Hoşgeldin Misafir

Düşünerek Adım Atma

Celloman

27 Eyl 2017
69 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Selamunaleykum , konu başlığını düşünerek adım atma yaptım peki biz düşünmeden mi hareket ediyoruz ?

-Az düşünüyoruz diyelim düşünüyoruz ama ya geçmişi hesab a katmıyoruz yada geleceğe yol yapmıyoruz saldırılarda (en azında bu hataları ben aktif de çok yaptım).

-Her kez santranç oynayabilir mi

-Oynayabilir peki herkez Rustam Kasimdzhanov gibi oynayabilir mi ? hayır o oyunu ancak o seviyedeki oyuncular yapar.

-İşde iyi sosyal mühendislerde adım atar , başlangıç seviyesindeki sosyal mühendislerde adım atar.

-Peki adım atan ayak , beyin aynı iken 2side insan iken neden sonuçlar farklı olur veya neden 2 side emin adımlar atamaz ve hatta neden 2 sinden birinin attığı adımlar diğerinin önüne geçmesini sağlar bilgide.

-Sosyal Mühendislik saldırıları santranç a benzer herkez kendince sm saldırıları yapabilir hatta saldırıcıklar yapabilir ama başarıya ne kadarı ulaşır , veya boyutu ne kadar büyüktür.

-Düşünerek adım atmayı santrançı örnek vererek anlatacağım , hiç düşünmeden hamleler yaparak santrançda rakibinizi yenebilirmisiniz ?

-Hayır

-Peki az düşünerek ; az düşünmeden kastım oyuna kendinizi vermeden başka şeylerle karşıdaki rakibi yenme ihtimalinizi nedir

-%10-15 ya vardır ihtimaliniz ya yoktur.

-Peki oyuna çok iyi odaklanıp çok iyi düşünerek örnek 2-3 hamle sonrasını tahmin ederek tuzaklar kurarak oynadığınız bir oyunda yenme ihtimaliniz nedir

-%70-80-90

-Santrancın sosyal mühendislikden pek farkı yoktur 2 sindede temel esas düşünerek adım atmadır.

-Santrançda mat oldunuz zamanları hatırlayın .

-Görmediğiniz bir taş veya 2-3 hamle önce yaptınız bir hata sizi mat a ve yenilgiye düşürür.

-Düşünerek attınız adımlarda ister istemez ileriyi görürsünüz çünkü düşünmeden (az düşünerek) attınız adımlara nispeten ileriki ve geçmişde yaptınız hamleleri daha cok dikkate almış duruma düşersiniz.--

-SM de düşünülerek adım atmanın adımları.

-Burada düşünmeyi öğreniyoruz arkadaşlar adım ilerleme içindir adım atıyorsak ilerlemek için atıyoruzdur.

-1 . Kurbanınızın özellikleri aklınıza ek olarak bir kağıda veya text dosyasına not edin.

-2 . Kendinizi kurbana tanıtırken kendiniz hakkında verdiniz bilgileri not edin

-3 . Kurbanla yaşadınız olayları kısa kısa not edin onunla ilgili özel izlenimlerinizi çıkardınız sonuçları not alın

-4 . Kurbanı gördünüz zamanları gördünüz zamanlarda ruh hallerini ne yiyip içtini maddesel özelliklerini , dini siyasi bakış açısını not edin

-5 . Farklı kişiler olarak kurbana gittinizde sizin izlenimleriniz dışındaki karakter davranışlarını not edin örn:siz erkek bir hesaplar sordunuz bir soruya a diyorda kız hesapla sordunuzda b diyorsa bunu not alın

-7 . Ona adın adım yaklaştınız ve yaklaştıkdan sonra adım adım ilerlediniz bu adımları kısa kısa not alın tepkilerini not düşün

-8 . Son olarak atacağınız adımı tartın + sı - si ne olur yani bu adımı atarsam ne kadar ilerlerim , bu bana ne tepki verir ne der ne düşünür , düşündünün ne kadarını yansıtır... 8. adım düşünmedir işde ilk 7 adımdaki text leri kişi adı gibi bilip iyi tahlil yapıp adım atmalı ki en kısa sürede emin bir yol ile mat etsin kurbanı

Moderatör tarafında düzenlendi: