Hoşgeldin Misafir

Elon Musk, İsrail’le anlaştı: Gazze’ye internet yok

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
İsrail Bağlantı Bakanı Shlomo Karhi, ABD’li milyarder Elon Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in Tel Aviv’in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi’ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İletişim Bakanı Karhi, mevzuya ait X toplumsal medya platformu üzerinden açıklama yaptı. Karhi açıklamada, “Elon Musk, Bağlantı Bakanlığımız ile değerli bir ön mutabakata vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, Bağlantı Bakanlığının onayı olmadan İsrail’de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir” sözlerini kullandı.

Bakan Karhi, paylaşımında “Hamas’a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati değere sahip olduğuna” işaret etti.

Musk, şimdi bahse ait açıklama yapmadı.

İsrail, 18 Ekim’de Elon Musk’un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.

MUSK, GAZZE’YE DAYANAK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki sabit çizgi, cep telefonu ve internet bağlantı hizmetlerini büsbütün kesmesinin akabinde X toplumsal medya platformundaki yüzlerce kullanıcı insani yardım uyumu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Musk 28 Ekim’de X’ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi’ndeki tanınmış memleketler arası yardım kuruluşlarına irtibat hizmeti sunacağını duyurmuştu.

İsrail Bağlantı Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk’ın milletlerarası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi’nde internet sağlama teşebbüsüne reaksiyon göstererek, Gazze’de internet sağlama teşebbüsüyle gayret edeceklerini açıklamıştı. (AA)