Hoşgeldin Misafir

Gizli İlimler Bölüm 2

Ebu Ubeyde

Ebu Ubeyde

Özgür Filistin 🇵🇸 Free Palestine
Dünyalı
13 Ocak 2024
2,873 Mesaj
TIM Görevleri
2

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Esselamün aleyküm güzel ailem;

Bu gün ki konumuz gizli ilimlerin ikinci bölümünü oluşturacak inşaAllah.

Her konuda olduğu gibi yine bu konunun en başında,

“Yanlış konuşmaktan ve yanlış anlaşılmaktan Cenab-ı Allah’a sığınırım. Söylediğimiz herşey sadece bizim bildiklerimizdir illede doğrudur demeyiz yanlıştırda demeyiz. En doğrusunu Cenab-ı Allah bilir der ve ona bırakırız.”

Daha önce ki konumuzda Gizli İlmin ne olduğunu ve nasıl geldiğini açıklamıştık. Bu gün biraz daha detaya girip bu muhteşem ilmin içerisinde neler olduğuna biraz değineceğiz inşaAllah.

Gerek sosyal medya gerek tv dizi ve haber kanallarında görüyoruz ki falanca yerde falanca kişi hocalık yapıyor ve insanları kandırıyor. Maalesef ya taciz ya tecavüz ya da maddi menfaat elde edip insanları kandırarak gerçek ilim sahiplerini kullanıcılarını ve alimlerenede aynı muamele yapılıyor. Böylece gerçek ilim kullanıcıları kendilerini korumak adına bazı tedbirler uygulamak zorunda kalıyor. Çünkü toplumda oluşturulan algı o kadar kötü ki insanlar sapla samanı birbirine karıştırmış ve hakikatlerin üstü örtülmüş.

Şunu unutmayın hiç bir manevi ilimde asla ama asla müdahale edilecek kadın veya erkeğe el ile dokunma mecburiyeti yoktur. Şer’i ölçüler uygulanmak zorundadır. Yanına gelmesinede gerek yoktur. Bazen ilmi ledünün alt dalları olan ilimlerde kişinin gelmesine gerek olduğu yada gitmesine gerek olduğu ve dokunmak zorunda olduğu haller olsa da bunun da bir ölçüsü vardır. Şayet kişi hocanın yanına gidecekse ne olursa olsun mutlaka 3. Bir kişi olmak zorundadır. Başbaşa bir oda da yanlız kalmak caiz değildir haramdır. Hoca efendi dokunmak zorunda ise çıplak el ile direk temas edemez sopa yada tahta gibi bir şey kullanmak zorundadır. Çıplak elle dokunması haramdır. Hiç kimse bu konuyu eğip bükemez. Tüm dünyayı açıkça uyarıyorum ki;
Şayet biri size dokunmam gerekiyor veya cinsel birliktelikte bulunmam gerekiyor veya günlerce evinde kalmam gerekiyor veya senin günlerce evimde kalman gerekiyor veya işte bana müdahale edilecek kişiye ait iç çamaşırı, adet kanı, yakınlarından birinin mezarında ki toprağı veya tırnağını saçını kılını veya ona benzer bir nesneyi istiyorsa fotoğrafınızı istiyorsa,

Nefsimi Kudret elinde bulunduran Yüce Allah’a yemin olsun ki Yalan söylüyor. İnanmayın yok öyle bir şey. Şeriat ölçümüz her yerde geçerlidir. Sadece belli başlı yerlerde değil. Tüm hayatımızda geçerlidir.

Gittiğiniz veya görüştüğünüz hoca şayet;
Kayıp olan herhangi bir şeye bakıyorsa
Gaip bilgiler veriyorsa (örnek olarak büyünün kim tarafından yapıldığını söylüyorsa yada yapan kişi veya kişilerin şekillerini şemalarını söylüyorsa)
Define işlerine bakıyorsa
İradeye müdahale ediyorsa

Nefsimi Kudret elinde tutan Yüce Allah’a yemin olsun ki o kişi yalancıdır cinlerin şeytanların elinde oyuncak olmuştur.

Gaipten alınan bilgilerle zahire hüküm verilemez. Çünkü dinimiz nakil dinidir. Gayip dini değildir. Bu güne kadar herhangi bir müctehid alimin veya ulemanın bana göre şu işin fetvası şöyledir yada bana böyle bildirildi bu iş böyledir dediğini gördünüz mü? Veya okudunuz mu? Böyle bir şey mümkün değildir. Çünkü şeriat zahire hükmetmeder gayba hükmetmez.

Buna örnek olarak Hallacı Mansur Hazretleri “Enel Hakk” dedi yani ben Hakkım dedi ancak kimse anlamadı. Oysa söylemek istediği Cenab-ı Allah’ın hak ismi üzerimde tecelli etti demek istemişti lakin zahiri olarak kafir olarak muamele gördü. Hatta mübareği idam ettikten sonra cesedini yakıp nehre döktüklerinde “Enel Hakk” yazdı. O zaman anladılar ki büyük bir hataya düştüklerini. Ne olursa olsun Yine de şeriat hükümleri uygulandı.

Evet değerli kardeşlerim gizli ilimlerde ölçü bu şekilde olmalı. Eğer ölçünüz Kur’an ve Sünnet olursa böyle durumlara kolay kolay düşmezsiniz. Dikkat edelim inşaAllah. Vesselam…