Merhaba TurkHacks ailesi.Bu konuda bir blog açmayı düşünenler için Sıfırdan Blogger'a adında bir seri açmayı düşündüm.Blogger hayatına başlamadan önce yoldaşımız olacak domain'i seçerken dikkat edilecekleri işleyeceğiz.Hadi başlayalım.
-
Domain Nedir ?-
Alan adı, kardeşi Hosting gibi çok karmaşık değil.Alan adının çalışma mantığından bahsedeyim...
Sitelerimiz birbirleriyle ait oldukları sunucuların kimliği olan IP adresleriyle iletişim kuruyor.
Size bir soru:
-
Cevap tabii ki TurkHacks.com olacak.Çünkü alfabeyle yazılmış ve bir anlam taşıyor.
Bu kolaylığı taşıdığı için alan adı şart.
Blog Alan Adı Nasıl Olmalı-
Öncelikle beleş domainlerden uzak durun.Alt alan adını düşünmeyin bile.Paşa paşa düzgün bir alan adınız olacak.İster iş haline getirir Adsense'den kazanırsın ama ücretli bir alan adı şart.
"Ğeeee beleşçiler ğeeee" olsun diye söylemiyorum size şöyle açıklayayım:
-
Cevabınız .com olacaktır.Google da böyle.Siz bir şeye para ödediniz ve bu sebepten değer veriyorsunu.Google da böyle düşünüyor.
Alan adınızın uzantısı seçildi...Şimdi gelelim tercihlere.
Altın Kurallarımız:
-
Bu kurallar dışında en önemli kuralımız var.
Alan adı konuyla uyuşacak.
Örneğin film sitemiz varsa alan adına film kelimesini veya yardımcısı izle kelimelerinden birini dahil edin.
Niye Anlatıyorsun Ki SEO İyiyse Kaparız İlk Sırayı Zaten ?-
Hala böyle düşünen kaldı mı bilmiyorum ama varsa aranızda bir açıklayayım...
Gittin bir firmaya 300TL verdin SEO yaptırdın üste çıktın.Sen SEO yaptırıp 3.sıraya geldiysen benim dediğim kuralla belki birinci, olmadı ikinci sıraya gelecektin.
Diyelim rakibin de SEO yaptırdı ve rakibin alan adı anahtar kelimeyle uyuşuyor.Bu aşamadan sonra istersen en iyi SEO uzmanına çalışma yaptır şansın olmayacak.Blogger'lık öyle bir kaç ay yapılacak bir iş de değil.
Unutmadan söyleyeyim ad soyad domainlerinin yaşadığım en büyük SEO sıkıntısı şuydu:
Daha az akılda kalıcı.
Sizin isminizle aynı isimde olan kişilerin sosyal medya hesapları ilk sıraları kapıyor.
Umarım demek istediklerim net anlaşılmıştır bu tüyoları dikkate alırsanız daha çok hit alacağınızdan, haliyle daha çok para kazanacağınızdan emin olun.
Kendinize iyi bakın.
-
-
Domain Nedir ?-
Alan adı, kardeşi Hosting gibi çok karmaşık değil.Alan adının çalışma mantığından bahsedeyim...
Sitelerimiz birbirleriyle ait oldukları sunucuların kimliği olan IP adresleriyle iletişim kuruyor.
Size bir soru:
-
Kod:
TurkHacks.com yazısını mı akılda tutmak daha kolay, yoksa 89.107.227.197
yazısını mı ?
Cevap tabii ki TurkHacks.com olacak.Çünkü alfabeyle yazılmış ve bir anlam taşıyor.
Bu kolaylığı taşıdığı için alan adı şart.
Blog Alan Adı Nasıl Olmalı-
Öncelikle beleş domainlerden uzak durun.Alt alan adını düşünmeyin bile.Paşa paşa düzgün bir alan adınız olacak.İster iş haline getirir Adsense'den kazanırsın ama ücretli bir alan adı şart.
"Ğeeee beleşçiler ğeeee" olsun diye söylemiyorum size şöyle açıklayayım:
-
Kod:
Siz Google botusunuz diyelim.İki site sahibinden birinin yazısını Google'da üste çıkaracaksınız.Biri blogum.com, biri blogum.tk. Hangisini çıkarırsınız ?
Cevabınız .com olacaktır.Google da böyle.Siz bir şeye para ödediniz ve bu sebepten değer veriyorsunu.Google da böyle düşünüyor.
Alan adınızın uzantısı seçildi...Şimdi gelelim tercihlere.
Altın Kurallarımız:
-
Kod:
İsim-Soyisim şeklinde olmayacak (birazdan çok mantıklı gelecek)
Akılda kalıcı olacak.
Çok uzun olmayacak.
Mümkünse uzantısıyla uyuşacak.Varsa .com yoksa da .net .org tescil edilecek. (car.shop gibi site adı Car Shop ve alan adı da aynı)
Bu kurallar dışında en önemli kuralımız var.
Alan adı konuyla uyuşacak.
Örneğin film sitemiz varsa alan adına film kelimesini veya yardımcısı izle kelimelerinden birini dahil edin.
Niye Anlatıyorsun Ki SEO İyiyse Kaparız İlk Sırayı Zaten ?-
Hala böyle düşünen kaldı mı bilmiyorum ama varsa aranızda bir açıklayayım...
Gittin bir firmaya 300TL verdin SEO yaptırdın üste çıktın.Sen SEO yaptırıp 3.sıraya geldiysen benim dediğim kuralla belki birinci, olmadı ikinci sıraya gelecektin.
Diyelim rakibin de SEO yaptırdı ve rakibin alan adı anahtar kelimeyle uyuşuyor.Bu aşamadan sonra istersen en iyi SEO uzmanına çalışma yaptır şansın olmayacak.Blogger'lık öyle bir kaç ay yapılacak bir iş de değil.
Unutmadan söyleyeyim ad soyad domainlerinin yaşadığım en büyük SEO sıkıntısı şuydu:
Daha az akılda kalıcı.
Sizin isminizle aynı isimde olan kişilerin sosyal medya hesapları ilk sıraları kapıyor.
Umarım demek istediklerim net anlaşılmıştır bu tüyoları dikkate alırsanız daha çok hit alacağınızdan, haliyle daha çok para kazanacağınızdan emin olun.
Kendinize iyi bakın.
-