Hoşgeldin Misafir

Aytunç Bentürk

CyberHawk

CyberHawk

WebMaster
Adana
12 Ara 2018
16,070 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
2 Haziran 1972 günü sabaha karşı, Muhasebeci Melahat ve Münir Bentürk' ün nurtopu gibi bir oğulları olmuş ve adını AYTUNÇ koymuşlar; evet bu benim Annemin dediğine göre küçükken inanılmaz derecede yaramazmışım, hiç kimse beni zaptedemiyormuş. Evdekiler yeterli olamayınca benimle 24 saat ilgilenmeleri için bakıcılar tutulmuş ama nafile; en son çare olarak beni psikoloğa götürmeye karar vermişler ama doktorun odasına girdiklerinde beni bulamamışlar; yaklaşık 20 dakika boyunca beni arayıp durmuşlar ve ben neredeymişim biliyor musunuz; kalorifer borularına tırmanarak tavana çıkmışım -gerçi bunu hala yapıyorum- o gün doktor benim hiperaktif olduğuma karar vermiş..

İşte o yıllardan itibaren dansa karşı inanılmaz bir tutkum vardı, ailemde herkes dans ediyor ve bunu çok seviyorlar, hele rahmetli dedem felaket dans ederdi (babamın babası) birde diğer rahmetli dedem (annemin babası) onunda benim üzerimde çok emeği vardır; bu günlere sağsalim gelmemi ona borçluyum. Benim bir abim var o da sarışın mavi gözlü her konuda benim tam zıttım ismi Aykut. Elektrik elektronik ve bilgisayar uzmanıdır. Türkiye' nin en iyisi diyebiliriz müthiş bir zekaya sahiptir. Bir de babamın 2. hanımından bir kızkardeşim var ismi Gizem.

İlkokulu Özel Halil Vedat Fıratlı ilk öğretim okulunda yatılı olarak okudum. Okulun bir özelliği; babam ve abiminde o okuldan mezun oluşudur. Ortaokulu İnönü Ortaokulunda okudum. Okulun voleybol takımında 3 sene oynadım, liseye önce Fatih Vatan Lisesinde daha sonrada Kazım İşmen Lisesinde devam ettim. Burada okulun basketbol takımına girdim ve kısa bir süre sonrada tüm okulun kaptanı oldum bu dönemde break dance electrick bouge çok modaydı ve ben bu dansı çok güzel yapıyordum ve yarışmalara girmeye karar verdim.

İlk yarışmamda İstanbul 3.sü oldum, daha sonrakinde İstanbul 2. si en son katıldığım yarışmada ise 1. oldum. İşte bu dönemde gazetede okuduğum bir ilan üzerine Tolga Han dans grubuna başvurdum. Benim gibi gelen 150 kişi vardı, yapılan elemeler sonucunda 3 kişi kaldık ve 1986 yılında TRT ile ilk TV çekimleri ve profesyonellik hayatım başlamış oldu.

Dansı çok seviyordum, dans etmeden duramıyordum; sokakta, evde, yatakta, otobüste, kısacası canımın istediği her yerde dans ediyordum, kendime bir türlü engel olamıyordum. Sanıyorum Tanrım beni dans etmem için yaratmıştı. Her dansı yapmak istiyordum ve bu yüzden tüm yabancı klipleri seyretmeye başladım, hatta başka ülkelerden dans kasetleri getirtmeye başladım ama yine de yeterli olmuyordu çünkü; canlı olarak göremiyordum, öğretecek kimsem yoktu. İnaniyorum ki profesyonel bir eğitmenim olsaydı; dünyada kimseyi üstüme tanımazdım, her dansta dünya şampiyonu olurdum. Her dansı kendi çabamla öğrendim.

Bildiğim danslar: chacha, rumba, samba, jive, pasadoble, wals, tango, mambo, salsa, merengue, bachata, modern, disco, pop, breakdance, electricbouge, hiphop, twist, charliston, rock n roll, regie, soul, oryantal vs....

