Hoşgeldin Misafir

Dünya Düz mü? Küre mi?

Dünya Düz mü? Küre mi?

• Düz

• Küre

• Fikrim yok

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Kesfedilmis evren belki de gogun bir ust katmanina olan mesafenin yarisi bile degildir?
Hocam üzerimizde 7 kat var biz en altta birinci katta gökkubbenin altındayız uçakların en yüksek irtifaları 40-50 fit arasıdır üstüne çıkınca oksijen gerekir peki soruyorum bir soru daha ateşin yanabilmesi için oksijen olmak zorunda uzayda oksijen yok bu uzay araçları nasıl uçuyor ve hangi yakıtı kullanıyor :)

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam telefondan yada pc den buraya direk resim video ekleme özelliği getirseniz çok makbule geçer çok zor oluyor böyle X ten ekleme yapamıyorum bir türlü ortam karıştırılmaz diyor sürekli :)

DeepiMpaCt

DeepiMpaCt

Katip ol sabahin ilk isiklarina..
Monteal/Ca
25 Ağu 2017
6,151 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam üzerimizde 7 kat var biz en altta birinci katta gökkubbenin altındayız uçakların en yüksek irtifaları 40-50 fit arasıdır üstüne çıkınca oksijen gerekir peki soruyorum bir soru daha ateşin yanabilmesi için oksijen olmak zorunda uzayda oksijen yok bu uzay araçları nasıl uçuyor ve hangi yakıtı kullanıyor :)
Bir uzay aracini hic incelemedim fakat atesleme haznesi oksijen kaynagi ile besleniyordur muhtemelen.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Bir uzay aracini hic incelemedim fakat atesleme haznesi oksijen kaynagi ile besleniyordur muhtemelen.
Tamam hocam bende diyorum ki oksijeni nerden buluyor bu gün deniz altında bile o kadar imkan varken en fazla oksijen tüpleri 2 saat bilemedin 4 saat dayanıyor nasıl bir oksijen var bu araçlarda :)

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Hocam sistemi tanımadığınız zaman bunlara inanmak zor olabiliyor macellanın haritası düz dünya çizimidir Google bakabilirsiniz piri reisin haritası düz dünya çizimidir Google bakabilirsiniz bütün gemi kaptanları bütün uçak pilotları düz dünya haritası kullanırlar aala eğim hesabı yapmazlar 1500 lü yıllara kadar hiç kimde ama hiç kimse dünyanın küre olduğunu asla söylemedi Galileo denilen yahudi cizvit tarikatı mensubu kişisi ilk defa dünyanın döndüğünü ve şeklinin de yuvarlak olduğunu ortaya attı ondan sonra olaylar silsilesi başladı paganlar ve siyonistler tüm dünyada propaganda yapmaya başladılar

Yayınlama mevzusuna gelince Antarktika antlaşmasına neden 56 ülke imza attı ve sonrasında neden diğer devletler buna imza attı o imzanın sebebidir ki kimse dünyanın şeklinin düz olduğunu söylemesin size kompl gibi gelebilir ama hakikat bu bana dünyanın küre olduğunu ispatlayın madem bende özür dileyeceğim herkesten

din konusuna girmeyin demişsiniz ancak ulemanın itikat mevzusudur düz dünya ve dönmediği hususu taberi tarihi imam suyuti ve diğer tüm ehli sünnet alimleri dünyanın düz olduğunu sabit olduğunu bunun Cenab-ı Allah’ın Kurani Kerim’de bize bildirdiğini ve bu hükmün kesin olduğunu söylemişlerdir

ayrıca uzay ajanslarının videolarını buraya ekleyebilirsem atari oyunu olduğunu kendiniz müşahade edeceksiniz emin olabilirsiniz kimse gökkubeyi geçemez kimse yerin altından da çıkıp gidemez

