Hoşgeldin Misafir

CHP'nin 'Milletin Sesi' mitingi

sünnetçi

9 May 2018
961 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Yargıtay tarafından onanan cezalarının ardından Bursa’dan İstanbul’a kaydırılan ‘Milletin Sesi’ mitingini bugün Maltepe’de gerçekleştiriliyor.

CHP'nin Maltepe'deki miting alanına binlerce kişi yerini aldı. Yurttaşların, miting alanına gelişi sürüyor.

1653137772089-chpnin-maltepedeki-mitingi-icin-toplanmalar-basladi-4893-dhaphoto-4.jpg

Miting alanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beklenirken, yurttaşlar 'Hak, hukuk, adalet' sloganı atıyor.

Mitingde CHP'li belediye başkanları, CHP'li milletvekilleri kürsüye çıkıp, miting alanındaki binlerce kişiyi selamladı.

3f129695-20e7-4f7a-b4f3-a949afc04bc6.jpg

"HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ!"

Daha sonra Gezi Davası kapsamında tutuklanan isimlerin aileleri kürsüye çıktı. Burada binlerce kişi "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganını attı.

Gezi Davası'nda tutuklanan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman mitigde konuşma yaptı.

Merih Kahraman, "Merhaba. Gücünü özgürlük ve eşitlikten alan, dayanışmayı büyüttüğümüz ama en çok da umuduumuzu geleceğe taşımamıza vesile olan Gezi Direnişi'nin adalet talebini bugün bir kez daha bu meydana taşıyarak demokrasiye güç veren herkese merhaba. Bu adalet talebi gelecek güzel günler içindir. Bu adalet talebi, kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarımızın yok edilmediği, derelerimizin özgür aktığı geleceğimiz içindir. Bu adalet talebi, yargının bağımsız olduğu, yaşama sahip çıkan seslerin duyulduğu, mesleklerinin gereğini yapan hak savunucularının tutsak edilmediği bir ülke içindir. Bu adalet talebi; Ethem'in, Ali İsmail'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Abdocan'ın, Ahmet'in, Mehmet'in ve Berk'in'in özgür düşleri içindir" ifadelerini kullandı.

ehr.jpg

Bulaşıkçılık yapan Nazife Canoğlu isimli yurttaş da CHP'nin kürsüye çıktı. Zamlardan ve hayat pahalılığına tepki gösteren Canoğlu, "Akşamdan sabaha zam olur mu? Ben hayatımda ne böyle bir zam gördüm, ne böyle bir pahalılık gördüm" ifadelerini kullandı.

wefe.jpg

MİTİNGDEN DETAYLAR

Tüm siyasi parti ve STK’lerin de davet edildiği mitingde protokol kuralı uygulanmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve Milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting konuşmasını halkın arasında takip edecek. Kılıçdaroğlu kürsüdeki konuşmasını yalnız gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından miting sona erecek.

fe(1).jpg

Sabah erken saatlerinden itibaren miting alanının çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına çıkan bazı yollar ise trafiğe kapatıldı.

Saat 18.00'da gerçekleşecek miting için gelenler 14.00'dan itibaren alana alınmaya başladı. Mitingi yerli ve yabancı 350’yi aşkın basın mensubunun takip etmesi bekleniyor.