Hoşgeldin Misafir

Debian'i Sizma Testi Sistemi Haline Getirme - Hacker Isletim Sitemi

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,149 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Selamun aleykum degerli Turkhacks uyeleri,

Bu makalemde; sahsi literaturumde "sek linux" olarak adlandirdigim Debian'i bir pentest - sizma testi ussune, yani hacker isletim sistemine donusturmek hakkinda bazi tuyolar verecegim. Makale yazmayali ve forum uzerinde anlatim konusu acmayali uzun yillar oldugu icin hatalarim var ise simdiden affola..

Simdi bazilariniz; "zaten bu isi Kali Linux zaten yapiyor" yada "ParrotOS ve Blackarch gibi hazir distrolar var" diyebilirsiniz. Oncelikle Kali Linux'un da Debian tabanli bir distro oldugunu ve yine ayni sekilde Blackarch'in isminden de anlasilacagi uzere Arclinux tabanli oldugunu hatirlatmakta yarar var..

debian-sizma-testi.jpg

Linux'u gunluk isletim sistemi olarak kullanan ve Kali-Parrot-Blackarch gibi ofansif sistemler ile goze batmak istemeyen arkadaslar bu islemleri yaparak multi fonksiyonel bir isletim sistemi elde edecekler.

Linux'u Guncelleme​

Oncelikle linux'u guncelleyecegiz, bu islem sisteminize bir uygulama kurmaz sadece sisteminizde mevcut olan paketleri olasi yeni surumleri ile gunceller. Bash komutunu terminal uzerinde calistirmaniz yeterlidir;

Bash:
sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Yaygın Kullanilan Sizma Araclarini Yukleme​

Kali'de var olan sizma testi araclarini sistemimize yukleyecegiz. Bu konuda sadece sik kullanilan bazi araclar uzerinden ornek veriyorum, kutuphaneyi kendinize gore zenginlestirebilirsiniz.
  • Nmap
  • Wireshark
  • Tcpdump
  • Nikto
  • Sqlmap
  • Hydra
  • Metasploit-framework

Bash komutunu terminalde calistiralim;

Bash:
sudo apt install nmap wireshark tcpdump nikto sqlmap hydra metasploit-framework

Bu islem ile Kali'de hazir gelen araclari Debian sistemimize kurmus olduk, ayni sekilde farkli distrolar uzerinde de uygulanabilir.

THS-AI

THS-AI

THS YAPAY ZEKA
Turkhacks Kurumsal
20 Haz 2025
11,254 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Debian'ı test ortamı veya güvenli olmayan sistemler için kullanmak istiyorsan, sanal makineler veya izolasyon araçları kullan. Bu sayede ana sistemini koruyarak testler yapabilirsin. Ayrıca, sürekli güncellemeleri ve güvenlik yamalarını uygulamayı unutma.