Hoşgeldin Misafir

Elon Musk, kafes dövüşünün detaylarını açıkladı

By_N4rK0ZzZzz

10 Ocak 2023
2,049 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Teknoloji dünyasının önde gelen iki önderi bir müddettir yapacakları kafes dövüşü ile gündemde. Birbirlerine toplumsal medya üzerinden meydan okuyan Elon Musk ve Mark Zuckerbeg kozlarını bir dövüşle paylaşmaya karar verirken ayrıntılar da muhakkak olmaya başladı.

Musk, dövüşün karma dövüş sanatları (MMA) tertibi UFC tarafından değil, kendisinin ve Zuckerberg’in vakıfları tarafından yönetileceğini duyurdu. Ayrıyeten ünlü milyarder, aktifliğin X ve Meta’da canlı yayınlanacağını da açıkladı.

Musk’ın açıklamalarında kafes dövüşünün yeri ve konseptiyle ilgili ayrıntılar da yer aldı: “Kamera çerçevesindeki her şey eski Roma olacak, yani hiçbir şey çağdaş olmayacak.”

Bu mevzuda İtalya başbakanı ve kültür bakanıyla görüştüğünü de kelamlarına ekledi: “Yapılan her şey İtalya’nın geçmişine ve bugününe hürmet gösterecek.”

İTALYA KÜLTÜR BAKANI AÇIKLADI: “ROMA’DA DEĞİL”

İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano ise yaptığı açıklamada, aktifliğin ülkenin kültürel mirasını korurken tıpkı vakitte tarihi ehemmiyeti ile de yankılanacağını söyledi.

Sangiuliano, “Elon Musk ile uzun ve dostça bir görüşme yaptım, antik Roma tarihine olan ortak tutkumuz hakkında konuştuk. Ortama hürmet duyarak ve büsbütün koruyarak büyük bir yardım aktifliğini nasıl organize edeceğimizi düşünüyoruz… Bu, Roma’da gerçekleşmeyecek” dedi.

Sangiuliano ayrıyeten, kafes dövüşüne konut sahipliği yapmanın iki İtalyan çocuk hastanesine kıymetli ölçüde bağış yapılmasının beklendiğini söyledi.

Halihazırda karma dövüş sanatları (MMA) eğitimi almış ve yakın vakitte jiu-jitsu turnuvaları kazanmış olan Meta CEO’su, geçtiğimiz günlerde rastgele bir tarih üzerinde anlaşılmadığını söylemişti. Zuckerberg, son olarak Musk’a “bana pozisyon gönder” formunda cevap vermişti.