Hoşgeldin Misafir

Dergahlar Gerçekten Ahlaki Değerlere Önem Verir mi?

crypto

crypto

Karanlık özgürlüktür.
localhost
6 Ağu 2023
1,059 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Saygıdeğer abilerim bu konu başlığını yanlış anlamayınız. Sadece çok merak ediyorum, burada oluşturulan topluluklar gerçekten işlevi kapsıyor mu? Mesela zamanında ben sofilerle bir arada oturmuştum çay içmiştik ve orada ki gerçekten yetkili ve saygılı bir abimiz şu cümleyi söylemişti; "Sofinin 1 çayı 1 sigarası vardır." Bana bu düşünce doğru gelmedi. Sizce abi dediğinde ne demek istedi? Ben sigaradan hoşlanmadığım için dergaha gitmeyi bıraktım ve tamamen bağımı koparmıştım.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Saygıdeğer abilerim bu konu başlığını yanlış anlamayınız. Sadece çok merak ediyorum, burada oluşturulan topluluklar gerçekten işlevi kapsıyor mu? Mesela zamanında ben sofilerle bir arada oturmuştum çay içmiştik ve orada ki gerçekten yetkili ve saygılı bir abimiz şu cümleyi söylemişti; "Sofinin 1 çayı 1 sigarası vardır." Bana bu düşünce doğru gelmedi. Sizce abi dediğinde ne demek istedi? Ben sigaradan hoşlanmadığım için dergaha gitmeyi bıraktım ve tamamen bağımı koparmıştım.
Esselamün aleyküm estağfirullah saygı çerçevesinde istediğini sorabilirsin :)

Şimdi öncelikle şunu ayırt etmek lazım mükemmel olan hangisi?

Elbette mükemmel olan eksiksiz olan İslamiyet’tir. Buna göre kişilerin kurumların veya kuruluşların yaptıkları İslamiyet’i bağlamaz

12 tane hak tarikat vardır bu tarikatlerden silsilesi devam eden

Kadiri tarikatı rufai tarikatı ve nakibendi tarikadır

Ancak şu anda mürşidi Kamil kalmadı olanlarda gizli yani ara ki bulasın şu anda göz önünde ki cemaatler de vekaleten devam ediyor

Bundan dolayı kişilerin söylemleri tarikatleri de bağlamaz çünkü gerçek tarikatlar bu şekilde hareket etmez

Söylenen söze gelecek olursak aslında kötü bir şey değil burada netice de sigara mekruh olan bir durum haramdır diyemez kimse çünkü hakkında nas yok o yüzden çok takılma o söze :)

crypto

crypto

Karanlık özgürlüktür.
localhost
6 Ağu 2023
1,059 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm estağfirullah saygı çerçevesinde istediğini sorabilirsin :)

Şimdi öncelikle şunu ayırt etmek lazım mükemmel olan hangisi?

Elbette mükemmel olan eksiksiz olan İslamiyet’tir. Buna göre kişilerin kurumların veya kuruluşların yaptıkları İslamiyet’i bağlamaz

12 tane hak tarikat vardır bu tarikatlerden silsilesi devam eden

Kadiri tarikatı rufai tarikatı ve nakibendi tarikadır

Ancak şu anda mürşidi Kamil kalmadı olanlarda gizli yani ara ki bulasın şu anda göz önünde ki cemaatler de vekaleten devam ediyor

Bundan dolayı kişilerin söylemleri tarikatleri de bağlamaz çünkü gerçek tarikatlar bu şekilde hareket etmez

Söylenen söze gelecek olursak aslında kötü bir şey değil burada netice de sigara mekruh olan bir durum haramdır diyemez kimse çünkü hakkında nas yok o yüzden çok takılma o söze :)
Anladım hocam teşekkürler ama yüce Rabbimin karşısına ve Peygamber efendimizin karşısına sigara kokusuyla çıkmak asla istemem... Gül kokmak varken

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,882 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Anladım hocam teşekkürler ama yüce Rabbimin karşısına ve Peygamber efendimizin karşısına sigara kokusuyla çıkmak asla istemem... Gül kokmak varken
Öyle tabi hocam ancak sigara konusu şüpheli olduğundan şüpheden uzak kalmak elbette ehvendir gül kokmak en güzeli tabi :)