Hoşgeldin Misafir

Script İstek Dernek Web Php Spriciti

temaariyorum

3 Mar 2023
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
arama kısmına dernek yaz paylaşılan bütün scriptler çıkar karşına
tabikide bunu kurallarda okudum tüm spcritleri kurdum ama istediğim yok link vermek serbest mi bilmiyorum https://www.belediye.dernekweb.com/ demo sprict örneği bu sitede buna en yakın benzer kodlama belediye ve 7 webofisinin temaları var bütün baştan sona gezdim bulamadım gözümden kactı ise cok özür dilerim.

Turkay

Karanlık Yıldızlar
29 Ara 2017
1,015 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
tabikide bunu kurallarda okudum tüm spcritleri kurdum ama istediğim yok link vermek serbest mi bilmiyorum https://www.belediye.dernekweb.com/ demo sprict örneği bu sitede buna en yakın benzer kodlama belediye ve 7 webofisinin temaları var bütün baştan sona gezdim bulamadım gözümden kactı ise cok özür dilerim.
Çokta ahım şahım bi script değil hatalarla dolu kurumsalda başka sayfası yardımcıları sayfaları bile hatalı başkan ve yardımcıları sayfasında olması gerekenler yerine sadece başkanın haberleri var html temasını çekip php kodlaması kolayca yapılabilir ama kimse bedevaya kodlamaz o ayrı bir olay

temaariyorum

3 Mar 2023
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İlgin için teşekkür ediyorum ama sef link veremedim bunu dün geceden beri uyuyamıyorum şuan dediğiniz sistemi indirip sitemi yaptım 1 haftadır faliyette ama şöyleki kurulumda bir sorun yok herşey tastamam ama yeni sayfa açtığımda misal bir haber gireeğim türkce karakterler olarak www.siteismi.com/icerik/başkan-özgeçmiş.html şeklinde acıyor ben uft8general ci yaptım en son hepsini tek tek denedim www.siteismi.com/icerik/baskan-ozgeçmis.html şeklinde sayfayı acıyor ama bir haber olsun içerik olsun hepsinde url yapısını türkce cıkarıyor .

PHP:
RewriteEngine on
ErrorDocument 404 /404.html
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9\-_]+).html$ index.php?sayfa=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9\-_]+)(/?)$ index.php?sayfa=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^icerik/(.*).html$ index.php?sayfa=icerik&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^icerik/(.*?)$ index.php?sayfa=icerik&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^haber-kategori/(.*).html$ index.php?sayfa=haber-kategori&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^haber-kategori/(.*?)$ index.php?sayfa=haber-kategori&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^haber/(.*).html$ index.php?sayfa=haber&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^haber/(.*?)$ index.php?sayfa=haber&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^haber-kategori-(.*)/(.*).html$ index.php?sayfa=haber-kategori&id=$1&s=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^haber-kategori-(.*?)/(.*?)$ index.php?sayfa=haber-kategori&id=$1&s=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^haberler/(.*).html$ index.php?sayfa=haberler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^haberler/(.*?)$ index.php?sayfa=haberler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^proje-kategori/(.*).html$ index.php?sayfa=proje-kategori&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^proje-kategori/(.*?)$ index.php?sayfa=proje-kategori&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^proje/(.*).html$ index.php?sayfa=proje&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^proje/(.*?)$ index.php?sayfa=proje&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^proje-kategori-(.*)/(.*).html$ index.php?sayfa=proje-kategori&id=$1&s=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^proje-kategori-(.*?)/(.*?)$ index.php?sayfa=proje-kategori&id=$1&s=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^projeler/(.*).html$ index.php?sayfa=projeler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^projeler/(.*?)$ index.php?sayfa=projeler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^hizmetler/(.*).html$ index.php?sayfa=hizmetler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^hizmetler/(.*?)$ index.php?sayfa=hizmetler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^hizmet/(.*).html$ index.php?sayfa=hizmet&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^hizmet/(.*?)$ index.php?sayfa=hizmet&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^birimler/(.*).html$ index.php?sayfa=birimler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^birimler/(.*?)$ index.php?sayfa=birimler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^birim/(.*).html$ index.php?sayfa=birim&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^birim/(.*?)$ index.php?sayfa=birim&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^foto-galeri/(.*).html$ index.php?sayfa=foto-galeri&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^foto-galeri/(.*?)$ index.php?sayfa=foto-galeri&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^foto/(.*).html$ index.php?sayfa=foto&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^foto/(.*?)$ index.php?sayfa=foto&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^video-galeri/(.*).html$ index.php?sayfa=video-galeri&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^video-galeri/(.*?)$ index.php?sayfa=video-galeri&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^video/(.*).html$ index.php?sayfa=video&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^video/(.*?)$ index.php?sayfa=video&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^etkinlikler/(.*).html$ index.php?sayfa=etkinlikler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^etkinlikler/(.*?)$ index.php?sayfa=etkinlikler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^etkinlik/(.*).html$ index.php?sayfa=etkinlik&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^etkinlik/(.*?)$ index.php?sayfa=etkinlik&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^duyurular/(.*).html$ index.php?sayfa=duyurular&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^duyurular/(.*?)$ index.php?sayfa=duyurular&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^duyuru/(.*).html$ index.php?sayfa=duyuru&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^duyuru/(.*?)$ index.php?sayfa=duyuru&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ihaleler/(.*).html$ index.php?sayfa=ihaleler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ihaleler/(.*?)$ index.php?sayfa=ihaleler&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ihale/(.*).html$ index.php?sayfa=ihale&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ihale/(.*?)$ index.php?sayfa=ihale&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ilanlar/(.*).html$ index.php?sayfa=ilanlar&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ilanlar/(.*?)$ index.php?sayfa=ilanlar&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ilan/(.*).html$ index.php?sayfa=ilan&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^ilan/(.*?)$ index.php?sayfa=ilan&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^meclis-kararlari/(.*).html$ index.php?sayfa=meclis-kararlari&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^meclis-kararlari/(.*?)$ index.php?sayfa=meclis-kararlari&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^karar/(.*).html$ index.php?sayfa=karar&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^karar/(.*?)$ index.php?sayfa=karar&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^faaliyet-raporlari/(.*).html$ index.php?sayfa=faaliyet-raporlari&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^faaliyet-raporlari/(.*?)$ index.php?sayfa=faaliyet-raporlari&s=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^rapor/(.*).html$ index.php?sayfa=rapor&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^rapor/(.*?)$ index.php?sayfa=rapor&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^profil-kategori/(.*).html$ index.php?sayfa=profil-kategori&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^profil-kategori/(.*?)$ index.php?sayfa=profil-kategori&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^profil/(.*).html$ index.php?sayfa=profil&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^profil/(.*?)$ index.php?sayfa=profil&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^profil-kategori-(.*)/(.*).html$ index.php?sayfa=profil-kategori&id=$1&s=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^profil-kategori-(.*?)/(.*?)$ index.php?sayfa=profil-kategori&id=$1&s=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^aidat-odeme/(.*).html$ index.php?sayfa=aidat-odeme&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^aidat-odeme/(.*?)$ index.php?sayfa=aidat-odeme&id=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^sitemap.xml$ sitemap.php [NC,L]

htacess.php kodlarında oynamalarda yapsam olmadı sitenin fonksiiyon kısmına düzenleme dahi yaptım ama url yapısınınde türkce karakterler kalmaya devam ediyor
PHP:
function seo($str, $options = [])
{

$defaults = ["delimiter" => "-", "limit" => NULL, "lowercase" => true, "transliterate" => true];
    $options = array_merge($defaults, $options);
    $dmr = $defaults["delimiter"];
    $char_map = [];
    if ($options["transliterate"]) {
        $str = str_replace(array_keys($char_map), $char_map, $str);
    }
    $str = preg_replace("/[^\\p{L}\\p{Nd}]+/u", $options["delimiter"], $str);
    $str = preg_replace("/(" . preg_quote($options["delimiter"], "/") . "){2,}/", "\$1", $str);
    $str = mb_substr($str, 0, $options["limit"] ? $options["limit"] : mb_strlen($str, "UTF-8"), "UTF-8");
    $str = trim($str, $options["delimiter"]);
    return $options["lowercase"] ? mb_strtolower($str, "UTF-8") : $str;
    $tr = array('ş','Ş','ı','I','İ','ğ','Ğ','ü','Ü','ö','Ö','Ç','ç','(',')','/',' ',',','?');
    $eng = array('s','s','i','i','i','g','g','u','u','o','o','c','c','','','-','-','','');
    $s = str_replace($tr,$eng,$s);
    $s = strtolower($s);
    $s = preg_replace('/&.+?;/', '', $s);
    $s = preg_replace('/\s+/', '-', $s);
    $s = preg_replace('|-+|', '-', $s);
    $s = preg_replace('/#/', '', $s);
    $s = str_replace('.', '', $s);
    $s = trim($s, '-');
    return $s;
}
function turkce($s) {
    $tr = array('ş','Ş','ı','I','İ','ğ','Ğ','ü','Ü','ö','Ö','Ç','ç','(',')','/',' ',',','?');
    $eng = array('s','s','i','i','i','g','g','u','u','o','o','c','c','','','-','-','','');
    $s = str_replace($tr,$eng,$s);
    $s = strtolower($s);
    $s = preg_replace('/&.+?;/', '', $s);
    $s = preg_replace('/\s+/', '-', $s);
    $s = preg_replace('|-+|', '-', $s);
    $s = preg_replace('/#/', '', $s);
    $s = str_replace('.', '', $s);
    $s = trim($s, '-');
    return $s;
}

