Hoşgeldin Misafir

Color Correction (CC) Nasıl Yapılır ? | Türkçü

Türkçü

6 Kas 2017
409 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Selam dostlar bugün anlatacağım konu CC yada Color Correction.Video çekme gereği duymadım.-
Grafik Çalışmasının olmazsa olmazıdır.Bunu yemek tarifine benzetebilirsiniz.Çevirisi "Renk Düzeltmesi".Yani çalışmalarımızdaki renk efektine color correction (CC) denir.-

Öncelikle ana terimleri yazayım;-

*Curves (Eğriler)-
*Levels (Düzeyler)-
*Gradient (Degrade-Eğim)-
*Hue/Saturation (Renk - Doyma)-
*Brightness/Contrast (Parlaklık-Kontrast)-
*Solid Color-

Bunları kurcalayarak öğrenmeniz başlangıç için yeterlidir.İnternetten videolarda indirebilirsiniz.CC packleri indirip ayarları inceleyebilirsiniz.-
CC konusunda gelişmek istiyorsanız şunu öneririm.Hazır CC kullanmayın tasarımlarınızda.Ve her tasarımınızda farklı ccler deneyin.Yani tarifi kaydedip direk geçirmeyin her tasarıma.Böylece daha çok alışırsınız.-
Sağlıcakla kalın.. Türkçü-​

BÖRÜ

12 Kas 2017
42 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Türkçü' Alıntı:
Selam dostlar bugün anlatacağım konu CC yada Color Correction.Video çekme gereği duymadım.-
Grafik Çalışmasının olmazsa olmazıdır.Bunu yemek tarifine benzetebilirsiniz.Çevirisi "Renk Düzeltmesi".Yani çalışmalarımızdaki renk efektine color correction (CC) denir.-

Öncelikle ana terimleri yazayım;-

*Curves (Eğriler)-
*Levels (Düzeyler)-
*Gradient (Degrade-Eğim)-
*Hue/Saturation (Renk - Doyma)-
*Brightness/Contrast (Parlaklık-Kontrast)-
*Solid Color-

Bunları kurcalayarak öğrenmeniz başlangıç için yeterlidir.İnternetten videolarda indirebilirsiniz.CC packleri indirip ayarları inceleyebilirsiniz.-
CC konusunda gelişmek istiyorsanız şunu öneririm.Hazır CC kullanmayın tasarımlarınızda.Ve her tasarımınızda farklı ccler deneyin.Yani tarifi kaydedip direk geçirmeyin her tasarıma.Böylece daha çok alışırsınız.-
Sağlıcakla kalın.. Türkçü-

Elerine sağlık.​

SurHan

28 Kas 2017
4,186 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Türkçü.Böle Konular Zaten Güzel Paylaşım.Ama Hiç Sevmediğim Bişey var.Adamlar Foruma Girer Girmez.Direk Yardım İstiyor.Konulara Bak Bul.Sen ne Konu İstiyon Yardım diye :D Dimi :D