Hoşgeldin Misafir

Gazi Osman Paşa Üniversitesi

NasyoneL

NasyoneL

Karanlık Özgürlüktür
25 Ağu 2017
25,060 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Üniversite Türü:- Devlet--

Kuruluş Tarihi: 03 07 1992--

Telefon: +90 356 252 16 13 --

Faks: +90 356 252 16 26 --

Internet www.gop.edu.tr--

Adres: Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tokat--

Öğrenim Dili: Türkçe--

Yerleşim: Akademik birimler iki ana kampüste toplanmış durumda.--

Akademik birimler: Üniversite bünyesinde 5 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ve 2 araştırma merkezi bulunuyor.--

Barınma: Tokat merkezde 1 260 yatak kapasiteli (452 erkek, 808 kız) yurt bulunuyor. Ayrıca Zile?de 144 kız, 90 erkek; Niksar?da 144 erkek, 60 kız; Erbaa?da 96 kız; Turhal?da 90 erkek, 100 kız öğrenci barınabiliyor.  --

Beslenme: Günde 1 310 öğrenci ve personele yemek verilebiliyor. Ayrıca kantin ve kafeteryalar da var.--

Teknoloji: Üniversitede 7 bilim, 9 bilgisayar laboratuvarı bulunuyor.--

Sağlık hizmetleri: Sağlık Merkezi?nde 2 doktor, 1 diş hekimi ve 2 hemşire bulunuyor.--

Spor tesisleri: 1 kapalı spor salonu, futbol sahası, halı saha ve tenis kortu var.--

Burs: Özel ve kamu kuruluşları tarafından öğrencilere burs veriliyor. --

Genel Bilgi: Adını Tokat'ın yetiştirdiği Türk kahramanı Osman Paşa'dan alan üniversite 1992 yılında kuruldu. Üniversitede 5 fakülte ve 3 yüksek okulda öğretim sürdürülüyor. Öğrenim dili Türkçe olan üniversitede, fen- edebiyat fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi normal öğretim programları, tokat sağlık yüksek okulu ve ziraat fakültesinde isteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce hazırlık sınıfı uygulanır.--

Tıp fakültesinde de bir yıl hazırlık bulunurken İngilizce yeterlik sınıfını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınır. Bilgisayar laboratuvarlarındaki yaklaşık 360 bilgisayar internete bağlanarak öğrencilerin hizmetine sunuluyor.--

Üniversitede öğrencilerin birbirlerini tanımaları ve eğlenmeleri için öğretim yılı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Tiyatro kulübü, resim kulübü, satranç kulübü, halk müziği ve sanat müziği toplulukları bulunuyor.--

Üniversite merkez kampusunde kapalı spor salonu, futbol sahası, tenis kortu öğrenci ve personele hizmet veriyor. Üniversite öğrencilerinin sağlık sorunları Sağlık Kültür ve Spor Dairesi bünyesinde oluşturulan sağlık merkezince çözümleniyor.--

Rektörün Adaylara Mesajı: "Üniversitemiz tüm bölümlerinde Atatürk İlkelerine bağlı, çağdaş, dinamik eğitim sistemiyle yurt ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağlayacak, karşılaştığı problemleri anında çözebilen nitelikli elemanlar yetiştirmektedir" --