Hoşgeldin Misafir

eSIM Teknolojisi İçin Çalışmalar Başladı

Burak Bey

23 Mar 2019
2,323 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Günümüzde kullanılan SIM kartları Mini, Macro ve Nano olarak boyutlandırılıyor. Bununla beraber yeni eSIM teknolojisi, bu fiziksel SIM kartlara olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırabilir. Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada bu teknolojinin ülkemizde kullanımı için ilk fiziki adımların atıldığını belirtti.

Sayan’ın açıklamalarına göre eSIM teknolojisi yakın bir zamanda ülkemizde kullanılabilir hale gelecek. eSIM teknolojisine sahip cihazlar, gerekli kurulumların ardından fiziksel SIM karta ihtiyaç duymaksızın şebeke kullanımı sunabiliyor.

“Bu teknolojinin ülkemize yine belirli oranlarda yerlilik şartıyla getirilerek vatandaşlarımızın istifadesine sunulması gerekiyor” şeklinde açıklama yapan bakan yardımcısı, söz konusu teknolojinin gelişiminde yerliliğin önemini ifade etti. Şu an 24 ülkeden 46 operatör, kullanıcılarına eSIM desteği sunuyor.

Bununla birlikte akıllı telefonlarda da eSIM desteği şu an için kısıtlı. iPhone XR, XS ve XS Max modelleri tarafından desteklenen teknoloji, bazı Apple Watch modelleri tarafından da destekleniyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi: