|
Aktiflik
Seviye
Deneyim
merhaba yardım edicek biri var mı? dolandırıldım
merhaba. internetten çeviri işiyle uğraşıyordum telegramdan iş aldım. adam bana 2500 dolar atacağını ve bunu yapabilmek için bana bir site önereceğini söyledi. siteye kaydoldum ancak paramı çekemedim. çekebilmek için aktif etmemi söylediler. 30 dolar attım sonra başka bir sorun daha çıktı tekrar 30 dolar attım. daha sonra hesaptan para çekme limitinin 1000 dolar olduğunu ve aştığımı hepsini çekebilmem için hesabı güncellemem gerektiğini söylediler. 50 dolar daha attım güncelleme için. daha sonra 20 dolar istediklerini vergi için olduğunu sonra paramı çekebileceğimi söylediler atmam dedim. sonra başka bir temsilciyle konuştum o da 50 dolar atmam gerektiğini hesabımın güncelleştirilmediğini söylediler. toplam 110 dolarım gitti. 3172 türk lirası yani anlayacağınız. ilk 30 doları gürel sevinç isimli birinin ibanına attım diğer ikisini ise eyüp can zerengök isimli birine attım. lütfen yardım edin. sitenin ismi zaineworldÇok genel bi konu olmuş nerde nasıl dolandırıldın
Aktiflik
Seviye
Deneyim
Hukuki yollara başvurmanız hariç yapılacak bişey yok gibimerhaba. internetten çeviri işiyle uğraşıyordum telegramdan iş aldım. adam bana 2500 dolar atacağını ve bunu yapabilmek için bana bir site önereceğini söyledi. siteye kaydoldum ancak paramı çekemedim. çekebilmek için aktif etmemi söylediler. 30 dolar attım sonra başka bir sorun daha çıktı tekrar 30 dolar attım. daha sonra hesaptan para çekme limitinin 1000 dolar olduğunu ve aştığımı hepsini çekebilmem için hesabı güncellemem gerektiğini söylediler. 50 dolar daha attım güncelleme için. daha sonra 20 dolar istediklerini vergi için olduğunu sonra paramı çekebileceğimi söylediler atmam dedim. sonra başka bir temsilciyle konuştum o da 50 dolar atmam gerektiğini hesabımın güncelleştirilmediğini söylediler. toplam 110 dolarım gitti. 3172 türk lirası yani anlayacağınız. ilk 30 doları gürel sevinç isimli birinin ibanına attım diğer ikisini ise eyüp can zerengök isimli birine attım. lütfen yardım edin. sitenin ismi zaineworld
merhaba. internetten çeviri işiyle uğraşıyordum telegramdan iş aldım. adam bana 2500 dolar atacağını ve bunu yapabilmek için bana bir site önereceğini söyledi. siteye kaydoldum ancak paramı çekemedim. çekebilmek için aktif etmemi söylediler. 30 dolar attım sonra başka bir sorun daha çıktı tekrar 30 dolar attım. daha sonra hesaptan para çekme limitinin 1000 dolar olduğunu ve aştığımı hepsini çekebilmem için hesabı güncellemem gerektiğini söylediler. 50 dolar daha attım güncelleme için. daha sonra 20 dolar istediklerini vergi için olduğunu sonra paramı çekebileceğimi söylediler atmam dedim. sonra başka bir temsilciyle konuştum o da 50 dolar atmam gerektiğini hesabımın güncelleştirilmediğini söylediler. toplam 110 dolarım gitti. 3172 türk lirası yani anlayacağınız. ilk 30 doları gürel sevinç isimli birinin ibanına attım diğer ikisini ise eyüp can zerengök isimli birine attım. lütfen yardım edin. sitenin ismi zaineworld
benden aldıkları tüm parayı iade ettiler ama siteye ettiler. IBANıma gelmedi yani. paramı alabilmem için hala para atmam gerektiğini söylüyorlar. bir şey yapılabilir mi? öneriniz ya da çözümü var mıdır? sadece attığım parayı istiyorum 2500 dolar onlarda kalabilir.merhaba. internetten çeviri işiyle uğraşıyordum telegramdan iş aldım. adam bana 2500 dolar atacağını ve bunu yapabilmek için bana bir site önereceğini söyledi. siteye kaydoldum ancak paramı çekemedim. çekebilmek için aktif etmemi söylediler. 30 dolar attım sonra başka bir sorun daha çıktı tekrar 30 dolar attım. daha sonra hesaptan para çekme limitinin 1000 dolar olduğunu ve aştığımı hepsini çekebilmem için hesabı güncellemem gerektiğini söylediler. 50 dolar daha attım güncelleme için. daha sonra 20 dolar istediklerini vergi için olduğunu sonra paramı çekebileceğimi söylediler atmam dedim. sonra başka bir temsilciyle konuştum o da 50 dolar atmam gerektiğini hesabımın güncelleştirilmediğini söylediler. toplam 110 dolarım gitti. 3172 türk lirası yani anlayacağınız. ilk 30 doları gürel sevinç isimli birinin ibanına attım diğer ikisini ise eyüp can zerengök isimli birine attım. lütfen yardım edin. sitenin ismi zaineworld
