Hoşgeldin Misafir

Bir sitenin açılışını istediğin dile çevirme ? ( Acil Destek )

zenxbilisim

9 Mar 2019
60 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
CrackRoot' Alıntı:
DeepiMpaCt' Alıntı:
@CrackRoot yaz tatili bitti, okullar da açıldı; ortam düzelecektir. (Okul kadrosu bizde olmamasına[:D] rağmen.)

Ortamın en güzeli bizde :D
Okul kadrosuda izler bişiler kapar işte :D

zenxbilisim' Alıntı:
CrackRoot' Alıntı:
DeepiMpaCt' Alıntı:
Elle sıfırdan yapacaksın, en temizi de o olacaktır. Gecenin 2sinde bu yardımlaşma seferliği beni duygulandırdı. Hepinize teşekkürler.

Bende bi duygulandım, eskidende böyleydi :D

Hocam sen bir üst mesajlarda İp ye göre ve ya default şeklinde bir şey demiştin. Detay vermen mümkün mü acaba ? Ya da benim istediğim şey mümkün mü ?

Ben senin ne istediğini anlamadım :D
Siteye girdiğinde hangi dilde açılsın?
Dil seçeneği neye göre açılsın? 
Yani lokasyona göre TR veya FR mi çalıştırmak istiyorsun ben onu anlayamadım

Şimdi şöyle siteye girer girmez FR açılması gerekli. Lokasyon neresi olursa olsun.  Tek istediğim bu hocam gerisini çözerim ben karıştırmıyım olayı :D

CrackRoot

CrackRoot

Karanlıktan Doğan Güneş
Belirsiz
17 Ara 2017
1,172 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:

CrackRoot

CrackRoot

Karanlıktan Doğan Güneş
Belirsiz
17 Ara 2017
1,172 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
zenxbilisim' Alıntı:
CrackRoot' Alıntı:
DeepiMpaCt' Alıntı:
@CrackRoot yaz tatili bitti, okullar da açıldı; ortam düzelecektir. (Okul kadrosu bizde olmamasına[:D] rağmen.)

zenxbilisim' Alıntı:
CrackRoot' Alıntı:
DeepiMpaCt' Alıntı:
Elle sıfırdan yapacaksın, en temizi de o olacaktır. Gecenin 2sinde bu yardımlaşma seferliği beni duygulandırdı. Hepinize teşekkürler.

Hocam sen bir üst mesajlarda İp ye göre ve ya default şeklinde bir şey demiştin. Detay vermen mümkün mü acaba ? Ya da benim istediğim şey mümkün mü ?

Şimdi şöyle siteye girer girmez FR açılması gerekli. Lokasyon neresi olursa olsun.  Tek istediğim bu hocam gerisini çözerim ben karıştırmıyım olayı :D

Dil yapılır amennada sen şimdi basit bir translate fonksiyonu kullanıyorsun
istediğini yapman için bir dil dosyası yazıp entegre etmen lazım. Sadece html koduyla dil seçeneği eklemek olmuyor, google translate otomatik sağ tıklayıp türkçeye çevir gibi yapıyor.
Klasörlere ayırırsın örnek veriyorum FR diye klasör açar yazılımı oraya yüklersin, siteadi.com'da htaccess'ten fr klasörüne 301 yönlendirirsin
FR klasörü altındada senin html kodu sadece FR çalışacak şekilde düzenlersin. Buda yani dil dosyası yazmak istemiyorsan geçerli olacak bir yöntem olur sana

zenxbilisim

9 Mar 2019
60 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
CrackRoot' Alıntı:
zenxbilisim' Alıntı:
CrackRoot' Alıntı:
DeepiMpaCt' Alıntı:

zenxbilisim' Alıntı:
CrackRoot' Alıntı:

Dil yapılır amennada sen şimdi basit bir translate fonksiyonu kullanıyorsun
istediğini yapman için bir dil dosyası yazıp entegre etmen lazım. Sadece html koduyla dil seçeneği eklemek olmuyor, google translate otomatik sağ tıklayıp türkçeye çevir gibi yapıyor.
Klasörlere ayırırsın örnek veriyorum FR diye klasör açar yazılımı oraya yüklersin, siteadi.com'da htaccess'ten fr klasörüne 301 yönlendirirsin
FR klasörü altındada senin html kodu sadece FR çalışacak şekilde düzenlersin. Buda yani dil dosyası yazmak istemiyorsan geçerli olacak bir yöntem olur sana

Anladım hocam elime kuvvet diyelim o zaman. Sağlamından ben tek tek satırları çeviriyim. Dil dosyası yazmak sıfırdan daha zorlu 3 - 4 farklı dilde. En azından defaultu FR ye çevirip google translate ekler bitiririm olayı.

Turkuaz

7 Şub 2019
1,389 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar benimde bu şekilde sorunum var.Wordpress site için translater pluginler var.Ancak ben örneğin ingilizce sitemi fransızcaya çevirmek istiyorum.Ancak kalıcı olarak.Yani dil seçeneklerinden fransızcayı seçince fransızca gözüksün diye değil.Sitedeki bütün ingilizce yazıları fransızcaya çevirsin istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?