Hoşgeldin Misafir

Eğitimde devrim: Yapay zeka, not verebilir ve ders planları hazırlayabilir

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Eğitim Dünyası Forumu’nda konuşan eğitim sekreteri Gillian Keegan’a nazaran, yapay zeka, not verme ve ders planları hazırlama üzere işleri üstlenebilir ve bu da öğretmenlerin “öğretme” vazifelerine yoğunlaşmalarını sağlayabilir.

Yapay zekanın getirebileceği “dönüştürücü değişim” hakkında konuşan Keegan, bunu elektronik hesap makineleri ve Google üzere geçmişteki yeniliklere benzetti.

Yapay zekaya olumlu bir bakış açısıyla yaklaşan Keegan, “Yapay zeka, bir öğretmenin günlük işini dönüştürme gücüne sahip olabilir. Ders planları derlemek ve işaretlemek üzere ağır yüklerin birçoklarını ortadan kaldırabilir. Bu, öğretmenlerin yapay zekanın yapamadığı ve şahsî olarak öğrettiği tek şeyi yapmasına imkan tanır.” dedi.

KARŞI ÇIKAN DA ÇOK, DESTEKLEYEN DE…

Halihazırda yapay zekayı kullanan okullar ve üniversiteler mevcut, eğitim bölümü teknolojiye ahenk sağlamak için çabalıyor, kimileri yapay zekayı yasaklamak isterken kimileri da onun benimsenmesini istiyor.

Londra’nın güneydoğusundaki Dulwich’te özel bir okul olan Alleyn’s, sınıfta kıymetlendirme ve tartışmaya hazırlanmak için meskende araştırma yapılan “ters yüz edilmiş öğrenme”yi tanıttı.

New York kenti eğitim departmanı, tüm okullarında yapay zekanın kullanımını yasaklarken Cambridge Üniversitesi’nde eğitimden sorumlu rektör yardımcısı Profesör Bhaskar Vira, bunun mantıklı olmadığını söyledi. Vira, öğrenci gazetesi Varsity’ye, eğitimcilerin yapay zekayı öğrenmeyi, öğretmeyi ve imtihanlarda kullanılmasına müsaade vermeleri gerektiğini söyledi.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates de kısa bir müddet evvel “önümüzdeki beş ila on yıl içinde yapay zeka güdümlü yazılımların nihayet insanların öğretme ve öğrenme biçiminde ihtilal yaratma vaadini yerine getireceğini” vurgulamıştı.