Piri reisin haritası bugün hala geo-harita olarak kullanılır ve enlem boylama küre dünya biçimine en yakın hatasız haritalardandır. Yani bir kere teziniz burada çürüyor. Yani benim anlamadığım şu sayınız azımsanmayacak kadar değil her biriniz 10 ar dolar verseniz üs kurdurursunuz ya da içinizden birini uzaya gönderebilirsiniz. Elon musk ve Nasa hatta diğer uzay ajanslarıda bunu teklif etti ama ne hikmetse hiçbiriniz kabul etmediniz. Yani sizi korkutan nedir ? Geçiniz bu işleri lütfen olaya siz hala ırk ve etnik köken gözüyle bakıyorsunuz oysa bugün bir çok takım yıldızının ve uzay terimleri arapçadır çünkü Abbas Kasm ibn Firnas gibi değerli astro fizikçileri çıkarmıştır ve Abbas Kasm Güneş ve gezegenler sistemini gösteren planetaryumu tasarlamıştır. Diyorum ya buradan boş boş resimdi videoydu tartışmaya gerek yok bir çok topluluk var bağışta topluyorlar bildiğim kadarıyla onlarla birlikte sizde tezinizi ortaya sürün kendi uzay ajansınızı kurun ve dünya yörüngesine bir uydu gönderin gök kubbeyi aşmanıza gerek yok troposfere kadar çıkarmanız yeterli. Yoksa ona oyun buna resim diyerek sadece kendinize güldürürsünüz. Ayrıca kuranın hangi suresinde dünya düzdür diyor sığındığınız iki ayet var sadece onlarında hiçbirinde dünya düzdür demiyor sadece beşik gibi yarattık diyor ki bu da zaten yine sizin mantığınıza ters. Böyle yaparak yüce kitabı bile yanılıyor gibi göstermek müslümana yakışmaz. Ayrıca dünya düzdür diyenlerin %70 i hristiyan ve yahudilerden oluşmakta araştırabilirsiniz.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Piri reisin haritası bugün hala geo-harita olarak kullanılır ve enlem boylama küre dünya biçimine en yakın hatasız haritalardandır. Yani bir kere teziniz burada çürüyor. Yani benim anlamadığım şu sayınız azımsanmayacak kadar değil her biriniz 10 ar dolar verseniz üs kurdurursunuz ya da içinizden birini uzaya gönderebilirsiniz. Elon musk ve Nasa hatta diğer uzay ajanslarıda bunu teklif etti ama ne hikmetse hiçbiriniz kabul etmediniz. Yani sizi korkutan nedir ? Geçiniz bu işleri lütfen olaya siz hala ırk ve etnik köken gözüyle bakıyorsunuz oysa bugün bir çok takım yıldızının ve uzay terimleri arapçadır çünkü Abbas Kasm ibn Firnas gibi değerli astro fizikçileri çıkarmıştır ve Abbas Kasm Güneş ve gezegenler sistemini gösteren planetaryumu tasarlamıştır. Diyorum ya buradan boş boş resimdi videoydu tartışmaya gerek yok bir çok topluluk var bağışta topluyorlar bildiğim kadarıyla onlarla birlikte sizde tezinizi ortaya sürün kendi uzay ajansınızı kurun ve dünya yörüngesine bir uydu gönderin gök kubbeyi aşmanıza gerek yok troposfere kadar çıkarmanız yeterli. Yoksa ona oyun buna resim diyerek sadece kendinize güldürürsünüz. Ayrıca kuranın hangi suresinde dünya düzdür diyor sığındığınız iki ayet var sadece onlarında hiçbirinde dünya düzdür demiyor sadece beşik gibi yarattık diyor ki bu da zaten yine sizin mantığınıza ters. Böyle yaparak yüce kitabı bile yanılıyor gibi göstermek müslümana yakışmaz. Ayrıca dünya düzdür diyenlerin %70 i hristiyan ve yahudilerden oluşmakta araştırabilirsiniz.
Saygı çok kıymetli bir şeydir önce saygı lütfen çünkü şuanda söylediğiniz şeylerin tamamı iftira daha siz NASA’nın İbrani karşılığını bile bilmiyorsunuz mübarek yalan aldatma anlamına gelir bu bir ikincisi bizim balon ile gökyüzüne kamera göndermediğimizi nerden biliyorsunuz üçüncüsü tam aksine biz Cenab-ı Allah’ın doğru söylediğini Nasa ve avanelerinin Cenab-ı Allah’ın olmadığını ispat etmeye çalıştığını bu yüzden bir sürü kişinin ateist olduğunu söylemeye çalışıyoruz piri reisin haritası düz olduğu için küre ye uyarlayanları bir araştırın yani nasa veya diğer uzay ajansı dediğiniz kişiler haşa Allah mı ki doğru söylesinler aşı mevzusunda gördük bilimin ne kadar yalan olduğunu biraz sorgulayın ayrıca iki ayet falan değil birazdan paylaşacağım kendiniz okuyun

