Dr Leland Townsend
- 6 Eyl 2017
- 16,497 Mesaj
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Arkadaşlar selam, dondurucuya ve buzdolabına akvaryum ısıtıcısı koyup ikisini de çalıştırsak tahmini ne kadar elektrik faturası gelir ?
|
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Hepsinin kaç watt elektrik tükettiği önemli hocam. Mesela 3'ü birden toplam 3000w elektrik çekiyorsa bulunduğunuz il/ilçede (değişkenlik gösterir) elektrik dağıtım firmasının KW başı ne kadar ücret aldığını öğrenin. 3000w = 3kw elektrik demek. Bu hesabı güne vurarak fiyatla çarparak hesaplayabilirsiniz.Arkadaşlar selam, dondurucuya ve buzdolabına akvaryum ısıtıcısı koyup ikisini de çalıştırsak tahmini ne kadar elektrik faturası gelir ?
Ek olarak internette "akıllı watt ölçer priz" ler satılmakta. Bulamazsanız linkini özelden atabilirim. Fiyatı 150-200tl bandında olması lazım. Onlardan temin ederseniz fişe taktığınız cihazın duvardan anlık kaç watt çektiğini de görebilirsiniz. Bunu niye söylüyorum? Buzdolabının üstünde 2000w yazar belki ama en yüksek moddayken 2500w elektrik çekiyordur veya en düşük modda 1200w çekiyordur. Tam bilgiye sahip olmanız için watt ölçer yardımcı olacaktır.Hepsinin kaç watt elektrik tükettiği önemli hocam. Mesela 3'ü birden toplam 3000w elektrik çekiyorsa bulunduğunuz il/ilçede (değişkenlik gösterir) elektrik dağıtım firmasının KW başı ne kadar ücret aldığını öğrenin. 3000w = 3kw elektrik demek. Bu hesabı güne vurarak fiyatla çarparak hesaplayabilirsiniz.