Hoşgeldin Misafir

Gömülü İşletim Sistemleri Nedir ? Lojistik Tim

scholar

30 Eyl 2019
1,739 Mesaj

Aktiflik

Seviye

Deneyim

TIM / GÖREV:
Merhabalar Ben @scholar Lojistik grup adına paylaşılan Gömülü İşletim Sistemleri Nedir ? makalesinde sizi görmekten mutluyum.

Gömülü İşletim Sistemleri Nedir ?

Gömülü İşletim Sistemleri, bir cihaz veya sistem içindeki donanım bileşenlerini yönetmek ve kontrol etmek için tasarlanmış özel işletim sistemleridir. Bu sistemler, sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. Gömülü İşletim Sistemleri, günlük yaşamımızda kullandığımız birçok cihazda bulunur, örneğin:

• Akıllı telefonlar
  • Tabletler
  • Bilgisayarlar
  • Oyun konsolları
  • Tıbbi cihazlar
  • Sanayi kontrol sistemleri
  • Uçak ve otomobil sistemleri
Gömülü İşletim Sistemleri, aşağıdaki özellikleri sahiptir:

• Sınırlı Kaynaklar: Gömülü İşletim Sistemleri, sınırlı bellek, işlemci gücü ve depolama kapasitesine sahip ortamlarda çalışmak üzere tasarlanmıştır.
  • Gerçek Zamanlı İşleme: Gömülü İşletim Sistemleri, gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir, yani sistem, belirli bir süre içinde belirli görevleri yerine getirmelidir.
  • Güvenilirlik: Gömülü İşletim Sistemleri, yüksek güvenilirlik gerektiren uygulamalarda kullanılır, örneğin, tıbbi cihazlar veya uçak sistemleri.
  • Enerji Verimliliği: Gömülü İşletim Sistemleri, enerji verimliliğine sahip olmalıdır, çünkü çoğu cihaz, pil gücüyle çalışır.
Gömülü İşletim Sistemleri Çeşitleri

1. VxWorks: VxWorks, Wind River Systems tarafından geliştirilmiş bir gömülü işletim sistemidir. VxWorks, gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir ve sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. VxWorks, savunma, ulaşım, sağlık ve endüstriyel otomasyon gibi alanlarda kullanılır.
  2. QNX: QNX, BlackBerry Limited tarafından geliştirilmiş bir gömülü işletim sistemidir. QNX, gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir ve sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. QNX, otomotiv, savunma, sağlık ve endüstriyel otomasyon gibi alanlarda kullanılır.
  3. INTEGRITY: INTEGRITY, Green Hills Software tarafından geliştirilmiş bir gömülü işletim sistemidir. INTEGRITY, gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir ve sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. INTEGRITY, savunma, ulaşım, sağlık ve endüstriyel otomasyon gibi alanlarda kullanılır.
  4. ThreadX: ThreadX, Express Logic tarafından geliştirilmiş bir gömülü işletim sistemidir. ThreadX, gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir ve sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. ThreadX, otomotiv, savunma, sağlık ve endüstriyel otomasyon gibi alanlarda kullanılır.
  5. FreeRTOS: FreeRTOS, Real Time Engineers Ltd. tarafından geliştirilmiş bir açık kaynak kodlu gömülü işletim sistemidir. FreeRTOS, gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir ve sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir. FreeRTOS, mikrokontrolör tabanlı sistemlerde kullanılır.

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.Gömülü İşletim Sistemleri, günlük yaşamımızda kullandığımız birçok cihazda bulunur. Bu sistemler, sınırlı kaynaklara sahip ortamlarda çalışmak üzere optimize edilmiştir ve gerçek zamanlı işleme yeteneğine sahiptir. Gömülü İşletim Sistemleri, savunma, ulaşım, sağlık ve endüstriyel otomasyon gibi alanlarda kullanılır. Tek Tek Açıkladım. Bu makalede daha fazla bilgi edinmek veya bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmak için yorum yapmayı ve beğenmeyi unutmayın!

LOJİSTİK TİM SUNDU

btn1pyf.png