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
‎Yüce Allah (ﷻ) Kuran'ı Kerim'de Buyurmaktadır Ki;

‎“Ne Güneş Ay'a Yetişebilir, Ne De Gece Gündüzü Geçebilir; Her Biri Kendi Feleklerinde Yüzmektedir.” {Yâsîn,40}

‎“Onun İzni Olmaksızın, Yeryüzüne Düşmemesi İçin Semâyı Tutan da O'dur.” {Hâcc, 65}

‎ “Allah Gece ile Gündüzü Evirip Çevirmekte;.Şüphe Yok ki, Bunlarda Muhakkak Bir İbret Vardır.” {Nur, 44}

‎“O Semâları Direksiz Olarak Yarattı; Onları Görmektesiniz.." {Lukmân, 10}

‎“Yoksa Semâların, Yerin ve İkisinin Ardındakilerin Mülkü Onlara mı Ait?.
‎Eğer Öyle ise, Vasıtalar Üzerinde Semâya Yükselsinler.” {Sâd, 10}

‎“Semâyı Korunmuş bir Tavan Kıldık, Onlar İse; Halâ O'nun Âyetlerinden Yüz Çevirmekteler.” {Enbiyâ, 32}

‎“Geceyi ve Gündüzü, Güneşi ve Ay'ı Yaratan O'dur; Her biri, Kendi Feleklerinde Yüzmektedir.” {Enbiyâ, 33}

‎ “O Gün Biz Semâyı Kitapları Dürer Gibi Düreceğiz.” {Enbiyâ, 104}

‎“O Allah ki, Sizin İçin Yeri Durak; Semâyı da Binâ Yaptı.” {Mü'mîn, 64}

‎“Gece ile Gündüzün Ard Arda Gidip Gelmesinde, Akıl Sahibi Bir Kavim İçin Deliller Vardır.” {Casiye, 5}

‎“Onlar Üzerindeki Semâya Bakmazlar mı; Biz Onu Nasıl Yaptık ve Nasıl Süsledik?,
‎Onda Hiçbir Yırtık da Yoktur.” {Kâf, 6}

‎“Yeri de; Döşek Gibi Biz Yaydık, Döşedik.” {Zâriyat, 48}

‎“Ve Yükseltilmiş Tavana!
‎(And Olsun)” {Tur, 5}

‎“Güneş ve Ay Bir Hesap İle Deverân Etmektedirler.” {Rahmân, 5}

‎“(Allah) Buyurdu ki:
‎ “Orada Yaşayacaksınız, Orada Öleceksiniz ve Oradan (Diriltilip) Çıkarılacaksınız.” {A'raf-25}

‎“Ey Cin ve İnsan Toplulukları!
‎Göklerin ve Yerin Sınırlarından
‎Çıkmağa Kâdir İseniz, Çıkınız!
‎Üstün Bir Kuvvetle Olur. (Ki Bu Sizde Yoktur) Çıkamazsınız.” {Rahman-33}

‎“Biz Dünya Semâsını Kandillerle Süsledik. Şeytânlar İçin Birer Taş Yaptık; Onlara Bir de, Alevli Ateş Azabı Hazırladık.” {Mülk, 5}