90 lı yılların başında Komedi Dans Üçlüsünü kurduk ve orada Komikgiller adı altında komik dans yaptık, daha sonra Funny Boys Komedi Dans Üçlüsünü yarattık, oldukça ilgi görmüştü. 1991 senesinde Türkiye Hiphop şampiyonasında Türkiye şampiyonu oldum. Daha sonra komik dansçılığı bırakıp buradan ayrıldım ve Erberk Ajansta dansçı-manken olarak çalışmaya başladım. Hemen hemen tüm defilelere çıkıyordum.

1992 senesinde vatani görevimi yapmak üzere Ankara Etimesgut' a tank şoförü olarak gittim, geldiğimde dansa devam ettim. Aranılan bir dansçı olmuştum; hemen hemen her klipte gerek dansçı, gerekse kareograf olarak çalışmaya başladım. Oynadığım klipler ve çalıştığım sanatçı dostlarım: Seçil (uhde), Hazal (elden yar olmaz), Mine Koşan (zalim), Ercan Saatçi (ebabil), Bendeniz, Pınar Aylin, İzel, Çelik, Hakan Peker, Seda Sayan, Emrah, Defne Samyeli, Levent Erim, Özlem Savaş, Huysuz Virjin, Gülben Ergen, Yonca Evcimik.....

ve Yonca Evcimik' in uzatmalı dansçısı olarak çalışmaya başladım. Onunla bir çok turneye çıktım ve bir turne dönüşü ANS Production' da hazırlanan "Ah kızlar vah erkekler" adlı yarışma programında animatör olarak çalışmaya başladım. Bu kamera arkası bir görevdi, burada Vale ve Hosteslere dans öğretiyor, tiyatro bölümlerinde oynayacakları sikeçleri yazıyor, yarışmacıları eğitiyordum. Böyle 12 bölüm geçti ve bir gün Valelerden birinin gelmemesinden ötürü onun yerini almak zorunda kaldım. Çıkış o çıkış... Harika tepkiler almıştım; burada kendimi doyasıya gösterdim; 52 bölüm böyle gitti ve ben artık çok sevilen ve tanınan biri olmuştum. Her hafta binlerce mektup gelmeye baslamıştı ve herkese cevap vermekten ellerim ve gözlerim harap olmuştu. O mektupları hala saklıyorum; benim için çok değerliler.

1995 senesinde Yonca Evcimik' in teklifiyle BİRKAÇ İYİ ADAM adlı müzik ve vokal grubunu kurup, şarkı söylemeye başladım; şan ve solfej dersleri alarak kendimizi geliştirdik. Grup ilk kurulduğunda 4 kişiydik; ben, Murat, Faruk ve Hakan. İlk olarak "Birkaç İyi Adam" adlı single' ımızı çıkarttık. Daha sonra "Öpücük" adlı parçamıza klip çektik; bu single ile bir çok rekora imza attık (bunları B.İ.A. bölümünde bulabilirsiniz). Yaklaşık 1.5 sene sonra askerde olan arkadaşımız Ogün' ün bize katılmasıyla 5 kişi olduk ve 2. Albümümüz olan "Alırım Akıllarını" adlı albümü çıkarttık. Tüm bunlar olurken aynı zamanda ben FFC' da dans dersleri veriyordum (1999 yılında burayı tamamen satın aldım). Binlerce öğrenci yetiştirdim; hayatta en değer verdiğim şeylerden biri öğrencilerimdir; onları çok seviyorum.

2000 yılında salsa dansına biraz fazla zaman ayırıp salsa kralı Carlos Paz' ın workshop' larına katıldım. 29 Ekim 2001 senesinde SSDD' nin düzenlemiş olduğu dans yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldum.

29 Nisan 2002 senesinde çalıştırdığım Erenköy Kız Lisesi, liseler arası dans yarışmasında İstanbul şampiyonu oldu ve bu dünya dans gününde aldığım en güzel hediyeydi.

Ben Aytunç Bentürk doğayı, hayvanları, insanları, böcekleri, hatta cansız varlıkları bile çok seviyorum.

Ben Aytunç Bentürk Allahımı, Atamı, Vatanımı, Ailemi, Fenerbahçeyi, Öğrencilerimi ve işimi çoook seviyorum.

Kısacası; hayatı ve yaşamayı seviyorum, dans edene bayılıyorum, dansı seven ve dans eden herkesle bir gün bir yerde muhakkak karşılaşacağımı biliyorum...