Hoşgeldin Misafir

En avantajlı ödeme sistemi hangisi? İyzico-Payu-Paytr-Paynet

|^KahiN^|

24 Eyl 2020
414 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Türkiye’de 2013 yılında Merkez Bankası “6493 Sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun” ile birlikte, internet üzerinden ödeme alan şirketleri, tek bir yapı altında konumlandırdı. Ödeme Lisans başvurularını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) iznine bağladı.-

Böylelikle güvenlik, ödeme yöntemi çeşitliliği, sadakat programları, kolay erişim, rekabet bakımından son kullanıcılar, alışverişin kayıt altına alınması bakımından da devlet avantaj sağlamak istiyor. Peki Yerli ödeme şirketleri? Onlar da -Paypal’ın -Türkiye’den çekilmesiyle yaygınlaşma avantajından yararlanmak istiyor. Türkiye’de lisans alan ödeme kuruluşlarını geniş bir şekilde ele alacağım.-

paypall-jpg.32
-

Karşılaştırma yapacağım şirketlerin en temel özelliği, sanal pos hizmeti vermeleri olacak, yani kredi kartı ilde ödeme alma hizmetleri olacak.-
  • – İyzico
  • – Moka
  • – Paytr
  • – Payu
  • – Ödeal
  • – Paynet
  • – Paratika
1. KOMİSYON ORANLARI ve KURULUM ÜCRETİ-

a. -İyzico-: İşlem başına %2,65 + 0,25 TL komisyon ücreti alıyor. Taksitli satış için komisyon belirtilmemiş. Bonus, World, Maximum, CardFinans, Paraf ve Axess kartına taksit yapılabiliyor. Herhangi bir kurulum ve yıllık ücreti yok.-

b. -Moka-: Web sayfası üzerinde komisyon ve kurulum ücretini belirtmemiş.-

c. -Paytr-: Sanal Pos kurulum ve yıllık ücretler yok ama komisyon oranları da yazmıyor, bir başvuru ile öğrenebiliyorsunuz.-

ç. -Payu-: %1,5’tan başlayan komisyon oranları ve yıllık 600 TL + BSMV sabit ücreti var. Bonus, World, Axess, CardFinans, Maximum, Paraf kartına taksit yapılabiliyor. Taksitli satışlar için komisyon belirtilmemiş.-

d. -Ödeal-: %2.75 komisyon ücreti alıyor. Kurulum ve yıllık ücreti yok. Bonus, World, Axess, CardFinans, Maximum, Paraf kartına taksit yapılabiliyor. Mobil uygulama üzerinde taksitli satışlarda komisyon tutarlarını belirtmişler.-

e. -Paynet-: Komisyon oranları belirtilmemiş. Kurulum ve yıllık ücreti yok. Bonus, World, Axess, CardFinans, Maximum, Paraf kartına taksit yapılabiliyor.-

f. -Paratika-: Komisyon oranları ve kurulum ücreti belirtilmemiş.-

Sonuç-: İyzico, Payu ve Ödeal, diğerlerine nazaran daha şeffaf ve bürokrasiyi ortadan kaldırıyor.-

2. ALINAN ÖDEME HESABINIZA NE ZAMAN GEÇİYOR?-

a. -İyzico-: 22 günün sonunda hesabınıza yatırıyor.-

b. -Moka-: Ertesi gün hesabınıza yatırılıyor.-

c. -Paytr-: Ertesi gün hesabınıza yatırılıyor.-

ç. -Payu-: Cuma günleri hesabınıza yatırılıyor.-

d. -Ödeal-: 3 iş gününde hesabınıza yatırılıyor.-

e. -Paynet-: Ödemeler haftalık olarak ama hangi gün gerçekleştiği yazmıyor.-

f. -Paratika-: “Ödeme vadesi sonunda” bunu anlamadım, açıkca belirtmemiş.-

Sonuç-: Moka, Paytr ve Ödeal kısa süreli işlemle ön plana çıkıyor.-

3. YURT DIŞI KREDİ KARTI ve DÖVİZ GEÇERLİ Mİ?-

a. -İyzico-: Yurt dışı kartların geçerli olduğu bilgisi yazmıyor ama Euro ve Dolar tahsilatı yapılabiliyor.-

b. -Moka-: Yurt dışı kartlar ile işlem yapılabiliyor.-

c. -Paytr-: Yurt dışı kartlardan Euro ve Dolar tahsilatı yapılabiliyor-

ç. -Payu-: Yurt dışı kartlardan Dolar, Euro, İngiliz Sterlini ve Japon Yeni ile tahsilat yapılabiliyor.-

d. -Ödeal-: Belirtmemiş-

e. -Paynet-: Sadece T.C. kredi kartları ve Türk Lirası tahsilatı yapılabiliyor.-

f. -Paratika-: Yurt dışı kredi kartı ile Euro, Dolar ve Strelin tahsilatı yapılabiliyor.-

