Hoşgeldin Misafir

Baydöner Veri İhlali 3,7 Milyon Müşteri Kaydını Ortaya Çıkardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dark-Wise

Dark-Wise

Özgür Filistin 🌹Özgür Doğu Türkistan
"Karanlıkta Yolunu Aydınlatan Bir Hilal Vardır"
12 Şub 2022
1,181 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

Baydöner Veri İhlali 3,7 Milyon Müşteri Kaydını Ortaya Çıkardı​

rohbyyr.png

Önde gelen bir Türk restoran zinciri olan Baydöner'in, bir siber suç forumunda tam bir veritabanı sızıntısının ortaya çıkmasıyla tehlikeye atıldığı iddia edildi. Bir tehdit aktörü şirketin sistemlerini ihlal ettiğini ve 3,7 milyonluk devasa bir kaydı sızdırdığını iddia ediyor. Sızıntının kayıtlı kullanıcıları, CRM müşterilerini ve kapsamlı sipariş geçmişlerini kapsayan kapsamlı bilgiler içerdiği bildiriliyor.

Tehlikeye girdiği iddia edilen veriler şunları içerir:

• Ad ve soyadlar
  • E-posta adresleri
  • Telefon numaraları
  • Açık metin şifreleri (özellikle 622.000 düz metin şifresi)
  • Ulusal Kimlikler / TCKN (özellikle 42.000 ulusal kimlik)
  • CRM sadakat grubu ayrıntıları ve kullanıcı tercihleri
  • Doğum tarihleri
  • Sipariş ayrıntıları (tutarlar, fiziksel adresler, şube konumları ve ödeme bilgileri dahil)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

rohbyyr.png

Önde gelen bir Türk restoran zinciri olan Baydöner'in, bir siber suç forumunda tam bir veritabanı sızıntısının ortaya çıkmasıyla tehlikeye atıldığı iddia edildi. Bir tehdit aktörü şirketin sistemlerini ihlal ettiğini ve 3,7 milyonluk devasa bir kaydı sızdırdığını iddia ediyor. Sızıntının kayıtlı kullanıcıları, CRM müşterilerini ve kapsamlı sipariş geçmişlerini kapsayan kapsamlı bilgiler içerdiği bildiriliyor.

• Ad ve soyadlar
  • E-posta adresleri
  • Telefon numaraları
  • Doğum tarihleri
  • Sipariş ayrıntıları (tutarlar, fiziksel adresler, şube konumları ve ödeme bilgileri dahil)
Anlamadığım şey bu bilgileri neden bunların veritabanında kayıtlı yani basit bir yemek yeme mevzusu neden tc ye kadar kayıtlı herhalde sipariş yüzünden oluyor bu durumlar yoksa orada yemek yiyenden böyle bir bilgi alınmıyor neticede :)

shell

22 Eyl 2025
159 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

rohbyyr.png

• Ad ve soyadlar
  • E-posta adresleri
  • Telefon numaraları
  • Doğum tarihleri
efendim bu sizintilari paylasan fotografdaki sitenin ismi nedir

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,886 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Gizli ajan gibi ne sakladilar bi forum linki veremediler başka yerdenmi alinti yapiyorlar anlamadim gittim
devlet sirri qaliba vermiyorlar formu bir tane onion linki vardi hacker lar siteleri hackliyordu orada vardida bilmiom kaybetdim sonra bunlarda vermiyor nereden buluyorlarsa bende anlamadim

Vermek zorunda mı? Sadece bilgi vermiş reklam olmasın diye de yazmamış olabilir böyle alaycı bir üslup kullanmayın ikinizi de uyarıyorum ayrıca Türkiye sınırları içerisinde olduğu için zaten paylaşım yapılması yasak forum kurallarını okumadığınız açıkça belli oluyor ilk ve son uyarım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...