Hoşgeldin Misafir

Duyuru Bug Researchers TİM alımları başlamıştır. (ilk ve son fırsat)

Yönetim duyuruları

whiteq

22 Ara 2025
7 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
3t5cazh.png
Selamlar dostlar,

Lafı hiç uzatmadan konuya giriyorum. Turkhacks bünyesinde Bug Researchers TİM için start verdik. Şu an bu satırları okuyorsanız şanslısınız, çünkü bu ekip için yapacağımız ilk ve son toplu alım bu olacak. "Sonra haberim olmadı", "Görmedim" olmasın; kadro dolduğu an kapılar kapanacak ve bir daha böyle genel bir alım yapılmayacak.

Bu yola en baştan bizimle çıkmak isteyenler için tek fırsat budur.

Olayımız Nedir?Adı üzerinde; işimiz gücümüz zafiyet, güvenlik ve araştırma. Öyle kuru kuru "hack yaptık" deyip geçmek yok.

Neler Yapacağız?

• Zafiyet Analizi : Yazılımlarda ve sistemlerde "Görünmeyeni Görmek." Zafiyetleri tespit etmekle kalmayıp, analiz edecek, raporlayacak ve kapatılmasını sağlayacağız (Patching).
  • Turkhacks Vizyonu: Forumu siber güvenlik dünyasında bir referans noktası haline getirmek. Bilgi kirliliğini yok edip, "autorite" olmak.
  • CTF Writeup & Çözümlemeleri: Zorlu CTF senaryolarını parçalayıp, Türk siber güvenlik camiasına kazandırmak. Global zorlukları, anlaşılır Türkçe kaynaklara dönüştüreceğiz.
  • Teknik İstihbarat ve Ar-Ge: Yabancı kaynaklarda (Dark/Clear Web) dönen en yeni teknikleri (Zero-Day, CVE analizleri) anlık olarak takip edip foruma entegre etmek.
  • Bug Bounty Avcılığı: Ekip olarak gerçek hedefler üzerinde yasal çerçevede açık aramak, ödül programlarına katılmak ve gelir modeli oluşturmak.
  • Sertifikasyon ve Kariyer Yolu: OSCP, CEH, eJPT gibi sertifikasyon süreçlerine dair rehberler, yol haritaları ve özel dokümantasyonlar hazırlamak.
  • Kaliteli "Hack" Literatürü: İçi boş "method" arşivleri yerine; Network, Web Security, Cryptography ve Reverse Engineering alanlarında akademik ciddiyette ama sahadan gelen pratik eğitim setleri üretmek.
Bize Ne Katacak?
  • Ekip içi özel kaynaklara, toollara ve dokümanlara erişiminiz olacak.
  • "Ben bunu nasıl yaparım?" dediğinizde yanınızda sağlam bir ekip bulacaksınız.
  • Sadece teoride değil, gerçek senaryolar üzerinde tecrübe kazanacaksınız.
Kimleri Arıyoruz? (Şartlar Net)Açık konuşalım, bu ekipte "heves edip yarın bırakanlara" yer yok.
  1. Rütbe: En az "Kaşif" rütbesinde olmalısınız.
  2. Ekipman: "Mobilden yaparım", "Termux'la girsem olur mu?" diyen arkadaşlar; üzgünüm ama bu iş ciddi. Kesintisiz bilgisayar ve internet erişimi şart.
  3. Bilgi ve İstek: Temel siber güvenlik bilginiz olsa iyi olur ama daha önemlisi araştırma ruhunuzun olması.
  4. Disiplin: Verilen görevi zamanında yapacak, bahane üretmeyecek arkadaşlar lazım.
  5. Şuan için kimseden hacking ve ya siber güvenlik tecrübesi talep etmiyoruz. İlginiz ve araştırma ruhunuzun olması yeterli
Termuxla giricem, mobilden yapacam diye bir şey kesinlikle kabul edilmiyor
Nasıl Katılırım?
Kendine güvenen, "Ben bu ekipte kalıcıyım" diyen arkadaşlar konu altına yorum atarak belirtsin. Değerlendirmeleri yapıp dönüş sağlayacağız.

BU ALIMLAR BİR DAHA YAPILMAYACAKDIR. BELKİ DE BUGÜN KARŞINIZA ÇIKAN EN İYİ ŞANS ŞU AN BU METNİ OKUYOR OLMANIZDIR.
Benide gelmek isterim