varsa cözüm öneriniz kullanmaya devam edeyim ama benim yaptığım bir sendika sitesi bir kişi link alıp paylaştığında whatsaptan facebooktan türkce url olduğu için ne haberin yazısı nede görseli cıkıyor el ile tek tek düzenlemek gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz bu konuda r10 a yazdım tüm konuları dün geceden beri okudum şuan bitkin düştüm resmen

temaariyorum

3 Mar 2023
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Zaten paylaşan bendim elbette denemişimdir
siz yeni başlık atarak denediniz mi dün gece dediğiniz gibi lauguage dil dosyasında defalara değişiklik yaptım benimde ilk aklıma gelen yerlerden bir tanesi ama nafile işe yaramadı adamlara ticket acarak sorunu belirttim ama site ismini yazmadım sorun olur diye şimdi attıgınız v6 yı göz atma amaclı kuracağım

temaariyorum

3 Mar 2023
48 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
öncelikle sorunununuz tam olarak anlamış değilim sorununuz nedir kısa ve öz olarak belirtirmisin ama dolandırmadan uzun uzun yazmadan
Güzel kardeşim anlıyorum ki kod bilgin benim gibi yok sana sorunu yukarıda cok acık ve net yazdım belediye v7 sistemini kullanıyorum hakkımızda diye bir dosya açtığımda sitede

https://siteismi.com/icerik/hakkimizda.html şeklinde acması gerekir url açısından oysaki

sitede hakkımızda diye bir bölüm açtığımda https://siteismi.com/icerik/hakkımızda.html şeklinde url veriyor hani sef link url yapısında sorun var gel gelelim utf 8 general ci kodlaması yaptığımda https://siteismi.com/icerik/hakkimizda.html bu şekilde elle düzelttiğimde sistem çalışıyor daha bundan kısa ve detaylı nasıl anlatılır bilmiyorum yinede ilgin için teşekkürler.

Turkay

Karanlık Yıldızlar
29 Ara 2017
1,015 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Güzel kardeşim anlıyorum ki kod bilgin benim gibi yok sana sorunu yukarıda cok acık ve net yazdım belediye v7 sistemini kullanıyorum hakkımızda diye bir dosya açtığımda sitede

https://siteismi.com/icerik/hakkimizda.html şeklinde acması gerekir url açısından oysaki

sitede hakkımızda diye bir bölüm açtığımda https://siteismi.com/icerik/hakkımızda.html şeklinde url veriyor hani sef link url yapısında sorun var gel gelelim utf 8 general ci kodlaması yaptığımda https://siteismi.com/icerik/hakkimizda.html bu şekilde elle düzelttiğimde sistem çalışıyor daha bundan kısa ve detaylı nasıl anlatılır bilmiyorum yinede ilg
_class/seo.php ve language/dil_1.php dosyaları çözüm olmadıysa phpmyadminden db yi seç sonra işlemler ordan utf8_turkish_ci seçiniz ondan sonra sql dosyasını yükleyip öyle deneyin

Byuzmann

Malatya
17 Nis 2021
1,176 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
en başından zaten kontrol ettim dedinya demekki dikkatli kontrol edemiyorsun bende komple sistem inceleyecek zamanım yok sonuçta binlerce scriptin hepsini nasıl aklımda tutayım
bu sitenyi yükledim bende ama sitelerin genel ayarlar kısmında bir yazı beliriyor beni kapatmayı unutma :) bu yazıyı ve yolunu nerden kapatıcam acaba..

Byuzmann

Malatya
17 Nis 2021
1,176 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Son zamanlarda wordpress sitelerden ziyade php sprcitlerine yönelmeye karar verdim link vermek yasak mı bilmiyorum ama dernekweb php scripiti elinde olan varmı acaba var ise paylaşırsa cok makbule gecer.
beni kapatmayı unutma :) uyarısını nasıl kapatıyorsunuz acaba bu konuda beni bilgilendire bilirmisiniz acaba...