Hoşgeldin Misafir

Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışından Gelen Yardımları Paylaştı

H0lyBl4ck_1998

18 Ağu 2020
1,397 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş zelzelesinin üstünden neredeyse 1 hafta geçti. Hala daha vatandaşlarımız başta AFAD olmak üzere birçok kurtarma takımımız tarafından enkaz altından kurtarılıyor.

Tabii ki kurtarma faaliyetlerinde yurtdışından gelen grupların de katkısı büyük. Dışişleri Bakanlığı, sarsıntının birinci gününden şu ana kadar yurtdışından gelen yardımların verisini, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Deprem bölgesine yurtdışından gelen arama kurtarma takımlarının yeni verisi:


Dışişleri bakanlığı, hangi ülkelerin olduğu belirtilmemekle birlikte yurt dışından gelen arama, kurtarma ve yardım takımlarının bilgilerini paylaştı. O datalara nazaran:

  • Ülkemize yardım teklifinde bulunan ülke sayısı: 99
  • Afet bölgesinde etkin arama kurtarma takımı bulunan ülke sayısı: 72
  • Afet bölgesinde faal bulunan yabancı işçi sayısı: 10.336
  • Afet bölgesine arama kurtarma takımı göndermesi beklenen ülke sayısı: 10
  • Afet bölgesine gelecek olan yabancı işçi sayısı: 967

Asrın Felaketi’ başlığı verilen böylesine bir zelzelenin akabinde tüm dünyanın ülkemize yardım göndermesi, hepimizi çok memnun etti. Hangi ülkelerin yardım gönderdiğinin verisi de kısa müddette paylaşılacaktır diye düşünüyoruz.