Hoşgeldin Misafir

Ddos koruma konusunda yardım talebi

muhammedycl

muhammedycl

"Kelimeler kadar sessizim."
Medellín
18 Kas 2021
980 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
elimde ki siteyi cloudflare falan kullanmadan ddos saldırısına nasıl korurum ?
Hocam Kuralları okumanizi tavsiye ederim konunun başında "ACİL" diye konu acmak ban sebebi diye biliyorum bilginize.

1. Konu Başlığı Seçimi: Konu başlıklarında "Acil", "Yardım", "Bakarmısınız", "Lütfen" gibi ifadeler kullanılamaz. Yardım talebinde bulunduğunuz konuyu net bir şekilde belirtmelisiniz. Uyarı sonrası bu tür başlıklar atanmaya devam ederse kullanıcı askıya alınır.

brnerdenet

28 Kas 2024
85 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam Kuralları okumanizi tavsiye ederim konunun başında ACİL diye konu acmak ban sebebi diye biliyorum bilginize.

1. Konu Başlığı Seçimi: Konu başlıklarında "Acil", "Yardım", "Bakarmısınız", "Lütfen" gibi ifadeler kullanılamaz. Yardım talebinde bulunduğunuz konuyu net bir şekilde belirtmelisiniz. Uyarı sonrası bu tür başlıklar atanmaya devam ederse kullanıcı askıya alınır.
tamamdır okumadan açtım gerçekten. bir dahakine dikkat edeceğim

crypto

crypto

Karanlık özgürlüktür.
localhost
6 Ağu 2023
1,061 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
elimde ki siteyi cloudflare falan kullanmadan ddos saldırısına nasıl korurum ?
Bizzat bu konuyu tecrübe etmiş biri olarak söyleyebilirim ki; WAF sistemi kurarak önüne bir nebze geçebilirsin. (DDOS geldiği zaman bir nebze web siteniz yavaşlamakta ancak çökmemekte.)

ExeexE

25 Ocak 2025
122 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba @crypto hocamın dediği yöntemi kullanabilirsin cloudflare harici bunun hakkında biraz bilgi vereyim sizlere

Çözüm için kendi sunucunda WAF kullnacaksın, APF / CSF kullanacaksın, PHP.ini dosyanı ona göre ayarlayacaksın, .htaaccess dosyalarını ona göre ayarlayacaksın. Sadece Cloudflare vs bir yere kadar işe yarar.

Sayfayı yazarken daha dikkate almanız gereken başka önlemler uygulamanız lazım. 1 - 2 - 3 şeklinde düzelir bu. Son sırada Cloudflare gibi çözümler, İkinci sırada WAF/APF/CSF/APACHE gibi çözümler, ilk sırada da sizin yazdığınız kod.

Sitenin ip adresini gizlemeyi öğren birde ama sitende üyelik sistemi signup kısmından mail ile tekrar ip adresini öğrenebilir sunucunun değistirebiliyorsan ilk etapta ip adresini değiştir ve bu önlemleri almanı öneririm benim bildiklerim bu kadar iyi forumlar

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhaba @crypto hocamın dediği yöntemi kullanabilirsin cloudflare harici bunun hakkında biraz bilgi vereyim sizlere

Çözüm için kendi sunucunda WAF kullnacaksın, APF / CSF kullanacaksın, PHP.ini dosyanı ona göre ayarlayacaksın, .htaaccess dosyalarını ona göre ayarlayacaksın. Sadece Cloudflare vs bir yere kadar işe yarar.

Sayfayı yazarken daha dikkate almanız gereken başka önlemler uygulamanız lazım. 1 - 2 - 3 şeklinde düzelir bu. Son sırada Cloudflare gibi çözümler, İkinci sırada WAF/APF/CSF/APACHE gibi çözümler, ilk sırada da sizin yazdığınız kod.

Sitenin ip adresini gizlemeyi öğren birde ama sitende üyelik sistemi signup kısmından mail ile tekrar ip adresini öğrenebilir sunucunun değistirebiliyorsan ilk etapta ip adresini değiştir ve bu önlemleri almanı öneririm benim bildiklerim bu kadar iyi forumlar
Network tarafli koruma olmayinca csf ile koruma saglamak cok zor, ideal ayarlari tutturana kadar interneti biraktirir bir cok kisiye. :)