peki sağolunHukuki yollara başvurmanız hariç yapılacak bişey yok gibi
toplam 110 dolar yolladıktan sonra daha yollamadım. linkedinden bana yazan adamı buldum ulaştım benim telegramım yok dolandırılmışsın dedi sadece paramı geri almak istiyorum. çalışıp kazanmıştımSon dönemlerin oltalama tekniği 2.500 ile size yem atmışlar geçmiş olsun bu yeni tarz dolandırıcılık yönetemi siz istediğiniz kadar para yatırın verdiğiniz bütün paralar gidecek hiç bir şey geri alamayacaksınız sizi sistemin içinde tutmak için ise sürekli yemliyorlar geçmiş olsun türkiyede ise bu işi yaptığınız kişi elinizdeki bilgiler ayrıntılı bir şikayet dilekçesi hazırlayın daha sonra savcılıktan şikayetçi olun evrekınız savcı tarafından imzalandıktan sonra bilişim suçlarına götürüp teslim edeceksiniz şikayet dilekçenizi geç olur ama er geç bulunurlar bazen 1 yıl bazen 2 3 yıl bile sürdüğü olabiliyor fakat kesin bulunuyorlar yargılanıyorlar hapis cezası alanda oluyor ama size tavsiyem para göndermekten vaz geçin
çok teşekkür ederim.Şikayetçi olun bilişim suçları eliyle koymuş gibi buluyor bilişim polisi çok detaylı araştırma yapıyor heleki böyle tipleri hiç affetmiyorlar hapsi boyluyorlar benimde başıma geldi dolandırma olayı iki defa bir tanesini hapse attırdım 2 yıl ceza aldı diğeri parayı cezaları vb. ödedi fakat yine cezadan kaçamadı.
tam olarak nasıl ihbar edeceğim? ilk defa yapıyorum kusura bakmayın. ne yazmam gerekiyor googleaŞikayetçi olun bilişim suçları eliyle koymuş gibi buluyor bilişim polisi çok detaylı araştırma yapıyor heleki böyle tipleri hiç affetmiyorlar hapsi boyluyorlar benimde başıma geldi dolandırma olayı iki defa bir tanesini hapse attırdım 2 yıl ceza aldı diğeri parayı cezaları vb. ödedi fakat yine cezadan kaçamadı.
Rica ederim geçmiş olsun sinir bozucu bir durum gerçektende.çok teşekkür ederim.
çok teşekkür ederim.Öncelikle dijital ortamdaki yazışmalarınız para gönderdiğiniz hesap bilgileri şahıs isimleri hesap bilgileri vb. detaylı bütün süreçteki bilgileri detaylı bir döküman hazırlayın dekontlar vb. daha sonra dilekçe yazmayı bilyorsanız başınızdan geçen durumu bütün detayları ile net ve anlaşılır bir türkçe ile yazınız şikayet dilekçenizde yazamazsanız bağlı bulunduğunuz ilçedeki adliye binasını yanında mutlaka arzuhalciler vardır yada tanıdığınız bir avukata yada bu sitede https://www.dilekcesepeti.com/sikayet-dilekcesi-ornegi/ örnekler mevcut kendiniz yazabilirsiniz dilekçenize görsel ve yazışma çıktılarını eklemeyi unutmayın daha sonra bağlı bulunduğunuz ilçe adliyesine gidip savcıya gidin şikayet dilekçenizi inceleyecek ve onaylayıp size vereceği evrakla ile birlikte şikayet dilekçenizi bilişim suçlarına götürüp elden teslim edin işlem başlayacaktır daha sonra e-devletten takip edebilirsiniz daha sonra duruşmaya çağırılacaksınız 1 defa ondan sonra gerisi sistem tarafından işliyor hakim size duruşmada şikayetçimisiniz paranızı istiyormusunuz vb. gibi soru yöneltecek evet zararımın gecikme cezalrı ile birlikte tanzim edilmesini sitiyorum diye mutlaka belirtin.
Aktiflik
Seviye
Deneyim
@wyatleo ınstagram hesabımdır ulaşım sağlarsanız elimden geldiğini yapmaya çalşırım çok geçmiş olsun şimdidenbenden aldıkları tüm parayı iade ettiler ama siteye ettiler. IBANıma gelmedi yani. paramı alabilmem için hala para atmam gerektiğini söylüyorlar. bir şey yapılabilir mi? öneriniz ya da çözümü var mıdır? sadece attığım parayı istiyorum 2500 dolar onlarda kalabilir.