Hoşgeldin Misafir

Blogger "Powered By Blogger" (Atıf) Yazısını Kaldırmak

CyberHawk

CyberHawk

WebMaster
Adana
12 Ara 2018
16,064 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar, bugün ki konumuz -Blogger "Powered By Blogger" (Atıf) Yazısını Kaldırmak-. Aslında basit olsada kodlama katkısı olmadan tam manasıyla olmayan, binbir hevesle kurduğumuz o güzelim blogumuzu kötü gösteren bir detay olan bu -yazıyı kaldırma- yöntemlerinden bahsedeceğiz.-

Aslına bakarsanız internette bu konuyla ilgili kamyonla makale var. Doğru yazanlar var yanlış yazanlar var. Sonuçta onlarında yardımı dokunuyor,saolsunlar.Ben bu olayı iki kademeli olarak kesin çözüm halinde sunuyorum.Buyrunuz ;-

Blogger -Panelde Olduğunuzu Varsayıyorum > -Şablon > HTML'yi Düzenle- yolunu izliyoruz.-

HTML -kodlamalarımız karşımıza geliyor. Fazla bilmiyorsak kurcalamayalım. -CTRL + F- yapıyoruz.-

"-Attribution1-" diye aratın. Muhtemelen şu resimde ki şeyi görüceksiniz.-

blogkald%25C4%25B1rma2.png

Bunu gördüysek doğru yerdeyiz demektir. Resimde ki gibi '-true-' yazan yeri '-false-' yapıyoruz. İlk adımımız bu.Yazdığınız yazının tırnak içinde kalmasına özen gösterin, yoksa değişiklik kaydedemezsiniz.İşlem tamamlandıktan sonra "-Şablonu Kaydet-" tuşunu basarak çıkıyoruz.-

Henüz bitmedi. Yine adımın parçası olarak,-Blogger Panel-'e geri dönüyoruz.-Yerleşim -sekmesinden -Atıf-gadgetini buluyoruz. Kaldırma seçeneği gelmiş olacaktır. -Kaldır -butonuna basıp değişiklikleri kaydediyoruz.-

İşlem bu kadar,aslına bakarsanız bu işlem -Atıf kaldırmak- için yeterli. Ama bazı durumlarda Atıf inatçı çıkabiliyor.Bu şartlar altında ise izleyeceğimiz yol şudur.-

Yine -Şablon > HTML'yi Düzenle- diyoruz.- CTRL+F- yapıp şu yazıyı arıyoruz.  -]]></b:skin>-

Bu kodu bulduktan sonra hemen üzerine şu yazıyı ekliyoruz.-

Kod:
#Attribution1 { height:0px; visibility:hidden; display:none }
-İşlemimiz tamamlanmıştır. Artık -Atıf -kısmı inatçı olsada -şablon -değiştirmediğiniz sürece sizinle görüşmeyecektir.--