Sonuç-: Payu, Paratika, Paytr ve Moka bu başlıkta öne çıkanlar.-

4. MOBİL ÖDEME UYGULAMALARI VAR MI?-

a. -İyzico-: Android ve Ios uygulamaları mevcut ama bunlar üzerinden ödeme alamıyor.-

b. -Moka-: Android ve Ios uygulamaları yok.-

c. -Paytr-: Android ve Ios uygulamaları yok.-

ç. -Payu-: Android ve Ios uygulamaları mevcut ve bu uygulamalar üzerinden ödeme alıyor.-

d. -Ödeal-: Android ve Ios uygulamaları mevcut ve bu uygulamalar üzerinden ödeme alıyor (Sistem sadece mobil olarak tahsilat yapıyor)-

e. -Paynet-: Sadece Android uygulamarı var ve bu uygulama üzerinden ödeme alabiliyor.-

f. -Paratika-: Android ve Ios uygulamaları yok.-

Sonuç-: Payu, Öde-al ve Paynet bu başlıkta öne çıkanlar.-

Kaynak: -Sosyaldijital-

Morley

Morley

Ne Mutlu TÜRK'um Diyene !
~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Ben şirket olarak ödeal kullanıyorum. E-ticaret sitelerinde ise paytr veya iyzico tercih ediyorum. Ama aralarında çok fark var. Yazı biraz yanlış olmuş gibime geldi. Misal ödeal sistemi ile paytr veya iyzico sistemleri çok farklı. Ödeal mobil uygulama üzerinden veya kendılerının tahsıs ettiği yeni nesil yazarkasapos üzerinden işlem yaptırıyor. Banka gibi. Sanalpos özelliği yok yani. Paytrnınde bir uygulama üzerinden veya yeni nesil yazarkasapos üzerinden alışveriş imkanı sunmuyor.
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Ödeal - Yazarkasapos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum
Yani ödeal farklı bır kısımda kalıyor. Ayrıca tavsıye eder mısınız dıye sorarsanız ederim tabi ki .

Peki normal bankalardan aldıgımız Yazarkasa POS'lardan Farkı Ne ?
Farkı en başta şu arkadaşlar en büyük özelliği android telefonlarınızı bır yazarkasaposa çeviriyor. En güzel özelliği bu. Diğer bir özelliği ise tüm kartlara vade farkı ile 2-3-4-5-6-7-8-9 taksit yapabiliyorsunuz. Taksit ne kadar artarsa komısyonda o kadar artıyor. Kullanmadığınız zamanlarda para ödemıyorsunuz. Risk oranınıza göre maxımum çekim limitinizi belirliyor. En kötü yanı tek seferde çekeceğiniz tutarın kısıtlı olması ve gün içinde belirli oranda çekim yapabiliyorsunuz. Tabi müşteri hizmetlerini arayıp artırabılırsınız ama bu sızın veya şirketinizin Findeks notuna bağlı diyebilirim. Ödemeleriniz 3 iş günü sonra yatıyor. Misal Pazartesi çekip yaptınız perşembe günü, Salı yaptınız cuma günü, Çarşamba çekim yaptınız Pazartesi günü, Perşembe Çekim yaptınız Salı günü, Cuma çekim yaptınız çarşamba günü yatıyor. Hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Müşteri hizmetleri gayet güzel ilgileniyor. Ama banka ile oranlarını kıyaslayacak olursak oranları yüksek diyebiliriz. O kadarda olması lazım çünkü tüm bankalara taksit imkanı sunuyor. Biliyorsunuz bankadan yazarkasapos almanız için findeks notunuzun yüksek olması lazım, icranız olmaması lazım filan filan filan. Bunlar öyle bişi aramıyor. En güzel özelliklerinden birisi misal 5 tane çalışanınız var hepsının android veya ios telefonlarına uygulamayı yükluyorsunuz onlara kullanıcı açıyorsunuz hepsi çekim yapabiliyor. Uzaktan ödeme alabiliyorsunuz sms ile bu olayıda güzel. Düzenli ödeme talımati verebiliyorsunuz. Misal her ayın 5'inde 1.000 tl çekilsin gibisinden. Haa bide kötü yanı çekım yapacağınız kartın online işlemlere açık olması lazım. Her ne kadar yazarkasapos gibi olsada sanalpos üzerinden çekiliyor.

Aklıma gelenler bunlar ::) Merak ettiğiniz bir yer olursa cevaplayabilirim :)

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Ödeal - Yazarkasapos-Mobil Ödeme Sistemi uygulama ustunden sanal pos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum
Yani ödeal farklı bır kısımda kalıyor. Ayrıca tavsıye eder mısınız dıye sorarsanız ederim tabi ki .

Morley

Morley

~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Ödeal - Yazarkasapos-Mobil Ödeme Sistemi uygulama  ustunden sanal pos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum

Ödealın normal ıngenıco gibi normal şekilde yazarkasapostuda var yanı ne sanal pos oluyor ne olmuyor. 1.800TL alınıyor ve aylık taksıtlerle ödeme imkanı sağlıyor. Bunuda belirteyim aklıma gelmişken.

NasyoneL' Alıntı:
Güzel bilgilendirici konu olmuş teşekkürler

Ben teşekkür ederim :)

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Morley' Alıntı:
editoor' Alıntı:
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum

Ödealın normal ıngenıco gibi normal şekilde yazarkasapostuda var yanı ne sanal pos oluyor ne olmuyor. 1.800TL alınıyor ve aylık taksıtlerle ödeme imkanı sağlıyor. Bunuda belirteyim aklıma gelmişken.

NasyoneL' Alıntı:

1,800 tl dedın seyde  ayrı  ona bakarsan  sanalpos  kartla cekmede  mobiluygulama  ustunden  taksıt  imkani var   4 yıldır  kullanıcısı oldu arkadasım var  ordan biliyorum.

Morley

Morley

~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
Morley' Alıntı:
editoor' Alıntı:
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum

NasyoneL' Alıntı:

1,800 tl dedın seyde  ayrı  ona bakarsan  sanalpos  kartla cekmede  mobiluygulama  ustunden  taksıt  imkani var   4 yıldır  kullanıcısı oldu arkadasım var  ordan biliyorum.
1.800TL ayrı olan ayrı dediğimiz YazarKasaPos yeni nesil olanlar. YazarKasaPos üzerindende taksit imkanları var. Ben yıllardır 2 şirketimde de kullanıyorum. Hem mobil uygulamasını hem YazarKasaPos'tunu. Ama şuanda 1.800 TL sattıkları YazarKasaPos da zam gelmiş olabilir bilmiyorum ben o zaman 1.800 TL almıştım.

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Morley' Alıntı:
editoor' Alıntı:
Morley' Alıntı:
editoor' Alıntı:
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum

NasyoneL' Alıntı:

1.800TL ayrı olan ayrı dediğimiz YazarKasaPos yeni nesil olanlar. YazarKasaPos üzerindende taksit imkanları var. Ben yıllardır 2 şirketimde de kullanıyorum. Hem mobil uygulamasını hem YazarKasaPos'tunu. Ama şuanda 1.800 TL sattıkları YazarKasaPos da zam gelmiş olabilir bilmiyorum ben o zaman 1.800 TL almıştım.

Suan Yenı Nesil Al  cihazıKurulumu  bedava  yada farkla  yapan  yerler  var   sanal   pos  ustunde taksıt ıkmanı var  bunu  unutma  her  Fırma  kendıne  ozgu cıhazı  fıyatı degısır  arkadasım farklı  yenı  nesıl odeal  kurdu   yazılımını

Morley

Morley

~ Türkiye ~
20 Nis 2019
1,687 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
editoor' Alıntı:
Morley' Alıntı:
editoor' Alıntı:
Morley' Alıntı:
editoor' Alıntı:
– İyzico - Sanal Pos
– Moka - Bilmiyorum
– Paytr - Sanal Pos
– Payu - Sanal Pos
– Paynet - Sanal Pos
– Paratika - Bilmiyorum

NasyoneL' Alıntı:

Suan Yenı Nesil Al  cihazıKurulumu  bedava  yada farkla  yapan  yerler  var   sanal   pos  ustunde taksıt ıkmanı var  bunu  unutma  her  Fırma  kendıne  ozgu cıhazı  fıyatı degısır  arkadasım farklı  yenı  nesıl odeal  kurdu   yazılımını

Herneyse hocam haklısınızdır. Ben kendim satıyorum zaten ingenico, beko, pidion yazarkasaposları. Siz hala arkadaşınızın kullanmasından bahsediyorsunuz.
İngenico İDE280 - 1600TL
İngenico İWE280 - 2800TL
Pidion Sabit 1400TL
Pidion Mobil 1800TL
aynı bu şekilde yazarkasaposlarda ödeal'ın ücretli. İçine banka kurulumunu soruyorsan her yazarkasaposda ücretsizdir zaten. Bunları alırsın herhangi birisini biz gider kurulumunu gerçekleştiririz ( İngenicoysa ingenico adına pidionsa pidion adına sen sonra gidersin bankayla anlaşırsın hangi banka olursa olsun o banka adına gideriz bu sefer sistemimize düşer banka bilgilerinin kurulumunu gerçekleştiririz.) Ödealda bunlara gerek yok siz parayı ödersiniz yazarkasaposun parasını taksitli veya peşin ordan direk kurulu şekilde geliyor. Ama yasakasapos almanız için vergi levhanızın olması lazım. Mobil üzerinde nasıl taksit imkanları varsa aynı şekilde taksit imkanları yazarkasaposdada var ama komısyon oranları düşük normal mobilden düşük oluyor.Ödeal da Profilonun yazarkasapos'tunu kullanıyor. Yanı unutmayacağım bişi yok işim bu haftada 3-4 tane satıyorum ben bunu. Ha sattığımı kendım kullanmıyorum ödealın yazarkasapostunu kullanıyorumoda farklı bişi. Ama ne diyorsanız sizin bildiğiniz doğrudur bişi diyemem.

editoor

19 Eki 2017
312 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Sattı Urunlerın aynısı bende var satısı hepsı daha fazla marka beko vs bı dunya gerekmıyo bılgısı yazmıs admın arkadasım4 yıldır odeal mobil uygulaması ve yazarkasaposu bedava kurdu ıstanbulda