dediğim bereketli aş. Çocukken nedense sevmezdim büyüdükçe sevmeye sonrasında bayıla bayıla yemeye başladım. Terslik bu ya işte çocukken aşure dağıtma adeti çok fazlaydı sevmediğim için pek yemezdim bazen rahmetli annem oğlum günah o kadar emek var bir kaşık bile olsa alır insan derdi o zamanlar alırdım böyle suratımı buruştura buruştura. Büyüdük sevmeye başladık şimdi ara ki bulasın. :)

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Olsa da yesek dediğim bereketli aş. Çocukken nedense sevmezdim büyüdükçe sevmeye sonrasında bayıla bayıla yemeye başladım. Terslik bu ya işte çocukken aşure dağıtma adeti çok fazlaydı sevmediğim için pek yemezdim bazen rahmetli annem oğlum günah o kadar emek var bir kaşık bile olsa alır insan derdi o zamanlar alırdım böyle suratımı buruştura buruştura. Büyüdük sevmeye başladık şimdi ara ki bulasın. :)
Olmasa arayacagim birsey degil, bol narli eksili gidiyor. @Ebu Ubeyde eline saglik.

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Olmasa arayacagim birsey degil, bol narli eksili gidiyor. @Ebu Ubeyde eline saglik.
Onun kıymeti ve tadı galiba her zaman yapılamıyor olmasından kaynaklı olsa gerek hocam. Gerçi satışını yapan pastaneler vs var da ev yapımı gibi olmaz onlarda. Aynen @Ebu Ubeyde hocamızın eline sağlık aşure yemiş kadar olduk verdiği güzel bilgi ile.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam o kadar lezzetli ve bir o kadar da şifa kaynağıdır ki tencere tencere yerim normal zamanda da ararım ama maalesef bizim halkımız sadece Muharrem’den muharreme yapıyor içine nar taneleri girince muazzam olur :))
Onun kıymeti ve tadı galiba her zaman yapılamıyor olmasından kaynaklı olsa gerek hocam. Gerçi satışını yapan pastaneler vs var da ev yapımı gibi olmaz onlarda. Aynen @Ebu Ubeyde hocamızın eline sağlık aşure yemiş kadar olduk verdiği güzel bilgi ile.
Aynen hocam herkes yapmayı bilmez tutturmak zordur pastane veya bazı yerlerde her zaman oluyor ancak evdeki gibi olmuyor Cenab-ı Allah annemize rahmet eylesin günahlarını affvu mağfiret eylesin taksitatını hasenata çevirsin