Hoşgeldin Misafir

Çok kolay wordpress kategori sorusu!

Turkuaz

7 Şub 2019
1,389 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Arkadaşlar ben wordpress ile ilgileniyorum.Ancak çok ileri düzey bilmiyorum.Bir site oluşturucam.Ancak kategori kısmında sorun yaşıyorum.Biliyorum bilenler için çok kolay bir soru lütfen bana yardımcı olun.

Sorum=Sitemin sağ kısmında kategori ve alt kategoriler oluşturmak istiyorum.Bunu nasıl yaparım?(resimli bir şekilde anlatmak istiyorum)

1)Wordpress admin panele girince Appearance daha widgets a tıklıyorum:
y6k9B7.png

2)Daha sonra açılan sayfada Sidebarın içine Kategoriyi atıyorum:
WqjRNN.png

3)Sitede bu şekilde gözüküyor:
BajgJD.png

4)Ancak ben alt kategoriler eklemek istiyorum.Bu şekilde:
grQRdb.png

(Yukarıdaki örneğe göre yazacak olursam)Yani siteme birisi girince ekranın sağında kategori ismi altınca pek çok alt kategori görsün istiyorum.Örneğin arabaya tıklayınca araba ile ilgili sayfa açılsın,uçağa basarsa da uçakla ilgili sayfa açılsın istiyorum.Bunu nasıl yaparım?

Turkuaz

7 Şub 2019
1,389 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Tema wordpressi kurunca gelen 3 temadan biri sidevara kategoriyi atıyorum kategori oluşuyor ama onun altına sub kategori oluşturamıyorum.bunu naısl yaparım?

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Turkuaz' Alıntı:
Tema wordpressi kurunca gelen 3 temadan biri sidevara kategoriyi atıyorum kategori oluşuyor ama onun altına sub kategori oluşturamıyorum.bunu naısl yaparım?

Tamam işte temada o özellik yok eklentisi varsa araştır manuel olarakda kodu vardır illaki

Hataylee

19 May 2018
7,318 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
NasyoneL' Alıntı:
Turkuaz' Alıntı:

Tamam işte temada o özellik yok eklentisi varsa araştır manuel olarakda kodu vardır illaki

@security @security

• <?php //Kategori İd Almafunction kategori_id(){  global $wp_query;  if(is_category() || is_single()){$cat_ID = get_query_var('cat');  }  return $cat_ID; } $kategori_al = kategori_id(); $alt_kategoriler =  get_categories('child_of='.$kategori_al.'&parent='.$kategori_al.'');foreach ($alt_kategoriler as $kat)  { ?><li><a href="<?php echo get_category_link( $kat->cat_ID ); ?>"><?php echo  $kat->name; ?></a></li><?php } ?>

Server63

23 Ara 2017
179 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Öncelikle Menü Oluştur Sürükle Bırak ile Sıralamayı Ayarla.
Hangisi Hangisinin Altında Olacak İse Ayarla sonra Öenüyü Kaydet.
Widgete Gel, Ordan Menü Ekle Oluşturmuştur Olduğun Menüyü Seç Kaydet Hepsi Bu kadar...

Takıldığın Yer Olursa Söyle Yardım Edeyim.