Eğitim koçu tutmanın veya özel dersin herkese faydası yoktur. Çünkü insanların zeka türleri farklıdır. Bazı öğrenciler yüz yüze eğitimden verim alamaz ve bu öğrenciler için yüz yüze eğitim faydalı değil vakit kaybıdır. Bu sebeple bu öğrenciler için koçluk para tuzağıdır. Bazı öğrenciler teorik değil pratikle öğrenir. Bu öğrenciler içinde yine eğitim pratiğe dökülmeli, münazaralar eşliğinde ve tiyatro yapılarak ders anlatılmalıdır. Yüz yüze dersten verim alan öğrenciler için yüz yüze eğitim faydalıdır. Bunlar için koçluk gerekir. Ancak koçluk olmadan da öğrenciler grup haline gelip birbirlerine belirledikleri konuda veya derste ders anlatıp bu şekilde de öğrenebilirler ayrıca kendi videolarını çekip bu videoları Udemy ve YouTube'a koyup hem kazanç elde edebilirler hemde videoları izleyerek derslerin akıllarında kalıcı olmasını sağlayabilirler ayrıca yine konular yapay zekayla video haline getirilip canlandırılıp o videolar izlenip konu anlatımlı kitapta yapay zekayla video haline getirilip canlandırılan kitap olursa bu akılda daha kalıcı olur ve koça gerek kalmaz. Özetle, eğitim koçluğunun faydası kişisel öğrenme tarzına bağlıdır, ancak alternatif yöntemlerle de etkili öğrenme sağlanabilir.