‎“Siz Görmediniz mi; Allah, Yedi Kat Olarak Gökleri Birbirine Münasib, Üst Üste Tabakalar Hâlinde Nasıl Yarattı?.
‎Ay'ı Göklerde bir Nûr, Güneşi Bir Kandil Olarak Yarattı.” {Nûh, 15-16}

‎“Allah Ki; Yeryüzünü Sizin İçin Sergi Yapmıştır.” {Nuh, 19}

‎“Yıldızlar Karartıldığı Zaman; Gök Kapı Kapı Açıldığı Zaman” {Mürselât, 8-9}

‎“Biz Üzerinize Yedi Kat Semâ Bina Ettik.” {Nebe, 12}

‎“Güneş Işığı Söndürülüp Dürüldüğü Zaman; Yıldızlar Yerlerinden Kopup, Yere Döküldüğü Zaman.” {Tekvîr, 15-16}

‎“Yemin Olsun, O Dönüşlü Semâya.” {Târık, 11}

‎“ Semâya ve Onu Binâ Edene;
‎Yere ve Onu Yayıp, Döşeyene Andolsun!” {Şems, 5-6}

‎........

‎Rasûlullah (ﷺ) Buyurduki;
‎(Arapça Metni)
‎ “E’r-Rakiu (e’s-Semâu) Mevcûn Mekfûf(un)”

‎(Meâli)
‎ “ Semâ; Dalgaları kararlı, Sakin Denizdir.”

‎Yâni; Semâ Sakin, Suyu Aşağı Dökülmez Şekilde Karar Kılmış, Durgunlaşmış Bir Denizdir.

‎{Ahmed İbn-i Hânbel; 2/230}
‎{Tirmizî; Tefsir, 58}

‎* Kâinat'ın Zemini Ve Merkezi Olan Düz ve Sabit Yeryüzünde; Kapalı Bir Sistemdeyiz!
‎Buradan Çıkış Yok, Uzay Ve Uzay Boşluğu, Uzaya Çıkış Yalan; UYAN❗

eisenheim

Hilal-i ahmer C*
21 Kas 2017
714 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Saygı çok kıymetli bir şeydir önce saygı lütfen çünkü şuanda söylediğiniz şeylerin tamamı iftira daha siz NASA’nın İbrani karşılığını bile bilmiyorsunuz mübarek yalan aldatma anlamına gelir bu bir ikincisi bizim balon ile gökyüzüne kamera göndermediğimizi nerden biliyorsunuz üçüncüsü tam aksine biz Cenab-ı Allah’ın doğru söylediğini Nasa ve avanelerinin Cenab-ı Allah’ın olmadığını ispat etmeye çalıştığını bu yüzden bir sürü kişinin ateist olduğunu söylemeye çalışıyoruz piri reisin haritası düz olduğu için küre ye uyarlayanları bir araştırın yani nasa veya diğer uzay ajansı dediğiniz kişiler haşa Allah mı ki doğru söylesinler aşı mevzusunda gördük bilimin ne kadar yalan olduğunu biraz sorgulayın ayrıca iki ayet falan değil birazdan paylaşacağım kendiniz okuyun
Söylediklerimde saygısızlık yok hocam ama siz hala tezinizi savunacak bilimsel kanıtlar sunamıyorsunuz o dedi bu dedi vs getiriyorsunuz. Balon yolladık diyorsunuz nereye yolladınız ? Kaç km irtifaya çıktı ? Madem sizin dediğiniz doğru buyrun şu sorularıma cevap verin.

-Jeotermal enerjinin kaynağı nedir ? Dünya hareket halinde değilse çekirdeği neden hala aktif ?

- Manyetik alan nasıl oluşuyor dünya hareketsiz ise. Manyetik alan yok ise bugün uv ışınlarından nasıl korunuyoruz peki öyleyse ?

- Peki gece gündüz kavramı nedir öyleyse ? Eğer güneşin kendi yörüngesi yok ise ay üzerimize vs neden düşmüyor ?

Ben burada NASA vs demiyorum bir çok uzay ajansı örneği verdim saygıyla yaklaşıyorum size ama siz hala dini alet ediyorsunuz ve benim dini alet edenlere pek müsamaham olmuyor kusura bakmayın varsa bilimsel bir açıklamanız buyrun konu altında yazın cahilliğimi bende sonlandırayım.
Yok ise lütfen mesajı alıntılayıp dini alet edip bana mesaj atmayın sizden ricamdır.

Peygamber efendimizin de dediği gibi "Le kum dinukum veliyedin"

Hayırlı geceleriniz olsun.

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Söylediklerimde saygısızlık yok hocam ama siz hala tezinizi savunacak bilimsel kanıtlar sunamıyorsunuz o dedi bu dedi vs getiriyorsunuz. Balon yolladık diyorsunuz nereye yolladınız ? Kaç km irtifaya çıktı ? Madem sizin dediğiniz doğru buyrun şu sorularıma cevap verin.

-Jeotermal enerjinin kaynağı nedir ? Dünya hareket halinde değilse çekirdeği neden hala aktif ?

- Manyetik alan nasıl oluşuyor dünya hareketsiz ise. Manyetik alan yok ise bugün uv ışınlarından nasıl korunuyoruz peki öyleyse ?

- Peki gece gündüz kavramı nedir öyleyse ? Eğer güneşin kendi yörüngesi yok ise ay üzerimize vs neden düşmüyor ?

Ben burada NASA vs demiyorum bir çok uzay ajansı örneği verdim saygıyla yaklaşıyorum size ama siz hala dini alet ediyorsunuz ve benim dini alet edenlere pek müsamaham olmuyor kusura bakmayın varsa bilimsel bir açıklamanız buyrun konu altında yazın cahilliğimi bende sonlandırayım.
Yok ise lütfen mesajı alıntılayıp dini alet edip bana mesaj atmayın sizden ricamdır.

Peygamber efendimizin de dediği gibi "Le kum dinukum veliyedin"

Hayırlı geceleriniz olsun.
Hocam hepsinin cevabı var Cenab-ı Allah’ın izniyle 60-70 bin feete kadar çıktı yani uçaklarında ulaşamayacağı bir noktaya videosu var

Yer çekimi yalanını çözen biri artık dünyada mağma ve çekirdek olmadığını havadan ağır olan her şeyin yere inmek zorunda olduğunu anlar

şimdi tabi size güneşin 193 milyon km uzaklıkta olduğunu ve içine 1.3 milyon dünyanın sığabileceğini söyledikleri için haliyle aklınız mevsimler nasıl o zaman oluyor diye sorar haklısınız ancak durum öyle değil güneş dünyadan büyük değil küçüktür ve dünyanın üzerinde döner belli bir yörüngede projektör görevi görür ay ise plazmadır umarım anlatabilmişimdir buraya videoları eklediğimde nasipse anlamış olacaksınız sizden ricam daha önce verdiğim cevaplara bakın ki zaten size vermiş olduğum cevaplar

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Diyelim dünya düz bunu neden gizlemek istesinler
Hocam onu söyledim çünkü insanlar bu yalanı öğrenirlerse Antarktika diye yutturduklarının aslında dünyanın etrafını örmüş olan buzul duvarlar olduğunu görür ve gitmek isterler fakar şu anda milyarder de olsanız asla gidemezsiniz savaş gemileri ile sizi geri çeviriyorlar videoları var hem de photo shop falan değil yani gerçek

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Akıl bir altın taçtır her kafaya uymaz
Bizde diyoruz ki sorgulayın sorgulamaktan zarar gelmez doğruya ulaşmanın en güzel yoludur şimdi burdan bakınca bizim kafayı sıyırdığımızı düşünüyor olabilirsiniz ancak yarın bir gün bu gerçekler ortaya çıktığında hepimiz görürüz :)